Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3244084 razy)

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23610 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:26:37 »
No i nie kupiłem King Spawn :-\
W ogóle Gildia mi nie działa.
Także cofam to co mówiłem wcześniej, że każdy komiks da się kupić.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23611 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:28:17 »
u mnie smiga jakby co
ale lekko zamula
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline komiks

« Odpowiedź #23612 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:30:58 »
Przekroczono limit połączeń (NS_ERROR_NET_TIMEOUT)
A wcześniej miałem ekran, usuń swoje IP, które chyba też nie zadziałało.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23613 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:35:00 »
spoko - jutro tez kupisz :) to sie nie skoczny tak szybko jak afrodyta :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Midar

« Odpowiedź #23614 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:35:48 »
u mnie smiga jakby co
ale lekko zamula
Śmiga wyklucza zamula. Dalej czaruj rzeczywistość.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #23615 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:37:12 »
myslisz ze nie pytalem czy sa przygotowani teraz?
ale wiem ze obsludze sklepu sie wylalo i poszlo do szefow

Kierowniku drogi! Kojarzysz czym jest robienie tego samego i oczekiwaniu innych rezultatów? ;)
Jeśli przez 4 (słownie: cztery) nie potrafią ogarnąć wdrożenia (prawidłowego!) eSklepu, to ogarną problem z jego działaniem? Zawodowo siedzę w wdrożeniach systemów, sklepów i innych pierdół i takiego amatorstwa jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem. Począwszy od przygotowania samego wdrożenia (począwszy od założeń co ma być (i jak!) w nowym sklepie), testów przedwdrożeniowych, samego wdrożenia i poprawianiu błędów po uruchomieniu (o przygotowaniu alternatywnych rozwiązań na wypadek jakby się nie udało, nawet nie wspomnę).
Oczekiwanie że przy następnej premierze będzie inaczej przy tej bandzie amatorów (bo inaczej nie można tego nazwać) jest zwykłą naiwnością. Oni po prostu nie są w stanie ogarnąć. Kropka.

limitki wysadzily gildie
Gildie wysadziły idiotyczne decyzje ich góry i jeszcze głupsza ich realizacja. Reszta jest tylko tego pokłosiem.

ps. 11:56 miałem Spawna w koszyku i do 12:48 nie udało mi się go zakupić (a miałem już wprawę po poprzednich premierach i wydawało mi się (o ja naiwny!) że i tym razem się uda) bo zakończyło się kolejnym wylogowaniem. Tyle że tym razem już nie udało mi się zalogować przez ponad 30 kolejnych minut. Gdy w końcu się udało, okazało się że jednak mam zamówienie. Tyle że przez 20 (kolejnych!) minut nie mogłem go podejrzeć by się upewnić że zamówiłem bo kończyło się to errorem. Mejla z potwierdzeniem dostałem ale oczywiście z opóźnieniem - tylko fakt że wkurw zniechęcił mnie do zakupu nie spowodował że nie kupiłem (nieświadomie!) większej ilości zestawów. Czy wspomniałem że to czystej wody amatorka? Informacje że coś tam usprawnili można między bajki włożyć bo realia pokazują tylko że to tylko pierd*lenie aby spławić petenta.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #23616 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:39:29 »
Ja kupiłem regularną, i szczerze nikomu oceniać czy robilem tłok czy nie. A skad pewnosc, że jutro czy za tydzien bym kupił? Dlatego wolałem od razu sobie zarezerowac. Swoją drogą już tak przy okazji, nie rozumiem tego parcia na „limitki”, ktore nie maja zadnej dodatkowej wartości i są po prostu innymi okładkami, gdyby jeszcze jakas złota obwoluta była, czy coś innego extra. Ale co kto lubi:)

Niby czemu nikomu oceniać, jakiś immunitet masz, że nie wolno?

Co do drugiej kwestii - bo tak to wygląda w przypadku Spawnów od początku jak się pojawiły - regularna jest długo i łatwo dostępna, co zresztą kierownik wielokrotnie podkreśla.

Więc w sytuacji gdy jest problem z obciążeniem serwerów z powodu limitek, każdy kto kupuje regularną, którą może kupić w innym momencie, dokłada się do przeciążenia serwera. Więc siłą rzeczy, robi dodatkowy tłok.

A co do tego po co limitka - dla mnie po to, żeby łatwo sprzedać ten egzemplarz po lekturze i stracić jak najmniej kasy. Kupuję tego Spawna żeby sprawdzić z czym to się je, ale nie zamierzam tego trzymać, a tracić kasy na komiksy też nie mam ochoty. Więc jak kupię limitkę, przeczytam i wystawię, to przynajmniej odzyskam co zapłaciłem. Ale podejrzewam że są tacy, którym zależy na konkretnej grafice.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23617 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:42:59 »
Śmiga wyklucza zamula. Dalej czaruj rzeczywistość.
jezu znaczy ze dziala :)
jprdl ;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline starcek

