Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3272450 razy)

michał81, carnivale i 53 Gości przegląda ten wątek.

Offline Randal63

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #11265 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 05:27:15 »
Ktoś jeszcze ma Acriboreę za sobą?
[/quote]
Do mnie aktualnie "idzie" pocztą. A tak przy okazji pytanko o aktualny status Nemessis ?

Offline dinogal

« Odpowiedź #11266 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 10:58:42 »
skoro większość się wypowiedziała o "nowym programie wyborczym" SL to i ja też wtrącę 3 grosze.
Osobiście SL było dla mnie odskocznią od tego co zbieram od Egmontu zbyt dużych ilościach - czyli głównie DC/MARVEL/Vertigo etc. A z uwagi na brak czasu żeby zainteresować się ofertą innych wydawnictw to po prostu brałem praktycznie wszystko bo mieliśmy tutaj w większości europejskie komiksy o których nie słyszałem a były perełkami. Nowa oferta to jest to przed czym chciałem uciec ale nie oszukujmy się, jest to trochę inne niż to co mamy z E.
Czy mnie to cieszy - niespecjalnie, czy kupie nowe pozycje - pewnie część tak.
Jeśli blockbustery USA pozwolą czasem wydać tytuły obarczone większym ryzykiem i rozszerzyć ofertę europejską to jestem na tak, jeśli jednak USA/mangi za jakiś czas zdominują ofertę SL no to niestety nie moja bajka.
Ale pomimo wszystko kibicuje żeby każdy tytuł się wyprzedał jak Buton, Sha czy Catamount :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11267 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 12:28:36 »
skoro większość się wypowiedziała o "nowym programie wyborczym" SL to i ja też wtrącę 3 grosze.
Osobiście SL było dla mnie odskocznią od tego co zbieram od Egmontu zbyt dużych ilościach - czyli głównie DC/MARVEL/Vertigo etc. A z uwagi na brak czasu żeby zainteresować się ofertą innych wydawnictw to po prostu brałem praktycznie wszystko bo mieliśmy tutaj w większości europejskie komiksy o których nie słyszałem a były perełkami. Nowa oferta to jest to przed czym chciałem uciec ale nie oszukujmy się, jest to trochę inne niż to co mamy z E.
Czy mnie to cieszy - niespecjalnie, czy kupie nowe pozycje - pewnie część tak.
Jeśli blockbustery USA pozwolą czasem wydać tytuły obarczone większym ryzykiem i rozszerzyć ofertę europejską to jestem na tak, jeśli jednak USA/mangi za jakiś czas zdominują ofertę SL no to niestety nie moja bajka.
Ale pomimo wszystko kibicuje żeby każdy tytuł się wyprzedał jak Buton, Sha czy Catamount :)

spokonie nie porzucę cię ;) nie zamierzam rezygnować z Europy i 2000ad - no chyba ze te komiksy przestana się sprzedawać, a tak póki co nie jest - radzą sobie albo bardzo dobrze, albo dobrze :) z drobnymi wyjątkami :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11268 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 12:28:52 »
Ktoś jeszcze ma Acriboreę za sobą?

Do mnie aktualnie "idzie" pocztą. A tak przy okazji pytanko o aktualny status Nemessis ?

taki jak zenith :)

Vae Victis - druk

« Odpowiedź #11269 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 21:56:49 »
Pozwolę sobie na mały offtop :)

Była tutaj mowa o filmie "Spawn" i serialu animowanym, ale przy zapowiedzi "Cyberforce" przypomniał mi się jeszcze ten serial :) Kto oglądał? Był emitowany na Polonii 1:)

Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #11270 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 22:10:33 »
Faktycznie było coś takiego, ale to była tak bezmyślna naparzanka, że w pamięci nic nie zostało.

Offline SawiK

« Odpowiedź #11271 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 09:13:57 »
Gdyby ktoś nie wiedział i był zainteresowany: jak wygląda i co wydano przed laty w Polsce z The Darkness, to ten materiał może być pomocny:
Dziś dostępne już tylko z drugiej ręki także cieszę się ze wkrótce dostaniemy pięknie wydane komiksy od Studia Lain.

Offline Kandor

« Odpowiedź #11272 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 09:16:58 »
Była też gra video WildCats na SNESa😄

Offline khomaniac

« Odpowiedź #11273 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 09:55:16 »
Barbarzyńcy dadzą radę w kwietniu? Kiedy przedsprzedaż?

Offline Zielcok

« Odpowiedź #11274 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 09:56:45 »
Estacado daje rade

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11275 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 10:04:14 »
Barbarzyńcy dadzą radę w kwietniu? Kiedy przedsprzedaż?

Czekamy na akceptacje strony francuskiej. A z nimi nigdy nie wiadomo. Sa juz gotowi i czekaja.na sygnal. Teraz.robimy shane.

Vae Victis - druk

Offline badday

« Odpowiedź #11276 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 12:02:35 »
Czekamy na akceptacje strony francuskiej. A z nimi nigdy nie wiadomo. Sa juz gotowi i czekaja.na sygnal. Teraz.robimy shane.

O, na Shane czekam. Wiadomo kiedy będzie w gildii?

Offline rapr

« Odpowiedź #11277 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 12:16:33 »
Minął już pewnie miesiąc od mojego poprzedniego pytania: Co z Solo?  ;)

Z innych tematów - Ziarno Szaleństwa mi siadło tak pół na pół. Wizualna uczta dla oka, pięknie malowane plansze. Natomiast scenariuszowo jednak dosyć spory bałagan. Najlepiej wypadł ostatni album, który uporządkował co się działo po drodze. Cieszę się, że kupiłem, ale nie trafi to raczej to mojej topki roku :)

W ramach nagrody za posiadanie silnej woli kupiłem też Acriborea. Ale przyjdzie z pakietem LiT na koniec miesiąca, to wtedy się zobaczy :)

Offline Death

« Odpowiedź #11278 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 12:20:06 »
Skoro ostatni tom Ziarna szaleństwa uporządkował to, co się działo po drodze, to może jednak to nie jest scenariuszowy bałagan tylko tropy, które były rozrzucane w pierwszych trzech tomach, aby zostały połączone w całość w tomie czwartym, nie uważasz? :)

Offline rapr

« Odpowiedź #11279 dnia: Wt, 09 Kwiecień 2024, 12:51:57 »
Skoro ostatni tom Ziarna szaleństwa uporządkował to, co się działo po drodze, to może jednak to nie jest scenariuszowy bałagan tylko tropy, które były rozrzucane w pierwszych trzech tomach, aby zostały połączone w całość w tomie czwartym, nie uważasz? :)

Będąc zupełnie szczerym - zastanawiałem się nad tym i... nie wiem. Pewnie w 100% bym się zgodził, gdyby tu chodziło wyłącznie o "zamknięcie opowieści" i "zakończenie wątków". Ale pierwsze trzy zeszyty miały jakby dziwny "balans". W jednym działo się mnóstwo, żeby w drugim znowu przez 80% trwała walka dwóch wiedźm. Postaci nagle pojawiały się to w jednym miejscu, to w drugim.
Także dostrzegam Twój punkt widzenia, ale w moim odczuciu jednak przeważa ten "bałagan", a nie "uknuta intryga" :) Mam nadzieję, że ma to dla Ciebie sens?