Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3241489 razy)

simon84w, tuco i 17 Gości przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #12375 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 19:15:23 »
Patrząc na Shane przypominam sobie np. Arię, czy Tetfola - dla mnie równie drugoligowe tytuły.
Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że kreska w np. Bezprawiu i w Shane to dwa kosmosy odległe od siebie o lata świetlne. Nie tylko z uwagi na miejsce akcji. ;-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline komiks

« Odpowiedź #12376 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 19:23:49 »
Tutaj widać braki w anatomii na przykładzie konia, ma za krótką szyję, koń powinien swobodnie dosięgać pyskiem do ziemi, a ten stoi w trawie, a nawet to trawy nie dosięga. Drugie kółeczko pokazuje koślawy skrót perspektywiczny ręki, wygląda jak niepełnosprawna.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Nephilim

« Odpowiedź #12377 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 19:24:24 »
Patrząc na Shane przypominam sobie np. Arię, czy Tetfola - dla mnie równie drugoligowe tytuły.
No to jest dla mnie właśnie podobna liga choć późniejsze jego albumy nieco lepsze.

Tutaj widać braki w anatomii na przykładzie konia, ma za krótką szyję, koń powinien swobodnie dosięgać pyskiem do ziemi, a ten stoi w trawie, a nawet to trawy nie dosięga. Drugie kółeczko pokazuje koślawy skrót perspektywiczny ręki, wygląda jak niepełnosprawna.
Takich kwiatków u Tenga od groma. U Mittona tego nie znajdziesz.
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Maj 2024, 19:26:10 wysłana przez Nephilim »

Offline starcek

« Odpowiedź #12378 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 19:51:04 »
Kwiatki to i Kirby'ego znajdziesz, więc luz.

Ale koniec z tym. Niech się sprzedaje - zawsze to większy wybór na rynku, dla każdego to, co uzna za dobre.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Szekak

« Odpowiedź #12379 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 20:00:27 »
Mitton to mistrz
Kurde, jak taki trzecioligowy autor jak Mitton uchodzi u nas na forum za mistrza, to może warto go zaprosić Arku? Z tego co wiem, Mitton robi bardzo szybkie i bardzo zboczone wrysy, więc fani będą zachwyceni. :D
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Maj 2024, 20:19:46 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline 79ers

« Odpowiedź #12380 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 20:37:35 »
Sprzedał go fiutek na drakkarze;)
Inny target.

Offline komiks

« Odpowiedź #12381 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 20:40:46 »
Kurde, jak taki trzecioligowy autor jak Mitton uchodzi u nas na forum za mistrza,
LOL jeśli Mitton jest trzecioligowy, to wymień polskich twórców drugoligowych, którzy są od niego lepsi.

Offline Szekak

« Odpowiedź #12382 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 21:25:02 »
Ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę to wchodzić w dyskusję typu "Mitton vs. Świdziński".

Nawiązałem do słów Nephilima który stweirdził, że Teng to "niższa liga frankofonów". To jest jego opinia i ok, ale Mitton to trzecia liga frankofonów, a skoro tak, to szansa na przyjęcie zaproszenia teoretycznie są większe, co przy dużym zainteresowaniu jakie generują u nas jego rozrywkowe komiksy wydaje się opcją wartą sprawdzenia.

Nie ukrywajmy, taki wrys zrobiłby furrorę. :D
18+
Spoiler: PokażUkryj
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Maj 2024, 21:31:21 wysłana przez Szekak »

Offline komiks

« Odpowiedź #12383 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 21:44:56 »
Ale kto twierdzi, że Mitton to trzecia liga frankofonów? Ty tak powiedziałeś, więc uzasadnij, albo się wycofaj.

Offline LukCook

« Odpowiedź #12384 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 21:58:47 »
Bazując na Kronikach to nawet 4ta liga. Dawno nie czytałem takiego gniota, nie wiem skąd tak dobre opinie, przecież to jest nieuzasadniona fala przemocy i seksu. Idiotyzm goni idiotyzm. Co do rysunków to nic specjalnego, przestarzała kreska.

Po fakcie znalazłem opinie na bdtheque: 2.25/5 to i tak za dużo (z https://www.bdtheque.com/series/521/chroniques-barbares/0/1#les-avis)

Czekam na CE, żeby zmyć niesmak.

Offline komiks

« Odpowiedź #12385 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 22:12:17 »
Następny, a umiesz uzasadnić dlaczego to jest gniot? Czy może przemoc i seks tak Cię zaślepiły, że już nic innego nie zobaczyłeś?

PS: Przeczytałem tę recenzję, jednym słowem mówiąc gniot, koleś nic nie napisał, tylko streścił wydarzenia, z resztą po łebkach i wytknął błędy, tyle. Za taką recenzję to ja podziękuję. Co do jego opinii o kresce, to nawet nie ma co komentować, bo idąc tym tokiem rozumowania, to można to samo zarzucić większości komiksom, łącznie z tymi uważanymi za najwybitniejsze. Nie dziwie się, że mu się nie podobało, bo niewiele zrozumiał.
« Ostatnia zmiana: Wt, 28 Maj 2024, 22:21:29 wysłana przez Zwirek »

Offline parsom

« Odpowiedź #12386 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 22:34:43 »
Nie czytałem, nie zamierzam, ale czego w takim komiksie można nie zrozumieć?

Offline Nephilim

« Odpowiedź #12387 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 08:21:21 »
Co do rysunków to nic specjalnego, przestarzała kreska.
To co powiesz o Deribie, Vance czy Ransonie? U Mittona nic nie jest rysowane z refek, facet płynie sobie od reki z freehandu, wrysy robi szybkie i bardzo dobre i wbrew temu co pisze Szekak, robi w wiekszości normalne wrysy a zboczone to pewnie jak sobie jakiś zboczuch zażyczy ale są sporadyczne, co można zresztą obejrzeć w Googlach. Teng wali jakieś pokrzywione bohomazy jak Vignaux.

eh ;)

Offline Szekak

« Odpowiedź #12388 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 08:28:53 »
A pomyślałeś może, że tych zboczonych po prostu ludzie nie wrzucają tak chętnie do neta? Słyszałem o różnych bezeceństwach, które Mitton chętnie robi, których w necie się nie znajdzie wcale. To co masz w necie, to wyselekcjonowany ułamek, a on potrafi robić naprawdę popieprzone rzeczy.

No i dla mnie Teng potrafi walnąć przepiękne wrysy:
Spoiler: PokażUkryj

« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Maj 2024, 08:36:34 wysłana przez Szekak »

Offline Nephilim

« Odpowiedź #12389 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 08:36:22 »
A pomyślałeś może, że tych zboczonych może po prostu ludzie nie wrzucają tak chętnie do neta? Słyszałem o różnych bezeceństwach, które Mitton chętnie robi, których w necie się nie znajdzie wcale. To co masz w necie, to wyselekcjonowany ułamek, a on potrafi robić naprawdę popieprzone rzeczy.
Może tak być, o to sie nie sprzeczam ale w necie tego dużo nie ma. Nie znam Mittona osobiście i jego upodobań ;)