« Odpowiedź #23618 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:45:47 »
Wróciły limitki B poprzednich Spawn'ów na Gildię. Ciekawe, czy można "kupić".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23619 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:47:24 »
Kierowniku drogi! Kojarzysz czym jest robienie tego samego i oczekiwaniu innych rezultatów? ;)
Jeśli przez 4 (słownie: cztery) nie potrafią ogarnąć wdrożenia (prawidłowego!) eSklepu, to ogarną problem z jego działaniem? Zawodowo siedzę w wdrożeniach systemów, sklepów i innych pierdół i takiego amatorstwa jeszcze nigdy nigdzie nie widziałem. Począwszy od przygotowania samego wdrożenia (począwszy od założeń co ma być (i jak!) w nowym sklepie), testów przedwdrożeniowych, samego wdrożenia i poprawianiu błędów po uruchomieniu (o przygotowaniu alternatywnych rozwiązań na wypadek jakby się nie udało, nawet nie wspomnę).
Oczekiwanie że przy następnej premierze będzie inaczej przy tej bandzie amatorów (bo inaczej nie można tego nazwać) jest zwykłą naiwnością. Oni po prostu nie są w stanie ogarnąć. Kropka.
Gildie wysadziły idiotyczne decyzje ich góry i jeszcze głupsza ich realizacja. Reszta jest tylko tego pokłosiem.

ps. 11:56 miałem Spawna w koszyku i do 12:48 nie udało mi się go zakupić (a miałem już wprawę po poprzednich premierach i wydawało mi się (o ja naiwny!) że i tym razem się uda) bo zakończyło się kolejnym wylogowaniem. Tyle że tym razem już nie udało mi się zalogować przez ponad 30 kolejnych minut. Gdy w końcu się udało, okazało się że jednak mam zamówienie. Tyle że przez 20 (kolejnych!) minut nie mogłem go podejrzeć by się upewnić że zamówiłem bo kończyło się to errorem. Mejla z potwierdzeniem dostałem ale oczywiście z opóźnieniem - tylko fakt że wkurw zniechęcił mnie do zakupu nie spowodował że nie kupiłem (nieświadomie!) większej ilości zestawów. Czy wspomniałem że to czystej wody amatorka? Informacje że coś tam usprawnili można między bajki włożyć bo realia pokazują tylko że to tylko pierd*lenie aby spławić petenta.

wlasciwie trudno sie nie zgodzic, po za tym 4 razy, bo po afrodycie wydawalo sie ze gra i buczy, ale to nie sklep stary - to korpo ktorego jest czescia, do kogos u gory wciaz tam chyba nie dociera ile firma traci na wizerunku

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Goka

« Odpowiedź #23620 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:48:49 »
Nie wiem czy to już gdzieś ktoś napisał, nie przeglądam wszystkich wątków a i ten ciężko czasem ogarnąć ale: według nowego regulaminu zamówienie należy opłacić w ciągu 14 dni od złożenia aby nie zostało anulowane. więc pewnie wrócą szybciej niż się spodziewamy 😉

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23621 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:49:54 »
wroca na pewno
ilosc informacji na fb o dublach jest spora

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline komiks

« Odpowiedź #23622 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:54:59 »
Arek jesteś lojalny co do sklepu, który poszedł Ci na rękę i pomógł w sprzedaży. Jednak w tej chwili Gildia psuje Twój biznes. To co zaproponowałeś na FB, że może zrezygnujesz z okładek limitowanych bo - Gildia nie daje rady - jest według mnie absurdalne. To nie jest Twój problem, tylko Gildii. Zamiast zabierać okładki limitowane swoim klientom, zabierz je Gildii, bo to ona jest winna.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #23623 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 16:01:10 »
Takich cudów jakie widziałem dzisiaj to... nigdy dotąd nie widziałem. To już nawet nie jest tragedia - to dramat. Sprzedaż ruszyła chyba o 11:56. Dodałem komiks do koszyka i... jebudu! Wylogowało mnie całkowicie. Potem przez godzinę miałem chyba wszystkie możliwe warianty uniemożliwienia dokonania zakupu. Wylogowywanie co chwilę, wywalanie produktów z koszyka, wykrzaczanie strony albo całkowity brak możliwości otworzenia strony.

Arku, pół biedy jak komuś nie zależało na limitkach i zadowoli się regularną okładką ale nawet nie dało się tej regularnej zamówić.

Twój pomysł odnośnie zniesienia limitek na rzecz okładek alternatywnych jest moim zdaniem bardzo dobry.

Natomiast nie byłbym taki pewny czy rozdzielenie sprzedaży okładek regularnych od limitowanych/alternatywnych ma jakikolwiek sens. Moim skromnym zdaniem zrobi się przez to jeszcze większy burdel. Ludzie, którzy do tej pory nacięli się na to co mieliśmy dzisiaj, będą najpierw polować na regularną okładkę bo nie będą pewni czy załapią się na limitki. Jakoś nie bawi mnie to czy ktoś kupi więcej a potem odda do puli i liczyć na fart. Sklep powinien wreszcie zrobić porządek ze swoją stroną, zanim ich klienci się od nich odwrócą. Ja już kupuję u nich tylko to co wydaje SL i ewentualnie Scream i Labrum bo inne wydawnictwa mają taniej na takim Smaku Liter czy Świecie Książki.

Zobaczycie jaki będzie armageddon przy Witchblade (standardowy nakład 800 sztuk) i regularnym Spawnie...

A tekst ze screena o radości z zakupu to jakiś ponury żart.

What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline komiks

« Odpowiedź #23624 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 16:06:47 »
Twój pomysł odnośnie zniesienia limitek na rzecz okładek alternatywnych jest moim zdaniem bardzo dobry.
Dobry, bo okładki limitowane są kiepskie, czy dobry bo wtedy nie będzie problemu z zakupem? To drugie można rozwiązać naprawiając/zmieniając sklep. Czy gdyby nie było problemu z zakupem, to też postulował byś zniesienie limitek?