Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260408 razy)

Olgierd, Liarus, Edgar (+ 1 Ukrytych) i 105 Gości przegląda ten wątek.

Offline Deepdelver

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #21510 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 14:26:02 »
Szybki przegląd olxa i widzę, że scalperom stone się odbija czkawką 🙃 masa tego powystawianego i nikt nie kupuje , przebitki na gunslingerze też słabe . Kończy się powoli januszom biznes na SL

Pytanie na ile to spowolnienie koniunktury na FOMO SL, a na ile krytyczna ocena samego tytułu.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #21511 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 14:29:48 »
Patrząc teraz na olx to widać że spekulanci rzucili się na Darknessy Huntery i stołny  bo spory wysyp tylko coś nie pykło bo ceny nie są odstraszające poza kilkoma wyjątkami
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Czerwiec 2025, 14:32:42 wysłana przez Alienus66 »

Offline Alienus66

« Odpowiedź #21512 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 14:52:57 »
Lęk przed wypadnięciem z obiegu lepiej brzmi tak po Polskiemu🙂

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #21513 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 15:20:03 »
Spekulanci sprzedawali tuż po premierze.
Postawię tezę, że teraz sprzedają osoby, którym komiksy nie siadły, ale kupili z zamiarem przeczytania i odsprzedaży po kosztach.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #21514 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 15:35:17 »
Tylko że widze też wersję w folli więc po co kupowali że nawet nie zajrzeli do srodka? to mnie zastanawia. Jak ja coś kupiłem to nawet jak mi nie podchodzi to staram się przeczytać

Offline Xmen

« Odpowiedź #21515 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 15:35:38 »
Większość ofert to komiksy w foliach.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline bababatman

« Odpowiedź #21516 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 18:00:51 »
Postawię tezę, że teraz sprzedają osoby, którym komiksy nie siadły, ale kupili z zamiarem przeczytania i odsprzedaży po kosztach.

Ja należę do takiej grupy. Z perspektywy czasu wiem, że te 400 zł mogłem przeznaczyć na dużo lepsze komiksy.

Offline Jasiek

« Odpowiedź #21517 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 19:17:30 »
czy przez weekend poszło na tyle dobrze żeby Kierownik był zadowolony jak na tytuł nie z "kanonu" USA ;) Ja się biorę za Thorinth żeby zobaczyć co jest nie tak z tym komiksem że nie poszedł. Póki co pierwsze 100 stron przyjemne :)
W porównaniu do tych Darknessów, Hunter Killerów, czy Stone'ów to arcydzieło.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #21518 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 19:24:29 »
Ja należę do takiej grupy. Z perspektywy czasu wiem, że te 400 zł mogłem przeznaczyć na dużo lepsze komiksy.

U mnie podobnie, złapałem się na tym, że pcham się w Lain USA, które mnie umiarkowanie bawi, a odpuściłem Morganę, która potencjalnie jest bardziej w moim guście. Raczej zakupy w tym segmencie zakończę zatem na Hellspawnie, chyba, ze objawiłby się jakiś Slaine.

Offline komiks

« Odpowiedź #21519 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 19:53:16 »
Raczej zakupy w tym segmencie zakończę zatem na Hellspawnie, chyba, ze objawiłby się jakiś Slaine.
Będzie Spawn: The Dark Ages ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Archie

« Odpowiedź #21520 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 20:34:58 »
A w tym roku można spodziewać się premiery Sinister Dexter? Bo prace nad tym tytułem były i cisza.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Online Adolf

« Odpowiedź #21521 dnia: Pn, 23 Czerwiec 2025, 22:56:12 »
W porównaniu do tych Darknessów, Hunter Killerów, czy Stone'ów to arcydzieło.

Z uśmiechem na mordce czytałem The Darkness czy Hunter-Killer. Z radością sprawdzę także z czym się je Cyberforce, czy Aphrodite IX. A Witchblade to w ogóle będę celebrować. I takich jak ja jest wielu i właśnie tacy jak ja powinni się rzucać na te tytuły. Skalperzy to zło. Przez nich nie wszyscy zainteresowani dostali komiksy, które mogłby sprawić im radość. Dobrze, że jest jakaś grupa, co im nie przypadły te tytuły do gustu, dzięki temu chociaż na rynku używek będzie można dostać te tytuły bez większego przepłacania. I pewnie Morgana także jest świetnym tytułem, niewykluczone że by mi się podobał ten tytuł równie jak powyższe. Ale nie mogę mieć wszystkiego.

Offline Jasiek

« Odpowiedź #21522 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 08:50:56 »
Z uśmiechem na mordce czytałem The Darkness czy Hunter-Killer. Z radością sprawdzę także z czym się je Cyberforce, czy Aphrodite IX. A Witchblade to w ogóle będę celebrować. I takich jak ja jest wielu i właśnie tacy jak ja powinni się rzucać na te tytuły. Skalperzy to zło. Przez nich nie wszyscy zainteresowani dostali komiksy, które mogłby sprawić im radość. Dobrze, że jest jakaś grupa, co im nie przypadły te tytuły do gustu, dzięki temu chociaż na rynku używek będzie można dostać te tytuły bez większego przepłacania. I pewnie Morgana także jest świetnym tytułem, niewykluczone że by mi się podobał ten tytuł równie jak powyższe. Ale nie mogę mieć wszystkiego.

Ty z uśmiechem na twarzy, ja z ciarami żenady na plecach, cóż, co kto woli. Na szczęście pozbyłem się jednego i drugiego, Jedynie Stone zostało- na które dałem się nabrać.
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Czerwiec 2025, 08:54:22 wysłana przez Jasiek »

Offline sixxtbone

« Odpowiedź #21523 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 09:09:31 »
Ludzie, wy sie ogarnijcie, komiksy się głównie OGLĄDA! A tu rysunki są fantastyczne... Ja oczywiście tez lubie poczytać, bardzo, ale komiks to sztuka OBRAZKOWA, obrazkowa...

Nie wiem skąd zdziwienie ELYTY komiksowej...JPRDL...

PS. weź jeden z drugim pod uwage fakt, że się jeden z drugim zestarzał i to co było zajefajne w wieku 12 lat juz nie jest takie w wieku 36...

PS2. im dłużej czytam to forum tym bardziej zaczynam rozumieć zarzuty o spoceńcach i wypowiedzi takich staśków jak "tomekrusłan".
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Czerwiec 2025, 09:12:29 wysłana przez sixxtbone »

Offline parsom

« Odpowiedź #21524 dnia: Wt, 24 Czerwiec 2025, 09:26:25 »
Niektórzy czytają.