Autor Wątek: Sideca  (Przeczytany 127546 razy)

Offline eagir

Odp: Sideca
« Odpowiedź #585 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 17:55:26 »
Pytanie po co by miał przedłużać licencję skoro nie jest w stanie udźwignąć wydania tego tytułu? Można gdzieś sprawdzić / dowiedzieć się jak to wygląda z tą konkretną licencją?
A nie było tak, że pojedyńcze egzemplarze chodziły tanio, bo nie można było skompletować całości i to wpływało na mniejsze zainteresowanie wykupieniem nakładu? Myślę że integral mógłby to zmienić.

Offline misiokles

« Odpowiedź #586 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 18:16:28 »
Pytanie po co by miał przedłużać licencję skoro nie jest w stanie udźwignąć wydania tego tytułu?

Firmy często blokują coś, tylko po to, byle tylko nie wpadło w ręce konkurencji.

Offline eagir

« Odpowiedź #587 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 18:25:11 »
Jeżeli tak jest rzeczywiście, to jak dla mnie dziwna praktyka.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #588 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 18:46:27 »
Tylko jeszcze ktoś musiałby chcieć to wydać. Nasycenie Koziorożcem jest ogromne, były czasy, że pakiety chodziły za grosze.

Tak, ale nie wszystkich, różnica w dostępności numerów 21 czy 2 a całej reszty była spora. W ogóle numer 21 był rzadkim zjawiskiem (sam mając numery 1-20 musiałem od kogoś kupić inny komplet żeby go zdobyć), ale chyba ostatnio trup Sideki go sobie dodrukował (i chyba nie tylko ten), bo pojawił się i wisi w różnych sklepach.

W tej chwili szanse na wydanie integrali są żadne, bo prawie wszystkie zeszyty są dostępne.

Offline Midar

« Odpowiedź #589 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 18:54:00 »
A nie było tak, że pojedyńcze egzemplarze chodziły tanio, bo nie można było skompletować całości i to wpływało na mniejsze zainteresowanie wykupieniem nakładu? Myślę że integral mógłby to zmienić.
Było tak, że dłuższy czas brakowało ostatniego (21) albumu.  Potem, „hydra podniosła łeb” i zrobiła niespodziewany dodruk, który jest dostępny do dziś. Na samej gildii, nawet po latach, w sprzedaży jest wciąż 16 albumów.

Offline eagir

« Odpowiedź #590 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 19:22:10 »
Było tak, że dłuższy czas brakowało ostatniego (21) albumu.  Potem, „hydra podniosła łeb” i zrobiła niespodziewany dodruk, który jest dostępny do dziś. Na samej gildii, nawet po latach, w sprzedaży jest wciąż 16 albumów.

Rzeczywiście znalazłem ten 21 tom. Ale to chyba nie dodruk bo w kilku księgarniach jest informacja, że to jest wydanie 2018. Raczej więc znależli gdzieś w magazynie. Sam mam miękki komplet. Ale twarde integrale z chęcią bym przytulił.

Offline 79ers

« Odpowiedź #591 dnia: Cz, 22 Maj 2025, 23:21:56 »
T21 jest chyba w regularnej sprzedaży w Świecie Książki.

Offline horror

« Odpowiedź #592 dnia: Pt, 23 Maj 2025, 21:22:52 »
gdyby Andreas byl tak popularny to chyba kurc by pociagnal temat dalej, a tego nie widac na horyzoncie.