Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3258156 razy)

darkness, Lagroht, bfg i 15 Gości przegląda ten wątek.

Offline Dracos

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #11655 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 12:23:53 »
Przecież w temacie Mandioci tez była pozytywna atmosfera wręcz spijanie sobie z dzióbków, aż do czasu nieszczęsnego dodruku/limitki/brakujących zakładek.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #11656 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 12:47:07 »
Tak Was to boli że jest tutaj pozytywna atmosfera?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11657 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 12:51:48 »
a propo CE
zadałem sobie dziś pytanie - gdybyś miał wskazać tylko jeden gatunek do którego należy komiks - co byś wybrał? (tak, tak CE siedzi mi cały czas w głowie po lekturze i prędko nie pójdzie, bo to było piękne przeżycie :) )

no więc gdyby ktoś już mnie zmusił to - cyberpunk - spodziewalibyście się takiej odpowiedzi? ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline michał81

« Odpowiedź #11658 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 14:48:05 »
no więc gdyby ktoś już mnie zmusił to - cyberpunk - spodziewalibyście się takiej odpowiedzi? ;)
Tak.

Offline komiks

« Odpowiedź #11659 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 15:10:18 »
Zależy jak interpretować ;)
Wydaje mi się, że pojęcie Cyberpunk odnosi się w głównej mierze do warstwy społecznej, a nie wizualnej.

Jedno słowo, które opisuje prace José Roosevelt to idiosynkratyczny, czyli indywidualny, dlatego napisałem wcześniej, że CE jest kategorią komiksu samą w sobie.

Dla mnie po przykładowych planszach, które widziałem, to estetycznie wygląda jak mieszanka: renesansu, surrealizm i cybernetyki, zaś renesansowa cybernetyka w tym komiksie, przypomina mi trochę Cyberiadę Stanisława Lema :)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Brvk

« Odpowiedź #11660 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 15:12:27 »
cyberpunk - spodziewalibyście się takiej odpowiedzi? ;)
Nie. Ale mnie to nie zniechęca  8)

Offline Enceladus

« Odpowiedź #11661 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 22:09:47 »
ehh nie róbcie z ludzi idi..ów... tutaj nie chodzi o wyzywanie sie itd. ale o "sztuczne" napedzanie tlumu...
Studio Lain robi swietna robote jesli chodzi o wydawane tytuly, komunikacja w sumie takze ok ale...cala ta narracja niektorych czlonkow forum powinna nosic podpis "material sponsorowany" czy tez "lokowanie produktu" co nie?  ;D
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #11662 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 22:22:40 »
Sugerujesz, że kto ma benefity z dyskusji w tym temacie?

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #11663 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 22:27:09 »
Z mojego punktu widzenia taki bezpośredni kontakt z wydawcą to świetna sprawa. Przyznaję, że trochę z niepokojem reaguję na informacje odnośnie planowanych bądź wyczerpujących się nakładów. Syndrom kolekcjonera.
Zachowuję jednak zdrowy rozsądek. Ale jest ciężko ;). Zazwyczaj kupuję upatrzony tytuł miesiąc lub dwa od premiery. Dzień, w którym ta metoda się nie sprawdzi (nakład wyczerpany) będzie początkiem końca komiksowego hobby.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Enceladus

« Odpowiedź #11664 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 22:30:53 »
Sugerujesz, że kto ma benefity z dyskusji w tym temacie?

Mysiu pysiu a myslisz, że ludzie na tym forum to tylko bezinteresowne jednostki ?? ;D
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline komiks

« Odpowiedź #11665 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 00:29:21 »
Ja się przyznaję, że ma interes w tym, żeby SL prężnie działało.
Otóż, SL wydało jedne z moich ulubionych komiksów europejskich i często są to tytuły, o których wcześniej nie słyszałem, po prostu wstrzeliwują się w mój gust. CE to niespodzianka, ale jak tylko zobaczyłem plansze, od razu mi się spodobał. Jednak w tym roku najbardziej czekam na Nemesis The Warlock, kupiłem nawet AD żeby porównać reprodukcję z publikacją.

Nie dostaję jednak żadnych benefitów, ani komiksów od SL, z resztą nie chciałbym, bo wtedy to już nie byłoby wspieranie wydawcy, a to daje mi frajdę, że mogę w tym wszystkim uczestniczyć.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #11666 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 07:56:49 »
Mysiu pysiu a myslisz, że ludzie na tym forum to tylko bezinteresowne jednostki ?? ;D
"Miśu pysiu" to znak handlowy turucorpa, nie szastaj nim. Dwa: nie odpowiedziałeś na pytanie (przypomnę - kto w/g ciebie pobiera korzyści materialne od Studia Lain?). Trzy: tak myślę, że w większości jesteśmy tu uczciwi w tym co mówimy i nie chcemy siać kwasu, ale konstruować wspólnie. Niestety zdarzają się jednostki które próbują wsadzić kij w mrowisko tylko po to by wywołać gównoburzę.

Offline Takesh

« Odpowiedź #11667 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 08:42:38 »
Ktoś próbuję zaistnieć w kilku tematach wywołując jakieś dziwne kłótnie.

Nie karmcie trolla. Brak reakcji będzie najlepszy. Admini i tak nic z tym nie zrobią.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #11668 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 09:49:12 »
Nawet jeżeli ktoś ma jakieś benefity to jest prywatna sprawa między lain a tą osobą po co to poruszać...

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11669 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 09:52:26 »
:)))))))) nie robmy jaj :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze