Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3272643 razy)

Dalthon, Palyszkiewicz i 24 Gości przegląda ten wątek.

Offline celtic

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #11445 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 17:46:09 »
Jeśli miałby być The best of. To nie chcę wogóle Spawna
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Online michał81

« Odpowiedź #11446 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 17:48:33 »
można pomysleć o klasycznym Spawnie ale w stylu the best of - wybrać najlepsze zamknięte historie - bo wydania całej serii sie nie podejmuje
To może story arc z Jimem Downing, tym bardziej że jego przygody rysuje Szymon Kudrański?

A z innych rzeczy to może serię Sam and Twitch? Pierwsze zeszyty (8 ) wydała Mandragora dawno temu, ale całość jest zebrana w dwóch tomach Complete Collection.

och - widzac liczby -naklad okladki z piersiami zaraz zniknie - obstawiam ze jutro ;)
Kupione, żeby szybciej zeszła.

Offline Dracos

« Odpowiedź #11447 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 17:50:40 »
Imo gdyby na tym drakkarze zamiast fifola byla pani z limitki naklad bylby juz wyprzedany :)

Bez dwóch zdań, myślę że pobiłby jakiś wewnątrzgildiowy rekord. Sam myślałem żeby tylko na tym drakkarze była kobieta brałbym z miejsca (chociaż podejrzewam że chłopak na dziobie wynika z fabuły :) ). Ale i tak dziewoja nie jest zła.

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #11448 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 18:36:21 »
Szkoda że nie zaokrągli ceny do równych 150 zł bo wtedy z Kastą Metabaronow 5-8 miałbym wysyłkę free :P
Zabrakło mi właśnie 4zł i domówiłem Zygfryda. Czego się nie robi dla darmowej przesyłki :D

Offline Lobo

« Odpowiedź #11449 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 19:30:00 »
Mi tak samo 4 zł ale wziąłem Legendy Zachodu. Miałem czekać aż gildia wrzuci 30% ale kij, przeboleję jakoś 😄

Zabrakło mi właśnie 4zł i domówiłem Zygfryda. Czego się nie robi dla darmowej przesyłki :D

Offline rapr

« Odpowiedź #11450 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 20:17:01 »
Ech. Miałem poczekać na opinie, ale się złamałem i zamówiłem Kroniki.  Acriborea jest już w drodze do paczkomatu. Ostatnio sporo wpada od Studia,  niech utrzyma poziom pierwszego Bezprawia to będzie super!

Offline 79ers

« Odpowiedź #11451 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 07:14:28 »
Wiking barbarzyńca to musi mieć ogromny topór i rogaty hełm - wybór był od początku oczywisty. Zamawiałem w pakiecie z Wendigo - będzie im raźniej.

Online Takesh

« Odpowiedź #11452 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 08:00:59 »
Odkąd Gildia nie gwarantuje zamówionego towaru bez opłacenia (tak uciekły mi dwie limitki...), kupuje od razu i płace. Jeśli nie mam czego dobrać do darmowej, to wybieram odbiór osobisty. Na premierę i tak się czeka około 20 dni, więc zdążę jeszcze tą paczkę do czegoś dołączyć i wyślą całość.

Aha. Co do Spawna, to dawaj Jima Downinga. Już nie raz pisałem na forum o tej historii. Świetnie napisaną i narysowana. I stanowi w miarę zamkniętą całość.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Kwiecień 2024, 08:02:32 wysłana przez Takesh »

Offline Pocztar

« Odpowiedź #11453 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 10:50:17 »
Odkąd Gildia nie gwarantuje zamówionego towaru bez opłacenia (tak uciekły mi dwie limitki...)

A jest tak? A tyle było gadania, że można złożyć zamówienie i opłacić w ciągu iluśtam dni. Też mi się to wydawało dziwne, kto by chciał robić za przechowalnie nieopłaconych komiksów, kiedy można je od razu upłynniać.

Offline Murazor

« Odpowiedź #11454 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 10:59:41 »
Cytat: gildia
W przypadku wyboru płatności przelewem i nieopłacenia przesyłki w terminie 2 miesięcy od daty złożenia zamówienia Księgarni przysługuje prawo do anulowania zamówienia.

Widzialem posty kogos (moze Takesha), ze mu cos przepadlo, ale wg mnie to jakis pojedynczy blad, niz celowa zmiana.

Online michał81

« Odpowiedź #11455 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 11:01:16 »
A jest tak?
Od pewnego czasu. Mi się już trafiła taka sytuacja, że nie dostałem tego wariatnu okładki, który chciałem.

Offline Midar

« Odpowiedź #11456 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 11:07:34 »
A jest tak? A tyle było gadania, że można złożyć zamówienie i opłacić w ciągu iluśtam dni. Też mi się to wydawało dziwne, kto by chciał robić za przechowalnie nieopłaconych komiksów, kiedy można je od razu upłynniać.
Tak do niedawna było. Teraz gildia zmieniła niektóre zasady. No. paczki z odbiorem osobistym i płatnością przy odbiorze, są odsyłane po 30 dniach. To tyle teorii, ja nadal bez problemu odbieram paczki, które czekają od ok. dwóch miesięcy. Jak w marcu, gildia zrobiła akcję odesłania ze sklepu długo leżakujących i nieopłaconych zamówień, to okazało się, że rekordzistka leżała rok.

Online Takesh

« Odpowiedź #11457 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 11:18:53 »
Podejrzewam, że jeśli zamówienie leży nieopłacone, a towar jest, to spoko. Ale mi limitka nieopłacona znikła i napisali, że wydawca już nie ma i albo anulują, albo zmiana na inny wariant dostępny. Pisałem zdziwiony, że przecież zamówione przed premierą itp.

I co mi Pan zrobisz? Nie ma płaszcza.

Jak ktoś opłaci, to ma pierwszeństwo przed nieopłaconym. W przypadku małego nakładu i wyprzedania można mieć pecha. Rozumiem to podejście. Tylko ostrzegam na swoim przykładzie.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11458 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 12:14:09 »
No więc z przyjemnością donoszę, że nawiązaliśmy kontakt z kolektywem artystycznym z USA
o nazwie Bad Idea :)

Dzięki temu po polsku zobaczycie takie cuda!

ODDINS EYE
przepięknie namalowana i świetnie napisana historia z nordyckiego uniwersum

ORC ISLAND

unikalne fantasy i przepiękną jakżeby inaczej grafiką

Monster Kill Squad

« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Kwiecień 2024, 12:59:39 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Dracos

« Odpowiedź #11459 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 12:15:23 »
Nastraszyłeś i od razu opłaciłem kilka pozycji które tak chomikowałem zamówione :) Zobaczymy czy przyślą mi te warianty okładek jakie wybrałem.