Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260867 razy)

pokia, Cornelius, bocik, Grrrgory i 44 Gości przegląda ten wątek.

Offline wojtast

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #21240 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 14:34:12 »
Gunslinger gotowy - trwa pakowanie w folie i paczki do wysylki
jest szansa, że będzie w tym tygodniu

Dla mnie chyba złe info, bo wejdzie dodatkowy chaos na Gildii a ja wciąż czekam na szalonego Urma albo chociaż na odpowiedź od Gildii czy wszystko w porządku z zamówieniem  ???

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #21241 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:06:48 »

Oh, shit! No...
To weekend Pyrkonowy >_< robię wypad w czwartek z rana wracam późnym wieczorem w poniedziałek. Trzeba będzie wysypłać cebulowy na przedłużenie pobytu w Paczkomacie >_<

Offline Xmen

« Odpowiedź #21242 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:18:32 »
poziom postaci nie pamietam, ale luminy mialem po 99 ;) napisalo mi ze zrobilem jakies 70 proc gry :)
nie potrafilem nurkowac i mialem po jednym ataku gradientowym

tez pograłem w dooma - ale odrzuca mnie wizualnie, spodziewałem się lepszej oprawy graficznej po singlu fpp
za to indiana jones fajnie wygląda
ale męczę monster huntera :) zaczynam powoli chyba rozumieć tą grę :)
Indianie Jonesa sprawdź koniecznie, bardzo dobra gra. Bardziej nastawiona na nieśpieszną eksplorację niż wartką akcje jak np uncharted i nowa trylogia tomb raider, co nie znaczy że wybuchów i porządnych sekwencji akcji w niej nie ma. Ja takie klimaty lubię, więc mi gra "siadła" mocno.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21243 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:39:13 »
Indianie Jonesa sprawdź koniecznie, bardzo dobra gra. Bardziej nastawiona na nieśpieszną eksplorację niż wartką akcje jak np uncharted i nowa trylogia tomb raider, co nie znaczy że wybuchów i porządnych sekwencji akcji w niej nie ma. Ja takie klimaty lubię, więc mi gra "siadła" mocno.

tak tak juz kupilem, pogralem z godzinke :)
ale wciagnalem sie w monstera - strasznie rozbudowana gra

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21244 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:42:22 »
Przedsprzedaż Hellspawna w sklepie gildia w czwartek (12.6) o godz 12.

Hellspawn zapoczątkował nową, mroczną erę w historii Spawna. To był kolejny krok w ewolucji piekielnego pomitu Todda McFarlane’a. Połączył kreatywne umysły gigantów branży: Briana Michaela Bendisa, Steve’a Nilesa, Ashley'a Wooda i Bena Templesmitha. Razem zdefiniowali na nowo mit Hellspawna. To wydanie zawiera całą serię wraz z nigdy wcześniej niepublikowanymi grafikami, galerią okładek i historiami zza kulis.
Hellspawn zabiera czytelnika do miejsca, w którym nigdy wcześniej nie byliśmy i do którego nikt nie chciałby trafić. Świat tego Spawna jest pełen podłych ludzi, którzy robią okropne rzeczy. Lęk, paranoja, depresja, psychopatia są tu wszechobecne. To nie jest kolorowy, komiksowy świat. Obrazy są tu równie niepokojące i szalone, jak scenariusz.

Uwaga: komiks tylko dla dorosłych!

Format:180x275 mm
Liczba stron: 424
Oprawa: twarda
Papier: kreda
Druk: kolor
Cena 190 (w tym VAT)

Premiera 15 lipca

« Ostatnia zmiana: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:47:24 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Takesh

« Odpowiedź #21245 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:45:44 »
Dlaczego w opisie tylko Ashley Wood nie jest odmieniony? Dla ścisłości to mężczyzna. Z Australii.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21246 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:47:09 »
poprawiłem :)

Vae Victis - druk

Offline OokamiG

« Odpowiedź #21247 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:49:46 »
Arku, nie da się przełożyć tej przedsprzedaży? Jak Aleksandrus piszę, ja też będę np. w pociągu na Pyrkon i może nie być jak zamówić o tej porze.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #21248 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 15:56:45 »
Ja akurat pisałem o dacie doręczenie Gunslingera, ale ten, no! Czwartek na przedsprzedaż to nieuczciwe zwiększanie szans niekonwentowych użytkowników neo-Gildi :P

Albo celowy sabotaż mający na celu odciążyć serwery podczas godziny 0!

« Odpowiedź #21249 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:10:54 »

Jupiii :) Będzie co czytać na urlopie :) A te pełne okładki do "HellSpawna" dałoby radę wrzucić (grzbiet i tył)? Pomoże to w czwartkowym wyborze :)

Swoją drogą - jaki będzie następny tytuł "LainUSA"?
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Adolf

« Odpowiedź #21250 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:12:59 »
Arku, nie da się przełożyć tej przedsprzedaży? Jak Aleksandrus piszę, ja też będę np. w pociągu na Pyrkon i może nie być jak zamówić o tej porze.

W pociągu zasięg w kratkę, masz się o co martwić. Bilety na Pyrkon se ogarnij zaraz po wyjściu, znany tip wśród Poznaniaków żeby w czwartek przed imprezą już mieć zawieszkę.

Ja właśnie z tego powodu, że będzie Pyrkon to uciekam z miasta na weekend już w czwartek. Nie będę za to robić zakupu w pociągu (normalnie bym musiał w pracy w toalecie), bo... Mam Hellspawna już dawno zamówionego w sklepie KiK. Jeśli macie gdzieś koło miejsca zamieszkania jakieś PORZĄDNE sklepy komiksowe, to polecam takie rozwiązanie.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #21251 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:21:59 »
Ło Panie, u nas to z "porządnych sklepów komiksowych" to tylko Empik i Yatta X'D

Offline Xmen

« Odpowiedź #21252 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:32:45 »
Arku przełóż przedsprzedaż, w czwartek o 12 mam zaplanowaną wizytę w Biedronce🙃 Tam nie ma toalet, nie będę miał jak kupić🙃
Tylko nie na piątek, bo mam obiad u teściów🙃
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21253 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:38:37 »
Jesli nie zależy wam na limitkach - to tak jak gunslingera tak i hellspawna kupicie bez problemu przez kilka dni - na bank

sorki z tym pyrkonem zapomniałem

wici poszły w świat - nie mogę robić zamieszania
a w przyszłym tygodniu wrzucam Morgane

Vae Victis - druk

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #21254 dnia: Pn, 09 Czerwiec 2025, 16:46:14 »
- Ty, patrz, Szefuncio o Pyrkonie zapomniał!
- To się tak da? WTF?! Choć, zróbmy mu figla.
- No! Obraźmy się i zapomnijmy o terminach preorderów.
- A potem będziemy płakać na forum.
- Chyba, że neo-Gildia pokrzyżuje nam plany: będzie tyle bugów, glichy i errorów, że spokojnie kupimy limitki i po Pyrkonie.
- A weź nawet nie żartuj - nie będzie wtedy pretekstu do jęczenia!