Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3247102 razy)

Łazur i 11 Gości przegląda ten wątek.

Offline starcek

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20640 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 13:51:38 »
Wszyscy odpowiadają "będzie Pan zadowolony", a potem widzimy wyniki.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #20641 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 13:57:30 »
Gratuluje i trzymam kciuki za równie dobra sprzedaz kolejnych pozycji ze Spawnem, w tym pakietu stuzeszytowego. ^^

Sprzedałem oryginalne TP Gunslingera i King Spawna, żeby sobie kupić wydanie PL. Gunslingera się udało, King Spawna mam nadzieję, że też się uda. Reszta zakładam, że aż tak szybko nie zejdzie (zwłaszcza Hellspawn ze względu na rysunki). Natomiast jako posiadacz 7 (a zaraz 8) tomów Spawn Deluxe w oryginale, czuję wewnętrzny spokój, że nie będę musiał tego pakietu 100 zeszytów kupować, bo by mnie chyba szlag trafił i nerwica wzięła.

rozumiem, ale ja pytalem ekipe czy dadza rade
sami byli w szoku co sie dzialo jesli chodzi o ruch na stronie

No bez jaj, że byli w szoku - przecież to było bardziej niż oczywiste co się odwali. I nagle zdziwieni, że ludzie nie znając nakładu najbardziej porządanego uniwersum w Polsce się rzucili punkt 12 na zakupy...

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20642 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:01:33 »
wiedzieli, ale skala - SKALA - tego nikt nie przewidział - obstawiłem tempo Darkness, a pomyliłem się ogromnie :) ja znam dane, kórych wy nie znacie - i powiem tak - rozjebało mnie! serio...
ale i dało do myślenia - bo mi nie zależy żeby robić cyrk i sprawiać, żebyście się wkurwiali
mam nadzieje, że wkrótce zobaczycie tego efekty
« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Maj 2025, 14:03:32 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Online bocik

« Odpowiedź #20643 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:04:00 »
I tak by było gdyby towar z koszyka można było sfinalizować
Rozumie Pan różnicę?

Offline Sędzia

« Odpowiedź #20644 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:06:12 »
wiedzieli, ale skala - SKALA - tego nikt nie przewidział - obstawiłem tempo Darkness, a pomyliłem się ogromnie :) ja znam dane, kórych wy nie znacie - i powiem tak - rozjebało mnie! serio...
ale i dało do myślenia - bo mi nie zależy żeby robić cyrk i sprawiać, żebyście się wkurwiali

No dobra, to znaczy że nakład jest 1500/1600 albo nawet 2000.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #20645 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:06:57 »

Mam tylko nadzieję, że nie zapomniałeś że w biznesie liczy się przede wszystkim przyjaźń. 🥳

Offline Murazor

« Odpowiedź #20646 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:08:43 »
Jezeli nie zmienia systemu to mozna oszacowac naklad przy nastepnym Spawnie :) Na ten moment gildia ma 481 szt, a przy 482 szt jest info, ze taka ilosc jest niedostepna.

Przy premierze i dzialajacej stronie mozna na start wbic jakies wysokie liczby i sprawdzac 8)

« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Maj 2025, 14:10:23 wysłana przez Murazor »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20647 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:09:07 »
Mam tylko nadzieję, że nie zapomniałeś że w biznesie liczy się przede wszystkim przyjaźń. 🥳

ja nie jestem i nie chcę być biznesmenem - ale szukam rozwiązań, które mają pomóc ludziom
jakbym był biznesmenem maił bym w pupie to - sprzedało się ile trzeba, reszta mnie nie obchodzi
więc tak wybieram przyjaźń i wspólne rozwiązywanie problemów :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline andrzejj9

« Odpowiedź #20648 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:10:06 »

