Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3271515 razy)

wayne_collector, xardas, studio_lain, Sędzia i 42 Gości przegląda ten wątek.

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #11220 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 15:36:56 »
  Ja odpadam, kompletnie nie moje klimaty, ale fakt, faktem dla Savage Dragon zrobiłbym wyjątek. No i dla Wild C.A.T.s jakby dojechano do Alana Moore, ale to chyba DC ma.

Offline celtic

« Odpowiedź #11221 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 15:40:40 »
Szukałem info jaki numer rysował Finch, a właśnie sobie przypomniałem że Crain też rysował Darkness. Jest szansa na cross z Batmanem czy DC trzyma na tym łapę? Daj plansze Silvestriego z cross z Wildcats
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Zielcok

« Odpowiedź #11222 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 15:42:25 »
zapewne wiekszosci te komiksy sa wam znane - ale ktos chce przykladowe plansze czy cus?
jesce raz co idzie 1 darkness czy cyberforce ?darkness w 2 polowie roku z tego co na face pisaliscie a cyber po czy przed darkness?

Offline komiks

« Odpowiedź #11223 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 15:47:34 »
Jedna rzecz mnie martwi, rysunki po samo szycie, więc żeby je oglądać, trzeba otwierać pod szerokim kątem, czy to się nie rozklei, nie rozwali? To oczywiście zależy od drukarni, ale SL zazwyczaj wydaje inne formaty, więc tutaj zwrócił bym szczególna uwagę.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Mario

« Odpowiedź #11224 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 16:01:11 »
Jedna rzecz mnie martwi, rysunki po samo szycie, więc żeby je oglądać, trzeba otwierać pod szerokim kątem, czy to się nie rozklei, nie rozwali? To oczywiście zależy od drukarni, ale SL zazwyczaj wydaje inne formaty, więc tutaj zwrócił bym szczególna uwagę.

BZG da radę  ;D

Offline Kandor

« Odpowiedź #11225 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 16:34:39 »
O planach na Darkness dowiedziałem się z FB... Nagle Comics :-) Oni tam się, jak zapewne większości z was wiadomo,"czają" od kilku dni ze zgadywanką jakie to dwa tytuły wydadzą i że "strzały takie że z butów wyskoczymy", a podpowiedź taka że niby się podłączają pod "nostalgię". Jak na razie Studio Lain to taki "cockblocker" (w sferze "r...a portfeli"😜). Zobaczymy. Ja gratuluję Studiu Lain, bo to zacne zapowiedzi (nic to, że z ramotami - my, starzy wyjadacze, wiemy że nie zawsze o jakość i świeżość chodzi w tym hobby) i przebić ich nie sposób, można im jedynie dorównać. Egmont w katalogu niczym nie zaskoczy (jedynie "gapy" będą miały radochę z Sandman Mystery Theatre i Unwrittena już zapowiedzianych kilka tygodni temu w jedną z sobót). Natomiast NSC ma Radiant Black, bo wszak wszyscy tutaj na to czekaliśmy 😄
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2024, 16:38:44 wysłana przez Kandor »

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #11226 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 16:55:51 »
Odświeżyłem sobie właśnie pierwszy zeszyt Darkness (gdzieś mi się pomiędzy starymi Spawnami uchował) i jest tak jak go zapamiętałem, czyli z gatunku "szybcy i wściekli" :)

Offline dinogal

« Odpowiedź #11227 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 17:19:12 »
info z face - bez obwolut:)
A czemu nie w miękkiej z obwolutą?
W oryginale te compendiumy to chyba na miękko wychodzą i w kredzie. Nie myśleliście tak tego wydać?
Boże/Cthulhu broń przed obwolutami.. ::)

Online studio_lain

« Odpowiedź #11228 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:05:10 »
Szukałem info jaki numer rysował Finch, a właśnie sobie przypomniałem że Crain też rysował Darkness. Jest szansa na cross z Batmanem czy DC trzyma na tym łapę? Daj plansze Silvestriego z cross z Wildcats

z Batmanem? nie sadze

plansze lap

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online studio_lain

« Odpowiedź #11229 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:06:05 »
O planach na Darkness dowiedziałem się z FB... Nagle Comics :-) Oni tam się, jak zapewne większości z was wiadomo,"czają" od kilku dni ze zgadywanką jakie to dwa tytuły wydadzą i że "strzały takie że z butów wyskoczymy", a podpowiedź taka że niby się podłączają pod "nostalgię". Jak na razie Studio Lain to taki "cockblocker" (w sferze "r...a portfeli"😜). Zobaczymy. Ja gratuluję Studiu Lain, bo to zacne zapowiedzi (nic to, że z ramotami - my, starzy wyjadacze, wiemy że nie zawsze o jakość i świeżość chodzi w tym hobby) i przebić ich nie sposób, można im jedynie dorównać. Egmont w katalogu niczym nie zaskoczy (jedynie "gapy" będą miały radochę z Sandman Mystery Theatre i Unwrittena już zapowiedzianych kilka tygodni temu w jedną z sobót). Natomiast NSC ma Radiant Black, bo wszak wszyscy tutaj na to czekaliśmy 😄

jak to nie bedzie Spawn - to ludzie ich rozniosa ;)

Vae Victis - druk

Online studio_lain

« Odpowiedź #11230 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:06:50 »

nad swiezymi rzeczami tez pracuje ;)

Vae Victis - druk

Online studio_lain

« Odpowiedź #11231 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:16:38 »
jesce raz co idzie 1 darkness czy cyberforce ?darkness w 2 polowie roku z tego co na face pisaliscie a cyber po czy przed darkness?

a tego to nie wiem :) poszlo do tlumaczy - zalezy co spadnie pierwsze
z Top Cow - Hunter Killer

Vae Victis - druk

Offline Kandor

« Odpowiedź #11232 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:35:23 »
jak to nie bedzie Spawn - to ludzie ich rozniosa ;)
Che, che - ale czy oni im obiecywali Spawna? Lain, taki kozak, a ze Spawnem nie ryzykuje, a w końcu ruszają ze starymi seriami ("Darkness", nawet ktoś mi na fejsie przed chwilą o "Phatomie" pisał...) Mandragory, drugiego w Polsce wydawcy Spawna  :-) Z drugiej strony nawet Egmont prawie równy rok temu zapowiedział "jakiegoś" Spawna (choć w tandemie z "bezpiecznym" gackiem) ;-)

EDIT: "Lain, taki kozak, a ze Spawnem(..)" - no sorki, po niewczasie zauważyłem KOMU w ogóle odpisuję - ale w zasadzie MAM rację, co, nie? ;-D
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2024, 19:40:50 wysłana przez Kandor »

Offline Kandor

« Odpowiedź #11233 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:37:31 »
nad swiezymi rzeczami tez pracuje ;)
Thor zapłać, dobry człowieku, z Zacnego Wydawnictwa :-)

Offline kknd2

« Odpowiedź #11234 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:48:44 »
Aphordite IX -
Darkness - Complete Edition
Hunter Killer - Silvestrii
no i Cyberforce -

Portfel już wyje z bólu, jak żyć Panie, jak żyć?
Spoiler: PokażUkryj
KRÓTKO
he he