Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3244892 razy)

Lobo, zombie001 i 21 Gości przegląda ten wątek.

Offline mariuszreyman

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20700 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 16:51:39 »
A może warto rozważyć przy następnych zamówieniach maksymalny limit na jedno konto ?? Wiem trąci PRLem i reglamentacją, ale wiadomo, że po premierze będzie wysyp na olx i allegro. Nie bronię ludziom zakupów spekulacyjnych  , ich pieniądze i ich decyzja czy ryzykują w ten sposób. Ale zastanawia mnie czy były zakupy większe niż 5 szt. limitek na jedno konto...

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #20701 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 16:53:48 »
Serio rozważyłbym możliwość wydawania samych okładek - skoro niektórzy tutaj zachowuja się, jakby komiks i tak nie był im do niczego potrzebny...

Okładka w formie ramki i dodatkowo kilka okładek wydrukowanych żeby można było sobie wstawiać i zmieniać  :D

Offline Midar

« Odpowiedź #20702 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 17:04:58 »
Tylko że zacząłem PRÓBOWAĆ kupić o 12:02 i finalnie udało mi się dopiero o 12:25 bo ciągle coś się wyj*bywało i 4 razy zaczynałem zakupy od nowa. Sorry, jakby wykupili limitki bo był ktoś pierwszy, to nie było by problemu - tutaj nie można było kupić bo zj*bany sklep na to nie pozwolił. TO robi różnicę.
Masz rację.
Ja kupiłem limitkę o 12:04, nr #985864 i chyba byłem szczęściarzem, bo poszło gładko, choć wolno.

« Odpowiedź #20703 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 17:27:27 »
Jako, że kurz już trochę opadł   :)

Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Xmen

« Odpowiedź #20704 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 17:44:54 »
  Komiksy Studia Lain to jednak dostarczają rozrywki jak mało którego wydawcy. Ludziska pierwszy raz na oczy widzieli zapchane serwery i im się wydaje że internet działa jak maszyna Singera im więcej razy naciśniesz kręcące się kółko, tym szybciej będzie działać.  Nie BĘDĘ kupować na gildii, nie BĘDĘ kupować komiksów Studia Lain, mieli cały TYDZIEŃ żeby się przygotować, Darkness każdy mógł kupić a Spawna JA nie mogę, idę się JEBNĄĆ na pętli. Czego tutaj nie było dzisiaj.
A za 2 czy 3 miesiące będą wrzucać zdjęcia stosów komiksów z opisem "gildia sierpniowa", "nowe zakupy w gildii". Ten koncert był już grany swojego czasu, tylko chodziło o muchę.
Ale to jest faktycznie najrozsądniejsze rozwiązanie, dać gildii odpocząć miesiąc albo dwa.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline celtic

« Odpowiedź #20705 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 17:51:52 »
Próbowałem złożyć zamówienie na regularną i limitkę A. Po tym jak zaczęło mielić po pięciu minutach przeniosło mnie do koszyka, to w koszyku miałem 7 limitek A, zredukowałem do jednej i po następnych 10 minutach nie mam limitki :(.
Ale w zamówieniu widnieje, za 0,00 zł, tak więc wychodzi na to że będzie za friko;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Maj 2025, 18:00:13 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline U.F.O

« Odpowiedź #20706 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 18:30:36 »
Jestem ciekaw jak to będzie rozwiązane z tymi zamówieniami gdzie ludzie kupowali po 0,00zl

Offline kemot

« Odpowiedź #20707 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 18:42:41 »
Normalnie te zamówienia wycofają lub zapytają sie użytkowników czy chca kupić za normalna cena.

Offline kv

« Odpowiedź #20708 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 20:12:26 »
Sorry, że zmienię temat...

@SL, Urm będzie o czasie?

Offline bocik

« Odpowiedź #20709 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 20:26:33 »
Normalnie te zamówienia wycofają lub zapytają sie użytkowników czy chca kupić za normalna cena.

no nie do końca
0 zł pokazywało gdy na stocku nie było towaru a miałeś w koszyku
inne pytanie jak to przeszło że zostało zatwierdzone
obawiam się że może być tak że przyjęto ponad limit zamówień i o ile z regularami nie ma problemu o tyle z limitkami już jest

Offline komiks

« Odpowiedź #20710 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 20:45:16 »
Bez obaw, z tego co ludzie piszą, niektórzy kupili przez pomyłkę kilka sztuk, więc to powinno się wyzerować. Plus zawsze jest zapas na reklamacje.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline celtic

« Odpowiedź #20711 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 20:47:35 »
Wcale się nie łudzę że dostanę za zero. Pewnie jutro dostanę jakaś fakturę korygujacą
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Adolf

« Odpowiedź #20712 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 21:05:05 »
Zamówienie Spawna w KiKu na początku kwietnia to był mój najlepszy pomysł. Wtedy co prawda nic nie zapowiadało się, że Gildia będzie zasabotowana, ale przeczucie podpowiadało mi, że zamiast czaić się w toalecie w pracy, to warto przyjść sobie do najlepszej poznańskiej księgarni z komiksami i dać im moje pieniążki. A przeglądanie kilkunastu stron wątku wieczorową porą, to trochę jednak zazdrość, że nie zrobiłem sobie dnia wolnego i nie brałem udziału w tej historycznej chwili.

@studio_lain aka Arek Widzę, że bardzo poważnie podszedłeś do kwestii nakładów. Dzięki Ci za to. Teraz jestem spokojny, że Witchblade wystarczy dla każdego. Jedyna wtopa, że limitek nie było bardziej proporcjonalnie do nakładu, ale to nic nad czym trzeba by było płakać.

Offline Kandor

« Odpowiedź #20713 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 21:07:13 »
Wcale się nie łudzę że dostanę za zero. Pewnie jutro dostanę jakaś fakturę korygujacą
Ja tak też miałem z Limitką A (0+ koszt wysyłki), więc złożyłem zamówienie na (dostępną) wersję standardową i napisałem im jak jest i że jeśli byłaby możliwość zakupu to ja poproszę o "podmiankę" na tę lim.A jeśli egzemplarz byłby dostępny. Nie łudzę się że ta Limitką jest dostępna ale gdyby była to z pewnością da to się załatwić. Czekam na e-mail z ich strony, najwyżej sam się do nich odezwę po weekendzie.

Offline komiks

« Odpowiedź #20714 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 23:02:12 »
SPAWN Not Dead  :P

Zapraszam do odsłuchania.
https://voca.ro/162v0IuTS2bF

Tekst to przeróbka utworu Syn burzy, zespołu Turbo.

« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Maj 2025, 23:04:39 wysłana przez komiks »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness