Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3258446 razy)

Łosiek, AngryDisabledNoises, kuba rozpruwacz, Darth Lexus, donT, Łazur, orangutan, Popiel, bocik (+ 2 Ukrytych) i 20 Gości przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #12060 dnia: So, 18 Maj 2024, 09:55:51 »
Mnie bardziej zastanawia czy ta Kinga jest wydawcą? Bo sklep ma, pytanie co tam sprzedaje? Paciorki? To chyba inny rynek niż rynek wydawniczy.

Offline dinogal

« Odpowiedź #12061 dnia: So, 18 Maj 2024, 10:10:43 »
dlatego trzeba olać trolli i cieszyć się pięknym weekendem :) Moi barbarzyńcy są już do Odbioru w Gildii ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12062 dnia: So, 18 Maj 2024, 11:38:38 »
Przeciez to oczywiste ze jakbym wiedzial ze cos zejdzie w 1000 to bym wydal 1000. Wystarczy jednak spojrzec na ostatnie tytuly o nakladzie 800 zeby widziec ze jest roznie.
Latwo o kosztowny blad.
To sa drogie komiksy. I w produkcji bo wywalasz kilkadzuesiat tysi, ale i dla kupujacego. To w koncu 120-150 zl.
Dla mnie to wciaz loteria a dzialam 10 lat. Jedyne co jest pewne to prawo serii. Chociaz widze pewien trend. Klasyczna realistyczna kreska plus przemoc i seks ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12063 dnia: So, 18 Maj 2024, 11:42:16 »
Pomroczność jasna.
Szkoda, że amerykany z wariantami.

Czemu?

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12064 dnia: So, 18 Maj 2024, 11:46:05 »
Ja odgadłem okładkę Arciborea - ale potem jakoś tak sam nie wiedziałem, czy to faktycznie był jakiś konkurs z nagrodami czy tylko zabawa, że koniec końców zamówiłem i teraz czekam, aż przyjdzie razem z Kronikami Barbarzyńców.
Jeśli jednak faktycznie coś wygrałem to nie pogardzę egzemplarzem - najwyżej odsprzedam (może zresztą być Shane w zastępstwie).

Przypomnij na priv jak.wyjdzie

Vae Victis - druk

Offline Death

« Odpowiedź #12065 dnia: So, 18 Maj 2024, 11:47:32 »
A ja se uświadomiłem, że Wrocław i Łódź nie mają żadnego poważnego sklepu z komiksami. To niepoważne. Wrocław, dumna stolica Dolnego Śląska, często tam bywam i szanuję miasto, a jednak poza sieciówką z mangami i Empikami nie ma poważnego miejsca, gdzie można kupić komiksy.
To wejdź do Tajnych Kompletów na rynku. Zmienisz zdanie. Centrala, Mandioca, Kultura Gniewu, Timof. Nowości też.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12066 dnia: So, 18 Maj 2024, 11:51:03 »
Kobitka myśli, że wystarczy wyklikać sklep, tylko kto wyśle komiksy do 600 klientów?
Pewnie pracownicy wydawnictwa, zostając po godzinach przez tydzień.

Zobaczycie, co się będzie działo przy CE, jeśli ten komiks zrobi hype, a spodziewam się że zrobi, to będzie płacz, zgrzytanie zębów i rwanie włosów z głowy.

Masz racje zwirku. Nie mamy sklepu bo niedalbym rady. Wole zeby ta role spelniala gildia z zapleczem.

Co do CE. Tu mysle ze jakby co jestesmy w stanie szybko zareagowac z nakladem. Decyduje autor i mozna szybko zmienic zamowienie w drukarnii. To nie jest korpo z tona umow.

Vae Victis - druk

Offline komiks

« Odpowiedź #12067 dnia: So, 18 Maj 2024, 12:16:07 »
O! to ciekawe, czyli może być taki przedpremierowy dodruk. Rozumiem, że w takim hipotetycznym scenariuszu, dodruk dotyczyłby tylko okładki podstawowej?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12068 dnia: So, 18 Maj 2024, 12:18:39 »
nie tyle dodruk co taka sytuacja
dajemy przedsprzedaz i w kilka dni schodzi np 90 proc nakladu
wtedy mozemy zapytac autora czy mozemy zwikeszyc naklad - jesli tak zaplacic mu - a nastepnie dac zlecenie na druk w liczbie nie 800 a na przyklad 900

i tak oczywiascie tylko wersja podstawowa

ale ide o zaklad ze tak nie bedzie ;)
« Ostatnia zmiana: So, 18 Maj 2024, 12:20:56 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline komiks

« Odpowiedź #12069 dnia: So, 18 Maj 2024, 12:27:16 »
ale ide o zaklad ze tak nie bedzie ;)
Bo od razu zlecisz 900 ;D

Zobaczymy, ja się jaram na ten komiks, chyba kupię x2 bo to fajny dodatkowy prezent, dla siostrzeńca, który będzie miał w tym roku 18 urodziny.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Dracos

« Odpowiedź #12070 dnia: So, 18 Maj 2024, 12:31:56 »

Co do CE. Tu mysle ze jakby co jestesmy w stanie szybko zareagowac z nakladem. Decyduje autor i mozna szybko zmienic zamowienie w drukarnii.

Tylko zaznaczcie że u was są warianty okładek, a nie limitowane wydania, bo w razie czego drama gotowa.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12071 dnia: So, 18 Maj 2024, 12:35:43 »
naklady limitek sie nie zmienia - beda po 200 jak zawsze
« Ostatnia zmiana: So, 18 Maj 2024, 12:48:00 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Koalar

« Odpowiedź #12072 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:02:53 »
Tam doszło chyba też do małego nieporozumienia, bo poszły adresy sklepów stacjonarnych, a gdyby przy okazji poszły też adresy www sklepów, które sprzedają również w sieci, to może by było mniejsze halo. No chyba że ktoś by chciał limitkę, to musi wcześniej się tym zająć. Poza tym, znając życie, to te limitki wrócą na Gildię (nieopłacone zamówienia i egzemplarze na wymianę), więc trzeba tam sobie na Gildii kliknąć, co trzeba i przyjdzie mail, jak komiks znów będzie dostępny.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline dinogal

« Odpowiedź #12073 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:15:12 »
Tam doszło chyba też do małego nieporozumienia, bo poszły adresy sklepów stacjonarnych, a gdyby przy okazji poszły też adresy www sklepów, które sprzedają również w sieci, to może by było mniejsze halo. No chyba że ktoś by chciał limitkę, to musi wcześniej się tym zająć. Poza tym, znając życie, to te limitki wrócą na Gildię (nieopłacone zamówienia i egzemplarze na wymianę), więc trzeba tam sobie na Gildii kliknąć, co trzeba i przyjdzie mail, jak komiks znów będzie dostępny.

ale powiedz co to za problem wpisać w google nazwę sklepu i zobaczyć czy ma stronę www. trzeba cisnąć roszczeniowców i tyle  8) to samo mam w pracy z młodymi... Babilon upada.. :P

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12074 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:25:52 »

wiesz myślę, ze ta osoba nie była w ogóle zainteresowana kupnem tego komiksu

Vae Victis - druk