Po przykładowych planszach chcę tego Moore'a jeszcze bardziej. Ten trzeci komiks też wygląda wybornie, opowiesz coś więcej o nim, jak ci wpadł w oko?
jka kiedys pisalem ze mam tony komiksow na dyskach i jak cos zwrocilo moja uwage to sobie odkladalem do katalogu fajowe

uwielbiam tez wydawnictwo Fluide Glacial
Foerster to belgijski autor komiksowy, związany mocno z tradycją frankofońskiej BD, ale bardziej z jej „czarną”, absurdalną i fantastyczną odnogą. Od 1979 roku publikował w Fluide Glacial Ma na koncie m.in. Styx, Silex Files, Monstrueuse Parade, Pinocchio, La Frontière, Gueule de bois i zbiory czarnych historii.
Gueule de bois to jego autorska seria. Bohaterem jest Woody Woodstock, czyli dorosły Pinokio — marynarz, silny, niemal niezniszczalny, ukrywający twarz pod drewnianą maską. Gdy próbuje wyjaśnić swoją przypadłość, jego nos zaczyna się podejrzanie wydłużać. Na jego drodze pojawia się Chester Darling, były/wyklęty egzorcysta, który proponuje mu pomoc, ale szybko okazuje się, że Woody jest uwikłany w walkę z tzw. kryptozoidami: wampirami, duchami, wróżkami i innymi istotami z pogranicza baśni, horroru i groteski.
BDThèque streszcza to jako „halucynacyjny i delirystyczny masakrator z piłą mechaniczną” z udziałem Pinokia, jego twórcy, wróżki chrzestnej, Frankensteina i sił piekielnych.