Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3253252 razy)

rapr, PetrusVII, Komediant, amsterdream, studio_lain, Teli, Kandor i 13 Gości przegląda ten wątek.

Offline celtic

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20430 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 21:29:23 »
Hulk Petera Davida? Jest McFarlane i Keown.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline xardas

« Odpowiedź #20431 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 22:01:48 »

Offline michał81

« Odpowiedź #20432 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 06:00:29 »
Tak, wiem. Chciałem jedynie przypomnieć bo Arek chyba kiedyś pisał, że do tego też się przymierza. A co myślisz o Divine Right? W końcu Jim Lee ;)
Tylko, że Arek nie wyda Divine Right, nie dlatego, żeby nie chciał, tylko to jest DC, więc jedynie zostaje Egmont, a on pozycje z WildStormu całkiem olewa. Wydali 3 serie i się chyba zrazili, bo dwie cały czas są do kupienia, po mimo, że to topka. Może z WildCATS Jima Lee byłoby inaczej, ale trzeba by to wydać.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #20433 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 06:53:29 »
A tymczasem gildia dodała Sprawna i przygotowuje się do preorderów.

Znów błąd weryfikacji przy logowaniu, ale za 3 razem przeszło + plus jak ustawiłem alert to po 5 min przyszło, że już dostępne  ::)

Offline michał81

« Odpowiedź #20434 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 07:02:53 »
O tak to będzie chrzest bojowy dla nowej strony sklepu. Jak się nic nie wywróci to będą mogli odtrąbić sukces i pokazać palec wszystkim tym, którzy marudzili. 😃

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #20435 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 07:11:17 »
Mi już zaczęło się wywracać. Co prawda tylko troszkę, ale zawsze. Zobaczymy czy nie będrie Blue Screen'a, czy innego Red Ring'a of Death

Offline GoNzO

« Odpowiedź #20436 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 07:13:39 »
Mam nadzieję że o 12 gildia nie padnie. Ciekawe jaka okładka najszybciej zejdzie, ja obstawiam i biore:

Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #20437 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 07:19:29 »
Ja obstawiam limit A w kilkanaście minut i regularna do godziny. Limit B 3h. Oczywiście w przypadku braku problemów technicznych.

Offline jedrol

« Odpowiedź #20438 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 08:00:18 »
Tylko, że Arek nie wyda Divine Right, nie dlatego, żeby nie chciał, tylko to jest DC, więc jedynie zostaje Egmont, a on pozycje z WildStormu całkiem olewa. Wydali 3 serie i się chyba zrazili, bo dwie cały czas są do kupienia, po mimo, że to topka. Może z WildCATS Jima Lee byłoby inaczej, ale trzeba by to wydać.

Wydaje mi sie ze Egmont ma problem wielu seri i swiadomosci ze to na pewno bedzie jeszcze do kupienia...
Gdyby takiego Knightfalla wydawalo studio lain juz dawno by bylo na mojej polce a tak caly czas przekladam kupienie :P Ale akurat pozycie z Wildstormu kupilem wszystkie wiec to nie moja wina jak cos :D

Online Teli

« Odpowiedź #20439 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 08:57:39 »
Sądny dzień Gildii czas zacząć :)

Liczę, że uda się kupić limitkę A. Ale w razie czego mam przygotowany popcorn i plan B w postaci drugiego podejścia do regularnej w Komiksiarni, bo choć wolałbym limitowaną to jak pierdolnie nie będę płakał, bo regularna też jest świetna :)

Offline roble

« Odpowiedź #20440 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 09:01:21 »
Wydaje mi sie ze Egmont ma problem wielu seri i swiadomosci ze to na pewno bedzie jeszcze do kupienia...
Gdyby takiego Knightfalla wydawalo studio lain juz dawno by bylo na mojej polce a tak caly czas przekladam kupienie :P Ale akurat pozycie z Wildstormu kupilem wszystkie wiec to nie moja wina jak cos :D

Wyobrażasz sobie cenę tych 3200str od Lain? E dał nam to za 600pln.. :)
Dziś będziesz bulić 300 pln za 600str..

Lain nieświadomie podcina gałąź na której siedzi całe komiksowo polskie..
Jeśli wejdą w pakiety po 800-900 pln, to mniejsze wydawnictwa będą padać..
Lain momentalnie zgarnie prawie bańkę z rynku, a reszta będzie się drapać po głowach.. Taki trochę czarny scenariusz ale efekt będzie taki ze każdy będzie musiał znów podnieść ceny żeby przetrwać..
A w Polsce kryzys zauważalny się zrobił.. Dobry ład rozregulował gospodarkę, rozwarstwilo się społeczeństwo finansowo. Teraz pytanie czy komiksiarze będą chcieli płacić przy dobrych wiatrach 1pln lub 2pln, za 1 kartkę papieru..
ale poplynelem, nietypowo jak dla mnie, masakra że mi się chciało tyle napisać w jednym poście..  :)

Jakby co to ja Lain lubię i szanuje, ba mam nawet wszystko co wydali, nawet tych zauroczonych, meh..  :)
i, Kurde, wciąż niewiem którą okładkę dziś wybrać..  :-\

Offline Szekak

« Odpowiedź #20441 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 10:16:39 »
Z całym szacunkiem, ale uprawiasz bajkopisarstwo. Twierdzenie, że przez pakiety SL inne wydawnictwa będą musiały podwyższać cenę... odlot.
« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Maj 2025, 10:25:33 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #20442 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 10:28:32 »
Szybkie pytanko za pięć dwunasta przed premierą Gunslinger Spawn
Rysunki wiemy wszyscy spoko, a reszta... warto?
Hunter Killer mi się podobał. To coś w ten deseń?

PS. a wiadomo coś o Stone, kiedy wysyłka z gildii?
« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Maj 2025, 10:33:45 wysłana przez wojtpil »

« Odpowiedź #20443 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 10:38:10 »
PS. a wiadomo coś o Stone, kiedy wysyłka z gildii?

U mnie już siedzi w paczkomacie :)

A co do okładki Gunslingera to też nie wiem na który pakiet się zdecydować :/ Najbardziej podoba mi się limitka A, ale kusi wariant łączony w podstawowej wersji :/ No i chyba jednak podstawka wygra, bo "King Spawna" właśnie w takiej wersji chcę wziąć, więc niech będzie do kompletu.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Mario

« Odpowiedź #20444 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 10:48:54 »
Pif
Paf
Pif
Pif
Czas leci, czy serwery będą przestrzelone?! GildSlinger.pl