Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248422 razy)

Flagranta i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline GSPdibbler

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #12345 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 11:35:45 »
Muszę przyznać że po wcześniejszych rozczarowaniach komiksami Studia, to Kroniki zmazały ten zły obraz studia wydającego ładnie wyglądające, lecz słabe fabularnie komiksy. Historia (a raczej dwie) łapie za jaja i nie odpuszcza do ostatnich stron. Dla mnie to nie jest żaden komiks historyczny, to jest parodia opowieści o wikingach. Brutalna, aczkolwiek z absurdalnym humorem i sytuacjami. Biorę wszystko tego autora, dawać mi to już!

Offline Alienus66

« Odpowiedź #12346 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 11:42:45 »
Nie no rozumiem tylko irytuje się troche😉 macie może jeszcze jakieś sztuki w piwnicy na czarną godzinę czy to już konieć całkowity nakładu?

Offline roble

« Odpowiedź #12347 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 11:53:35 »
Nie no rozumiem tylko irytuje się troche😉 macie może jeszcze jakieś sztuki w piwnicy na czarną godzinę czy to już konieć całkowity nakładu?

Wymienię komiks za bilet na koncert Metallica 5 lipca na narodowym..  :)

Offline Alienus66

« Odpowiedź #12348 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 11:54:48 »
Nie mam☺️

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12349 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 12:26:37 »

wiem, ze to moze wkurwiac - ja to rozumiem - ale serio nigdy bym nie pomyslal ze to wymiecie w takim tempie
nie ma nic na stanie niestety
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline dinogal

« Odpowiedź #12350 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 12:39:51 »

na 100% pojawią się kilka razy pojedyncze sztuki różnych okładek ale niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość i wypatrywać.
Gdyby poprzednie tytuły się wyprzedawały to można by cisnąć Arka o zwiększenie nakładu, a ostatnia pozycja tak szybko się rozeszła ponad 1,5 roku temu więc dla wszystkich to jest zaskoczenie :)

« Odpowiedź #12351 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 12:41:36 »
Ja szukam wersji z Wikingiem, bo wziąłem zwykłą, ale ciężko widzę będzie. Z tym nakładem to niewiadoma jest, jeden tytuł sprzeda się błyskawicznie, a drugi wisi latami.

Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline LukCook

« Odpowiedź #12352 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 12:46:36 »
Arek, jak schodzi Shane? Szał czy norma?

Offline Lobo

« Odpowiedź #12353 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 12:50:13 »
Ja wziąłem okładkę z kochankami ale teraz myślę sobie że ta z drakkarem lepiej oddaje klimat komiksu

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12354 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 13:01:51 »
Arek, jak schodzi Shane? Szał czy norma?

Niestety norma ;) pyklo tam okolo 500 sztuk :) limitka i regular ida po rowno w sumie, jedna limitka wyprzedana - takze nie ma poki co efektu barabarzyncy ;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12355 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 13:05:23 »
Ja szukam wersji z Wikingiem, bo wziąłem zwykłą, ale ciężko widzę będzie. Z tym nakładem to niewiadoma jest, jeden tytuł sprzeda się błyskawicznie, a drugi wisi latami.

tak i latwo przestrzelic - naprawde byl juz taki moment ze myslalem po mazweworld - okej trzeba robic tysiac - ale mielismy jeszcze stare umowy i lecielismy dalej i okazalo sie ze lubudu - bractwo kraba zatrzymalo trend - a wedlug mnie ten piekny komiks byl skazany na sukces i badz tu madry ...

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline komiks

« Odpowiedź #12356 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 13:08:26 »
Mazeworld świetny komiks, niestety na Gildii tragicznie dobrane przykładowe plansze. Spojler i orki, których w komiksie praktycznie nie ma i nie odgrywają żadnej roli.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

« Odpowiedź #12357 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 13:11:19 »
"Mazeworld" tak szybko się sprzedawał, a teraz wisi w sklepach niemal we wszystkich wersjach. Jakiś czas temu zastanawiałem się czy jakiegoś dodruku nie było :D Znowu "Saria" i chociażby "Sha" wyprzedane i teraz chodzą po 500 zł za nówkę :P
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Sędzia

« Odpowiedź #12358 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 13:51:34 »
"Mazeworld" tak szybko się sprzedawał, a teraz wisi w sklepach niemal we wszystkich wersjach. Jakiś czas temu zastanawiałem się czy jakiegoś dodruku nie było :D Znowu "Saria" i chociażby "Sha" wyprzedane i teraz chodzą po 500 zł za nówkę :P

Sha można kupić za 120-130 zł. Sarię rzeczywiście ktoś kupił za 390 zł, ale to jest strasznie słaby komiks.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12359 dnia: Wt, 28 Maj 2024, 13:55:07 »
Mazeworld w przedsprzedazy w jeden dzien - wlasciwie chyba 3 godziny - mial ponad 600 - to byl szok
mial naklad 900 szt
ale... okazuje sie, ze ludzie zamawiaja, ale nie kupuja :) i wraca do sprzedazy :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty