Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260909 razy)

Gogo14, blacktigereye, pokia, Cornelius, bocik, Grrrgory i 28 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #12075 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:38:35 »
Tam jest więcej takich osób, szczególnie ten:

Wystarczy w wyszukiwarce wpisać i pojawia się sklep Komiksiarnia z Barbażyńcami na pierwszej stronie. Może te osoby są wykluczone cyfrowo, albo zamknięte w ścisłej bańce Facebookowo Googlowej, portale wyświetlają im spersonalizowane wyniki wyszukiwania (czytaj reklamy). Najpewniej jednak kręcą aferę, dla samej afery, taki sport.
« Ostatnia zmiana: So, 18 Maj 2024, 13:40:56 wysłana przez Zwirek »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12076 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:43:59 »
dlatego mówię - nikt kto chce faktycznie kupić nie ma z tym problemu

na pewno nie wszyscy odbiorą też swoje zamówienia z gildii

mazeworld byl tam wyprzedany w 3 dni - dziś do kupienia bez problemu

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Koalar

« Odpowiedź #12077 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:47:21 »
Według mnie tak można odebrać ten wpis, że komiks zszedł, ale jest jeszcze dostępny w takich a takich sklepach stacjonarnych. I tyle. Jak jest rozmowa w sieci i nie idą linki, tylko adresy sklepów fizycznych, to ktoś może pomyśleć, że część nakładu idzie do księgarni stacjonarnych, które sprzedają tylko stacjonarnie. Jak wydawca ma listę sklepów, to mógłby od razu podać linki do ich sklepów (albo link do swojej strony, gdzie są te sklepy podlinkowane). Podawanie adresów fizycznych, żeby sobie chętni sami szukali stron www, to by było kiepskie rozwiązanie. Bo każdy musiałby się z tym sam bawić i szukać, jak mógłby to zrobić wydawca - podać listę sklepów z linkami i tyle.

Może babeczka nie chciała kupić, a tylko zwrócić uwagę, że mogłoby być inaczej. Jej prawo do komentowania na FB.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12078 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:48:15 »
a teraz przejdźmy do milszych tematów, chciałem wam pokazać jaką Graza jest zajebistą kolorystką
pięknie robi pory roku, oświetlenie w pomieszczeniach, pory dnia, zmiany pogody

dorzucam też bonus

Vae Victis - druk

Offline Lagroht

« Odpowiedź #12079 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:56:19 »
A niech se będzie i afera na FB ,tu jak się czasem poczyta jakie na forum się odpierdalają afery to jest sztos. Ale już tak jest że ludziki to i z gówna bicz ulepią  8).

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12080 dnia: So, 18 Maj 2024, 14:01:12 »
Według mnie tak można odebrać ten wpis, że komiks zszedł, ale jest jeszcze dostępny w takich a takich sklepach stacjonarnych. I tyle. Jak jest rozmowa w sieci i nie idą linki, tylko adresy sklepów fizycznych, to ktoś może pomyśleć, że część nakładu idzie do księgarni stacjonarnych, które sprzedają tylko stacjonarnie. Jak wydawca ma listę sklepów, to mógłby od razu podać linki do ich sklepów (albo link do swojej strony, gdzie są te sklepy podlinkowane). Podawanie adresów fizycznych, żeby sobie chętni sami szukali stron www, to by było kiepskie rozwiązanie. Bo każdy musiałby się z tym sam bawić i szukać, jak mógłby to zrobić wydawca - podać listę sklepów z linkami i tyle.

Może babeczka nie chciała kupić, a tylko zwrócić uwagę, że mogłoby być inaczej. Jej prawo do komentowania na FB.

no wiesz jesli ktos chcial zwrocic uwage na problem uzywjac np takich okreslen jak januszex itp ;) to wiesz to jest dopiero slabe ;)

ale luz - ja wiem ze nie uszczesliwie wszytskich
w zyciu bym nie przypuszczal ze podajac liste sklepow i ich adresy a nie strony www sprawie taki problem - bo wydawalo mi sie, ze to oczywiste, ze prawie kazdy sklep ma dzis strone www
ale jak widac trza dac na tacy :)

Vae Victis - druk

Offline Sędzia

« Odpowiedź #12081 dnia: So, 18 Maj 2024, 14:54:03 »
Barbażyńcami

ty barbarzyńco ;)

Offline Brvk

« Odpowiedź #12082 dnia: So, 18 Maj 2024, 15:28:18 »
a teraz przejdźmy do milszych tematów, chciałem wam pokazać
A ja powiem, że żałuję, że spojrzałem na te plansze   ;). Ależ bym sobie dzisiaj machnął ten komiks.

Offline komiks

« Odpowiedź #12083 dnia: So, 18 Maj 2024, 16:51:55 »
@Sędzia thx, już niestety nie mogę poprawić.

BTW W Slaine Władca Nieprawości jest błąd. Ostatnia historia Trzewia Piekła, na pierwszej stronie komiksu, jest napisane, że rysownikiem jest Greg Staples, a powinno być Jim Murray.

Offline 79ers

« Odpowiedź #12084 dnia: So, 18 Maj 2024, 19:05:29 »
Czemu?
Kiedy kojarzę okładkę to wiem czy mam, czy też nie. Jak tytuł mnie nie interesuje, to oczywiście wszystko jedno.
Przy okazji Shane, zamówiłem wreszcie Slaine - szkoda tylko, że jeszcze nie wysłali barbarzyńców  :'(

Offline dinogal

« Odpowiedź #12085 dnia: So, 18 Maj 2024, 19:08:42 »
Kiedy kojarzę okładkę to wiem czy mam, czy też nie. Jak tytuł mnie nie interesuje, to oczywiście wszystko jedno.
Przy okazji Shane, zamówiłem wreszcie Slaine - szkoda tylko, że jeszcze nie wysłali barbarzyńców  :'(

Część już wysłali - bo moje jest w sklepie do odbioru, ale pewnie nie wszystkim. Strzelam że do wtorku (nie popielcowego ;)) powinieneś mieć

Offline Randal63

« Odpowiedź #12086 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 04:56:20 »
dlatego mówię - nikt kto chce faktycznie kupić nie ma z tym problemu

"Święte słowa". Mój dobry kumpel zza oceanu, poinformował mnie że jego zamówiony egzemplarz Barbarzyńców już do niego jedzie kurierem. Z tak daleka i dało się ? A tu lokalnie mają problemy. Ktoś tu sobie totalnie jaja robi.  ;)

Offline Adolf

« Odpowiedź #12087 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 10:36:01 »
To wejdź do Tajnych Kompletów na rynku. Zmienisz zdanie. Centrala, Mandioca, Kultura Gniewu, Timof. Nowości też.

Znam. Jest to po prostu księgarnia, gdzie są także komiksy. Studia Lain pewnie tam nie ma, więc panna z FB nadal by narzekała. Chodziłoby mi o takie typowo nerdowskie miejsce, jak w Poznaniu KiK.

Offline komiks

« Odpowiedź #12088 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 12:09:02 »
To wejdź do Tajnych Kompletów na rynku. Zmienisz zdanie. Centrala, Mandioca, Kultura Gniewu, Timof. Nowości też.

I mają tam nawet koncerty
https://patronite.pl/tajnekomplety

Offline stempel

« Odpowiedź #12089 dnia: Nd, 19 Maj 2024, 13:18:18 »

Pani chce dostać wszystko na tacy, minimalnym nakładem sił. Wiele osób w dzisiejszych czasach jest bardzo roszczeniowych, jednakże nie wykazujących chęci do zaangażowania się w większym stopniu niż minimum, bo po co, lepiej ponarzekać na wydawcę.