Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3225625 razy)

Wintermute, bfg, bababatman, MonsterGirl i 11 Gości przegląda ten wątek.

Online studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #22635 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 11:42:25 »
Tomek ma  troche racji chlop stal sie gwiazda alt rigtowego komiksowa w usa, ma na koncie nawet obrone goscia co zabawial sie z 14 latka, potem sie z tego wycofal... no nie jest to autor latwy do przelkniecia jako czlowiek. Robi fajne komiksy i swietnie rysuje. Niestety podobne rzeczy dzieja sie z autorem Pitta. Z nim jest jednak jescze gorzej chyba bo stacza sie w jakies nalogi.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline komiks

« Odpowiedź #22636 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 11:51:29 »
Gdyby był lewicową gwiazdą komiksowa, to nic by nie przeszkadzało? 😉 Czy też by przeszkadzało? Z ciekawości pytam.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online studio_lain

« Odpowiedź #22637 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 12:15:52 »
Wydaje gwiazdy lewiciwego komiksowa np milss czy moore. Wierz mi mi poglady konserwatyne nie przeszkadzaja u ludzi. Problem zaczyna sie jak pojawia sie z tym seksizm czy rasizm. Na to jestem uczulony. A walka z mitem woke tez mi nie przeszkadza i rozumiem artystow ktorzy nie chca isc za trendami. Kiepsko sie robi tylko wtedy gdy przeginka jest w druga strone. Trudno dopingowac goscia ktory kumpluje sie z facetem chcacym pozbawic kobiet praw wyborczych. Jesli ktos z lewackiego ;) komiksowa zrobilby chujowe rzeczy tez bym sie zastanawial czy go wydac, czy oddzielac dzielo od autora.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline komiks

« Odpowiedź #22638 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 12:31:29 »
Nie wiem co tam wygaduje Ethan Van Sciver, bierz proszę tylko pod uwagę, że to jest USA i jeszcze do niedawna można było zostać canelowanym za powiedzenie publicznie, że są 2 płcie. Przy nawalance politycznej często też wyciąga się zdania z kontekstu, tak samo jest u nas. Tak jak mówię, nie znam gościa, zrobisz jak uważasz. Cyberfrog to też nie jest arcydzieło, a komiksów na celowniku więcej niż możesz wydać, więc nie ma się o co bić.

Online Saruto

« Odpowiedź #22639 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 12:47:37 »
Jak dla mnie, to może być nawet Dahmerem ;) Oceniajmy pracę a nie życie prywatne.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #22640 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 13:02:11 »
Nie wiem co tam wygaduje Ethan Van Sciver, bierz proszę tylko pod uwagę, że to jest USA i jeszcze do niedawna można było zostać canelowanym za powiedzenie publicznie, że są 2 płcie. Przy nawalance politycznej często też wyciąga się zdania z kontekstu, tak samo jest u nas. Tak jak mówię, nie znam gościa, zrobisz jak uważasz. Cyberfrog to też nie jest arcydzieło, a komiksów na celowniku więcej niż możesz wydać, więc nie ma się o co bić.

Problem polega na tym, że widziałem mnóstwo jego filmów i pomimo tego, że w wielu sprawach miał rację to odklejka weszła za mocno, zwłaszcza po sukcesach jego zbiórek. Nie wspominam o tym co działo się się w sekcji komentarzy pod filmami. Większość jego widzów nie miała pojęcia o jego wcześniejszych sukcesach tylko intersowało ich walenie w woke, BLM i mainstream. Być może ten komiks jest dobry, ale ocenianie go tylko na podstawie kwot zebranych przez kontrowersyjnego autora może być złudne.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #22641 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 13:08:40 »
Kanał na youtube, który podlinkowałeś, najstarszy film ma sprzed 2 lat, a crowdfunding był 5 lat temu, wiec co to ma wspólnego?

Raz - to nie ja podlinkowałem, dwa - jego kanał to ComicArtistPro Secrets, który istnieje od 2008 roku i jest tam ponad 2 tys filmów.

Offline komiks

« Odpowiedź #22642 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 13:10:27 »
Tego czy jest dobry z opinii raczej się nie dowiemy, nawalankę polityczną widać nawet w rankingu ocen 😄
To jest ta część ze zbiórki.

https://www.goodreads.com/book/show/52280524-cyberfrog

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #22643 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 13:33:12 »
Dlatego pisałem, że to jest ryzyko. Może to perełka, może kasztan.

Offline bocik

« Odpowiedź #22644 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 13:58:04 »
Jak dla mnie, to może być nawet Dahmerem ;) Oceniajmy pracę a nie życie prywatne.
Taka postawa jest wspaniała, och, ach, super
Tylko jak przyjdzie ci realnie się skonfrontować z takimi odchyłami (w dowolnym kierunku) wtedy okazuje się że twój kręgosłup moralny jednak zdecydowanie potrafi opowiedzieć się po którejś ze stron.

« Odpowiedź #22645 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 14:24:28 »
Dlatego pisałem, że to jest ryzyko. Może to perełka, może kasztan.

A co za różnica, skoro Lain wydaje i to i to a i tak wszystko schodzi? Zobacz ilu tutaj użytkowników twierdzi, że bierze co idzie, widocznie wszystko im jedno.

Online Saruto

« Odpowiedź #22646 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 14:33:18 »
Taka postawa jest wspaniała, och, ach, super
Tylko jak przyjdzie ci realnie się skonfrontować z takimi odchyłami (w dowolnym kierunku) wtedy okazuje się że twój kręgosłup moralny jednak zdecydowanie potrafi opowiedzieć się po którejś ze stron.
Nie opowiadam się za żadną ze stron bo nie interesuje mnie ich zdanie. Uważam, że każdy może mówić co chce i tyle.
Natomiast jako czytelnika interesuje mnie komiks ;)

Offline Brvk

« Odpowiedź #22647 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 15:01:16 »
Wydając i kupując czyjeś prace wspiera się jego życie prywatne.

Offline komiks

« Odpowiedź #22648 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 15:06:59 »
Zróbcie listę nazwisk, kogo nie powinniśmy kupować ;)

Online Saruto

« Odpowiedź #22649 dnia: Nd, 03 Sierpień 2025, 15:09:30 »
Wydając i kupując czyjeś prace wspiera się jego życie prywatne.
Czyli wspieram wszystkich z USA ;) Miłujmy się! Amen!