Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248682 razy)

Darth Lexus, amsterdream i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline roble

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #24825 dnia: So, 04 Październik 2025, 08:40:14 »
Ja rozumiem, że drukarnia zapchana ale nie róbcie przedsprzedaży jak nie da się tego wydrukować. Bez sensu trochę, bo za chwilę będzie przedsprzedaż a potem 3 miechy czekania.

Przecież u SL nie chodzi o króliczka (komiks), tylko o łapanie króliczka (komiksu) bo zaraz nie będzie jak zapomnisz o przedsprzedaży... :)

Offline misiokles

« Odpowiedź #24826 dnia: So, 04 Październik 2025, 08:50:45 »
Bez sensu trochę, bo za chwilę będzie przedsprzedaż a potem 3 miechy czekania.

Normalne życie crowdfundingowca.

Offline celtic

« Odpowiedź #24827 dnia: So, 04 Październik 2025, 08:52:25 »
Ja rozumiem, że drukarnia zapchana ale nie róbcie przedsprzedaży jak nie da się tego wydrukować. Bez sensu trochę, bo za chwilę będzie przedsprzedaż a potem 3 miechy czekania.
Popieram ten głos, na początku myślałem że te wyprzedzające przedsprzedaże mogą wpłynąć na zwiększenie nakładu jeśli w przedsprzedaży zostanie w mig wykupiony. Jeśli na to nie wpływa, to można te pieniądze wydać na inne tytuły. Preorder 2 tygodnie przed ukazaniem się tytułu byłaby ok. Zwłaszcza że teraz gildia daje właśnie tyle czasu na opłacenie zamówienia.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline dinogal

« Odpowiedź #24828 dnia: So, 04 Październik 2025, 09:24:50 »
Czepiacie się jakby to była sytuacja wyjątkowa z zakupem w przedsprzedaży. Komiksy spod szyldu "E" można kupić w zapowiedzi z 60 dniowym wyprzedzeniem i nie widzę na forum jojczenia że za wcześnie wypuszczają tytuł w stosunku do druku.  >:(

Offline Saruto

« Odpowiedź #24829 dnia: So, 04 Październik 2025, 09:50:06 »
Czepiacie się jakby to była sytuacja wyjątkowa z zakupem w przedsprzedaży. Komiksy spod szyldu "E" można kupić w zapowiedzi z 60 dniowym wyprzedzeniem i nie widzę na forum jojczenia że za wcześnie wypuszczają tytuł w stosunku do druku.  >:(
Jeśli chodzi o Egmont, to komiksy można często kupić kilka lat po premierze dalej ;) Tu jest obsuwa przez drukarnię i będzie coraz większa patrząc na plany SL ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24830 dnia: So, 04 Październik 2025, 10:15:22 »
przyjaciele moi nie da sie w tej branzy wszytskiego przewidziec
np - ze mail nie dotarl, ze ktos z drukarni na chorobowym, ze nagle jest wysyp zamowien
a my jestesmy mali wiec wrzucaja nas pod koniec
ja zapowiadam na miesiac przed, ale jak widzicie bywa roznie
czasem jednak cos jest szybciej

przy okazji jest akcept Vae Victis! cytat z maila

I also wanted to share with you that the authors gave us their validation and are both very happy with the final result.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Melkazir

« Odpowiedź #24831 dnia: So, 04 Październik 2025, 10:40:25 »
Swoją drogą otrzymałem w końcu od Gildii kolejny tom Afrodyta IX (okładka limitowana C). Po raz drugi uwalony grzbiet, ale powiedzmy że w akceptowalny sposób, chociaż na większej długości, ale nie mam już do nich siły.

Tak czy owak, dwa egzemplarze tego wariantu (wchodzący przód okładki na grzbiet oraz uwalony górny grzbiet) na pewno będą jeszcze do dostania na jakimś spędzie, więc kto nie zakupił ma jeszcze szansę zdobyć ;)

Offline Dracos

« Odpowiedź #24832 dnia: So, 04 Październik 2025, 11:07:08 »
ok to ja poproszę o Vae Victis po 18 października w przedsprzedaży, nie wiem czy mi się uda wyczyn @Death powtórzyć we wcześniejszym terminie :)

Offline Michał

« Odpowiedź #24833 dnia: So, 04 Październik 2025, 12:10:55 »
Szef ostatnio pisał, że może w przyszłości wyda coś z Korei czy Chin, a ma coś szef w magicznych folderach do pokazania z tego?  :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24834 dnia: So, 04 Październik 2025, 16:01:28 »
mam na to zewnetrzynych dyskach
ale jakbys skompletowal Arigato magazyn

to jest tam jeszcze sporo nie wydanego dobra, o ktorym pisalem :)

a jak pogrzebiesz w tym watku to tez znajdziesz :) wrzucalem kiedys co chcialbym wydac ;)
przy czym wrzucalem mange
« Ostatnia zmiana: So, 04 Październik 2025, 16:15:55 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Michał

« Odpowiedź #24835 dnia: So, 04 Październik 2025, 19:31:34 »
Jak kiedyś się dokopie do całego zestawu to chętnie sprawdzę, ale jakby szef miał kiedyś dysk pod ręką akurat to mógłby coś jeszcze wrzucić :) Nie pogardzę polecajkami, a może zapoczątkuje to jakaś nową linie Lain Asia, kto wie kto wie  ;D

Offline Leszek

« Odpowiedź #24836 dnia: So, 04 Październik 2025, 21:59:48 »
Czy jest gdzieś jakiś newsletter Wydawnictwa Lain który odpalałby maile z informacją typu "Dziś ogłoszono przedsprzedaż X"?

Offline dinogal

« Odpowiedź #24837 dnia: Nd, 05 Październik 2025, 11:52:23 »
na fb masz informację z wyprzedzeniem o tym że tego i tego dnia i g.12 rozpocznie się przedsprzedaż komiksu i jeszcze tego samego dnia Arek wrzuca kolejny post przypominający.

Offline Leszek

« Odpowiedź #24838 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 12:47:41 »
na fb masz informację z wyprzedzeniem o tym że tego i tego dnia i g.12 rozpocznie się przedsprzedaż komiksu i jeszcze tego samego dnia Arek wrzuca kolejny post przypominający.
Ja nie narzekam.  :D Tyko czasem jestem zajęty i nie zaglądam tu 3-4 dni, potem mogę nie zauważyć zapowiedzi bo jest przykryta kolejnymi postami 4 strony wcześniej.
Jakiś czas później wchodzę na forum i widzę że przedwczoraj była wielka drama bo gildia się zawieszała, ktoś kupił, ktoś się obraził, sprawdzam na gildii i wszystko wyprzedane  ;)

Online michał81

« Odpowiedź #24839 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 13:05:37 »
Nowy tydzień wiec pora zadać to jedno ważne pytanie.
Kiedy nowy Slaine?