Jasne, że będąc z zewnątrz można sobie co najwyżej gdybać (tym bardziej, jeśli nie inwestuje się własnych pieniędzy) i mądrzenie się nie ma sensu, ale.. z perspektywy właśnie takiego czytelnika, BARDZO bym się zdziwił, gdyby Spawn miał się sprzedawać porównywalnie do Darkness (a nie znacznie lepiej). Z szacunkiem do tego drugiego, to.. nie tak sama liga :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #20649 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:10:32 »
Spoiler: PokażUkryj

U.F.O, Rodrigues, stab, musznik11, Endriuu, qprime, kosmoski, Rafa, Liarus, jedrol, GoNzO, Midar, Mario, Katharinka, bjeń, Pwlmzdl, Archelon, Alienus66, andrzejj9, Darth Lexus, roble, Leyek, elMiras, Dalthon, Janas, Saruman, Koora, kas1, studio_lain, Sędzia, Koro, sixxtbone, SawiK, Fanatyk_2004, maxim1987, Nemen, bfg, celtic, Teli, Kandor, KarolKról, perek82, gregRzn, eyesore, tomsawyer, orangutan, wojtpil, corey_t, tomijan, Pocztar, Martin Eden, Frank_C, OokamiG, Lipa, eridraven, daviddaniel, jindrich, Interloper, BlackoutHV, Goka, Michał, alfred2001, panpikus, reynevandudek, bocik, Deepdelver, Hallatil, Czytamy Komiksy, dante, NuoLab, volker, Johnnny, KolegaKolegi, licinus, tomek0810, michał81, Tom926, mackee, Darth_Simon, Alexandrus888, KarolS84, el greco, am666, Wintermute, darkness, korek42, Norbo80, gekko, Belkov, Wtem!, kuba rozpruwacz, amsterdream, Eid0s_, PabloWu, angelscorpion, Mawer89, winckler, Gustavus_tG, MODZEL, JakubM, wayne_collector, Simon11, rapr, Murazor, dreamer36, No153 (+ 8 Ukrytych) i 136 Gości przegląda ten wątek.
 8)

A mnie nie było ale, teraz nadrabiam wątek i czyta się jak zapiski ocalonych z wojny tudzież innej apokalipsy 8)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20650 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:15:25 »
Zwrócie uwagę - że w przypadku SPAWNA wciąz można go kupić, chodź już sami sprytnie policzyliście ile mniej więcej poszło - są zmiany prawda?

Komiks w regularnej okładce można wciąż kupić. Nie wiem oczywiście ile to potrwa - zobaczymy

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20651 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:17:11 »
I tak by było gdyby towar z koszyka można było sfinalizować
Rozumie Pan różnicę?

rozumiem twoją frustrację, zależało ci na konkretnej okładce, a niedoskonale działający sklep cię tego pozbawił
i pewnie mógłbm ci obiecać tą limitkę , ale to otworzy puszkę pandory - więc nie wiem co zrobić :(

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Teli

« Odpowiedź #20652 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:18:18 »
Ok. Kurz już opadł. Zabawa była przednia. Limitka A kupiona dla statystyk: 986005 godzina 12:12.

I teraz w sumie rozumiem czemu ten wczorajszy katalog Egmontu przeszedł bez emocji kiedy tu takie szaleństwa że aż serwery wybuchają :)

Offline Lipa

« Odpowiedź #20653 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:21:37 »
rozumiem, ale ja pytalem ekipe czy dadza rade
sami byli w szoku co sie dzialo jesli chodzi o ruch na stronie
Popatrz na to z drugiej strony

Co Ci mieli powiedzieć? Nie Arek, jesteśmy dziadami, strona jest aktualnie do dupy, w fazie testów, wstrzymaj się

Nieważne jak o Tobie mówią, ważne że mówią (taką zasadę wyznaje Gildia)

Online misiokles

« Odpowiedź #20654 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:22:33 »
A nie macie wrażenia że zwiększony ruch na Gildii był wywołany także wejściami i odświeżeniami użytkowników, którzy nie chcieli kupować komiksu tylko dołożyć się do DDOSa by zobaczyć jak Gildia płonie?