W oparciu o recki robie taki tekst promo ABC - pomaga ai
ABC WARRIORS – Wojna i Powroty
🔧🤖 „Zanim kupisz – zobacz, co piszą o tym zagraniczne media i czytelnicy.”
WOJNA WOŁŻAŃSKA
„Mnóstwo akcji, humoru, przemocy, wspomnień z frontu i rzeczy, które spektakularnie wybuchają albo implodują na każdej stronie… to oszałamiająco piękna, SF-owa epopeja.”
— Stewart Loud, recenzja „ABC WARRIORS: THE VOLGAN WAR Volumes 1–4”, blog Punisher’s Cosplay and Comics
„Czytałem już wiele pięknie ilustrowanych komiksów, ale rysunki we wszystkich czterech tomach są po prostu powalające. Niektóre dwustronicowe bitwy wyglądają jak stopklatki z wysokobudżetowego filmu SF.”
— Stewart Loud, Punisher’s Cosplay and Comics
„Jeśli szukasz brutalnego, zmechanizowanego science fiction z odrobiną czarnego humoru, nie możesz się pomylić, biorąc te albumy.”
— Stewart Loud, Punisher’s Cosplay and Comics
POWRÓT NA ZIEMIĘ
„Przeczytałem wszystko jeszcze raz i naprawdę mi się spodobało… Mills znowu mnie wciągnął
— Earth-2.net, cykl recenzji „Shot Glass of Rocket Fuel”
„Mills doprowadził ciągłość ABC Warriors do porządku… Return to Earth wypełnia luki w historii i ustawia wszystko na swoim miejscu.”
— Slings & Arrows Graphic Novel Guide
⭐ Oceny czytelników (anglojęzyczne wydanie „Return to Earth”):
– Amazon: 4,7 / 5 (ponad 40 ocen)
POWRÓT NA MARSA
„Mills, Langley i spółka po raz kolejny tworzą świat jednocześnie straszliwie barbarzyński i odbijający realne wojny. Życie jest tanie, a pole bitwy to brutalna, heavy-metalowa sci-fi jatka. Każda strona jest przepięknie opracowana, z przerażającą, ostrą jak brzytwa ilością detalu.”
— Antony Esmond, recenzja „Sneak Preview and Review: ABC Warriors – Return To Mars”, portal downthetubes
„To nie jest lekka lektura. Ten komiks rzuca wyzwanie czytelnikowi – jak połączenie mistycznego Siegfrieda Sassoon’a z dzikim Philipem K. Dickiem. Połączenie Millsa i Langleya jest jak groteskowy zastrzyk kwasu prosto w gałkę oczną.”
— Antony Esmond, downthetubes
POWRÓT DO RO-BUSTERÓW
„Łatwo czytać ABC Warriors: Return To Ro-Busters i przegapić głęboko zakorzenione, niepokojące tematy. Tak jak pisałem wcześniej – to prawdziwy tour de force.”
— recenzja proga 1970, magazyn Multiverse
⭐ Oceny czytelników (anglojęzyczne wydanie „Return to Ro-Busters”):
– Amazon: ok. 4,5 / 5 (blisko 40 ocen)
A JAK WYGLĄDA CAŁA SAGA W OCZACH CZYTELNIKÓW?
„Seria, która łączy brutalną, metalową rozwałkę z politycznym komentarzem – a przy tym wygląda lepiej niż większość współczesnych komiksów.”
— czytelnik serii ABC Warriors na Goodreads
„Każda część – od Wojny Volgańskiej po Return to Ro-Busters – ma swoje własne mocne uderzenie, ale razem tworzą jedną, spójną, ciężką jak czołg opowieść.”
— zbiorcze opinie czytelników z Goodreads / League of Comic Geeks
🔧🤖 Polska edycja całego runu Pata Millsa i Clinta Langleya właśnie trafia do przedsprzedaży.
Skoro zagraniczne recenzje nazywają to „oszałamiającą SF-ową epopeją”, „tour de force” i „kwasowym zastrzykiem prosto w oko”, to wiesz mniej więcej, na co się piszesz.