Clickbajtowa to jest najbardziej miniaturka, w samym filmie nic ciekawego dla mnie nie było. Był mały rozstrzał między "asekuracyjną polityką" z początku filmu, a SL które "ma jaja" w drugiej części. Asekuracyjna polityka bo niezbyt wielkie nakłady, ma jaja bo sięgnęło po Spawna. IMO właśnie dlatego sięgnęło po Spawna, bo ma takie, a nie inne nakłady, bo tylko taka polityka gwarantuje SL płynność przy sięganiu po mniej i bardziej ryzykowane tytuły. Wady są oczywiste - wielu się nie załapie, nie nadrobi, nie odłoży w czasie zakupu. Zalety również - SL wali tytułami jak nigdy wcześniej, sięgając po pozycje po które nikt inny by nie sięgnął. Dla mnie bilans jest zdecydowanie dodatni. No i ma racje mówiąc, że "tacy sami z Was eksperci jak ze mnie", dał zwykłą opinię, jak daje każdy z nas na forum, nie ma co do niej przykładać większej uwagi.
Patrzcie i uczcie się. Kolega zrozumiał przekaz, ma dystans i nie spina du**. Podobnie sam wydawca Studio Lain - cieszę się, że macie otwarte głowy.
A co do tych, którym się wydaje, że sugestywna miniatura i cały wątek ma mi dostarczyć "zasięgów", "fallowersów", czy łapek w górę". Zobaczcie jakie treści publikuje na kanale, jakie mają wyświetlenia i odpowiedzcie sobie na pytania:
"Czy gość, który pokazuje "Zieloną gęś", komiksy dla młodszych, niszowe mangi, z nikim nie współpracuje, nie czerpie żadnych dochodów z YT, serio robi to dla kliknięć?

Miniatura jest clickbaitowa - owszem, ale nie w dosłownym rozumieniu tego słowa. Chciałbym, aby temat wzbudził zainteresowanie, aby była dyskusja, aby dowiedzieć się więcej i może Arek usłyszał też jakiś inny punkt widzenia. Myślę, że osiągnąłem zamierzony efekt, nikomu nie szkodząc, bo nie taki był mój zamiar. A jak ktoś potrafi myśleć zdroworozsądkowo, to potrafi wyłuskać drobne niuanse.
Ci, co chcą kupować komiksy Lain, będą je kupować. Ci, co nie chcą, raczej zdania nie zmienią. Natomiast może po tym materiale, ktoś nowy się zainteresuje. Może ktoś nowy usłyszy, za to trzymam kciuki.
Ja nie mam sprawczości, o którą niektórzy mnie posądzają, że mogę wpłynąć tym filmem na kogokolwiek.
Pozdro!