Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248716 razy)

parsom, GoNzO, Popiel, Darth Lexus, amsterdream i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20820 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:26:47 »
Czekamy na poważne przypadki typu "nie kupiłem komiksu i zostawiła mnie żona", czy "straciłem pracę, bo siedziałem w toalecie i próbowałem kupić limitkę".
Kolegę żona zostawiła bo grał w Tibie, oczywiście przy podziale majątku zabrała mu komputer.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Adolf

« Odpowiedź #20821 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:28:17 »
Kolegę żona zostawiła bo grał w Tibie, oczywiście przy podziale majątku zabrała mu komputer.

Problem rozwiązany :D

Offline Leszek

« Odpowiedź #20822 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:28:37 »
A jednak wziąłem i kupiłem Spawna. Myślałem że sobie daruję, ale jakoś w ostatniej chwili zmieniłem zdanie. Zobaczę o czym jest ten cały Spawn.
Była już tylko jedna okładka, ale żadna nie była piersiasta, więc nie zależało mi na jakiejś szczególnej.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20823 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:34:59 »
Mój kumpel Charlie Brooker pisze już scenariusz do nowego sezonu Black Mirror. Mówi, że brakuje jakiś większych dramatów. Nie działająca Gildia to za mało. Czekamy na poważne przypadki typu "nie kupiłem komiksu i zostawiła mnie żona", czy "straciłem pracę, bo siedziałem w toalecie i próbowałem kupić limitkę".

A tak na poważnie, to dajcie se na luz. Nakłady były największym problemem i wydawca świetnie go ogarnął w przypadku Spawna. Problem, który sygnalizowaliśmy miesiącami, okazało się, że nie ma dramatu, jest wielkie święto, dla każdego starczyło i... Nakręca się fala hejtu, bo ktoś nie dostał limitki? Nie macie większych problemów w życiu? Otwierajcie szampany, a nie zaczynacie się szarpać o pierdoły. Dostajemy świetne komiksy, o których marzyliśmy od dekad. Nie zmarnujmy tego na wieczne zrzędzenie.

wiesz Adi tu chyba chodzi o to, że ludzie nie mieli równych szans, myślę, że gdyby się nie udało przy normalnie działającym sklepie to nikt by nie lamentował
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20824 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:38:39 »
teraz hellspawn i tablica - życzą sobie państwo jakiś grafiki czy informacje? ;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

« Odpowiedź #20825 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:41:35 »
Pytasz dzika czy... wiadomo co  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Adolf

« Odpowiedź #20826 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:47:41 »
wiesz Adi tu chyba chodzi o to, że ludzie nie mieli równych szans, myślę, że gdyby się nie udało przy normalnie działającym sklepie to nikt by nie lamentował

teraz hellspawn i tablica - życzą sobie państwo jakiś grafiki czy informacje? ;)

Pora żyć dalej i bez Xanaxu. Pokaż co masz :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20827 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:52:23 »
na razie nie mam jeszcze pl wersji
a wrzucalem jakis czas temu strony z wydan zagranicznych
nie wiem czy jest sens dublowac

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline bocik

« Odpowiedź #20828 dnia: So, 10 Maj 2025, 19:11:33 »
Odpowiem tu niedowiarkom
Mam naprawdę co czytać i ogromną kupkę wstydu, ale kupuję często oczami.
W Lost in Time swego czasu widniały zapowiedzi, w których rzuciła mi się w oczy okładka rewolwerowców czy jakoś tak. Przepiękne zbliżenie twarzy starego cowboya z siwymi włosami z żółtym oczojebnym tłem. No powaliła mnie ta grafa i mimo że cowboyskie klimaty mnie nie ruszają chciałem komiks kupić dla samej okładki.
Summa summarum LiT wydał ten komiks w jakiejś okropnej okładce a ja kupiłem wersję francuską.
Jak myślicie interesuje mnie wnętrze samego komiksu?
Komiks to nie tylko całe wydanie ale poszczególne kadry, okładki, historie, które zapadają w pamięci.
Ach ten Szninkiel i pękający stanik
« Ostatnia zmiana: So, 10 Maj 2025, 19:24:02 wysłana przez bocik »

Offline komiks

« Odpowiedź #20829 dnia: So, 10 Maj 2025, 19:22:07 »
W sumie sam sobie odpowiedziałeś.
Przyznałeś, że jesteś wstanie kupić komiks, tylko dla okładki.

Offline bocik

« Odpowiedź #20830 dnia: So, 10 Maj 2025, 19:24:40 »
no tak bo w postach wyżej ludzie nie mogą w to uwierzyć

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #20831 dnia: So, 10 Maj 2025, 19:31:34 »
Ja bym raczej powiedział, że nabija się po pierwsze z wadliwego procesu zakupu tych komiksów, a po drugie z ludzi przeżywających tygodniami złożenie zamówienia czy zmianę designu sklepu internetowego.

Albo nie zrozumiałeś co czytasz albo bronisz kolegę z klasy.

Offline Midar

« Odpowiedź #20832 dnia: So, 10 Maj 2025, 19:35:20 »
no tak bo w postach wyżej ludzie nie mogą w to uwierzyć
Nie mówiąc o tych, co kupują ten sam zeszyt w dziesięciu wariantach okładkowych, albo pytają (inny wątek) jak powiesić komiks na ścianie, żeby wyeksponować okładkę. Okładki są bardzo istotnym walorem komiksu i już.

Offline Xmen

« Odpowiedź #20833 dnia: So, 10 Maj 2025, 20:01:50 »
Ta sama choroba, różne objawy.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #20834 dnia: So, 10 Maj 2025, 20:19:25 »
Nie mówiąc o tych, co kupują ten sam zeszyt w dziesięciu wariantach okładkowych, albo pytają (inny wątek) jak powiesić komiks na ścianie, żeby wyeksponować okładkę. Okładki są bardzo istotnym walorem komiksu i już.

To są inne sytuacje.

Kupowanie komiksu w kilku wariantach okładkowych może mieć charakter kolekcjonerski. Podobnie w przypadku różnych wydań. Przykładowo ktoś jest fanem Thorgala i ma kilka wydań.

Wieszanie komiksu na ścianie to jest tylko forma eksponowania, można postawić na półce okładką do przodu albo powiesić na ścianie, ale nadal komiks pozostaje komiksem i eksponowanie jest tylko dodatkiem.

Kupno komiksu tylko ze względu na okładkę, wydaje się ekscentrycznym pomysłem. Czy nie lepiej grafikę kupić w formie printu, plakatu, lub samemu wydrukować i powiesić na ścianie?