Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248980 razy)

bjeń, Midar, bowie (+ 1 Ukrytych) i 10 Gości przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20355 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 18:06:18 »
Co z Marvela?

Postaram się podać kilka realnych tytułów.

Doom 2099 - najlepsze z tego świata. O ile tytuł jest dostępny. Potem resztę.

Heroes Reborn - tu się nie ma co zastanawiać. I jest wielki omnibus, który można podzielić ma jakieś 3 tomy.

Shadowmasters - jeśli Egmont do tej pory tego nie wydał, to już nie wyda. Musowo dla maniaków Punishera i historii z nutą Japonii.

Zemsta Złowieszczej Szóstki Larsena - o ile Mucha albo Egmont tego nie wydadzą.

Earth/Universe/Paradise X - że nikt tego jeszcze nie wydał??

Razorline - komiksy Clivea Bakera. Mroczne.

Wolverine Gambit Victims - Loeb i Sale. Ciągłe nie wydane...

To tak na szybko z pamięci.

Offline jahred666

« Odpowiedź #20356 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 18:28:03 »
a ja bym chciał "Crossed" Ennisa :P

Offline komiks

« Odpowiedź #20357 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 18:30:18 »
Ghost Rider 2099 (o tym już rozmawialiśmy i to czeka w kolejce)
Doom 2099 (wygląda zacnie no i na fali, bo niedługo film)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline michał81

« Odpowiedź #20358 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 18:33:29 »
The Colossal King Conan HC ale to jest Dark Horse.
To jest już Titan od pewnego czasu.

Wolverine Gambit Victims - Loeb i Sale. Ciągłe nie wydane...
Jest fajne nowe wydanie z dodatkową historią z Bishopem, tylko jakość scanów okładek podobno średniej jakości.

X-force Omnibus by Rob Liefeld
i kontynuacja w postaci Deadpool & X-Force Omnibus by Ken Lashley/Greg Capullo
taki zamiennik za Youngblood  ;D, tomy które uzupełniłby i domknęły wątki w wydanej Pieśni Egzekutora
« Ostatnia zmiana: Wt, 06 Maj 2025, 18:40:14 wysłana przez michał81 »

Offline Adolf

« Odpowiedź #20359 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 19:19:06 »
Nie mam kontaktu z Toddem Adi. To byla opinia szefowej jego firmy :) nie wiem jaki bylby koszt przyjazdu. Moz3my kiedys pomyslec.

Rozumiem, że to Twoja "tajna broń" na wydanie w PL Spawna za 800 zł :) Ale cicho, mam nadzieję, że nie zepsułem niespodzianki...

Co do Marvela, to...

Mamy Egmont
Mamy Muchę
Mamy Hachette
Mamy nawet Carrefour

Mówię nie.
Zmienię zdanie jeśli ktoś rzuci czymś poważnym, niszowym, mrocznym, czymś czego nie wyda nigdy powyższa czwórka. O ile jest coś takiego... Doom 2099 albo One Nation Under Doom, to jestem przekonany, że Egmont już nad tym pracuje. Czy postać Blade'a ma jakieś ciekawe omnibusy? Czy to jest wystarczająco fajne bym zmienił zdanie o Marvelu?
https://www.atomcomics.pl/pl/p/BLADE-EARLY-YEARS-OMNIBUS-HC/212334

Offline Katharinka

« Odpowiedź #20360 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 19:35:56 »
Na Marvela licencja pewnie też jest droga i ma wymagania dotyczące innych wydań, w sensie, że nie można wydać tylko jednego tytułu. Wolę Top Cow 8)

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #20361 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 19:40:50 »
Ja podbijam omnibusy Conan the Barbarian, King Conan, Kull.
FF Byrne'a?
Silver Surfer Buscemy i/albo Kirby'ego (o ile nie będzie w Kolekcji)
Daredevil i Doctor Strange w wykonaniu Gene'a Colana - piszę od strony grafików, bo Ty kierujesz się rysunkami.

Nestor Redondo?

Oczywiście większość tych rzeczy to plan na lata, więc to zrozumiałe, jeśli nie podejmiesz tematu.

No i określ się co do Jugurthy, plis, bo kiedyś wspominałeś, a na odświeżonej stronie z zapowiedziami go nie ma - wyleciał?

Offline celtic

« Odpowiedź #20362 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 19:42:31 »
Kolejne propozycje, Nick Fury agent of shield(1989), Namor Byrne'a i Jea Lee
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Takesh

« Odpowiedź #20363 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 19:57:57 »
Avengers Academy z finałem w Avengers Arena - w czasie bardzo dobrych historii w Marvelu, a u Mścicieli głównie, to młodzi adepci skradli mi serce. Ich historia jest ciekawa, niebanalna, a finał w Arenie to mistrzostwo suspensu. Tego raczej nikt inny nie wyda, a szkoda. Bo na mało którą serie wtedy czekałem z większym oczekiwaniem.

X-Factor Petera Davida. A właściwie jego dwa runy. To też raczej nikt inny nie wyda, a warto. Niech M i E wydają główne serie mutanckie, a X-Factor to pewnie nigdy. Pierwszy run ma bardzo dobre recenzje i jest uwielbiany. Po przerwie Peter wrócił znów ich pisać i, o dziwo, jest jeszcze lepiej. A wątki Madroxa i Laili to samo złoto, jak nie platyna. I można to wydać na dwa rzuty. Najpierw pierwszy run, a potem drugi.

District X - Bishop pilnuje porządku w mutanckim gettcie. Jest poważnie, trudne wybory na każdym kroku... Coś nieoczywistego, ale bardzo dobrego.

Co by tu jeszcze.... ::)

Offline szydlo

« Odpowiedź #20364 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 20:08:31 »
Powers Bendisa, ale coś mi się zdaje że licencja na Dark Horse

Offline NuoLab

« Odpowiedź #20365 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 20:25:05 »
Ja mam pomysł na powszechnie rozpoznawalne uniwersum z którego komiksowo o ile wiem nigdy w Polsce nic nie wydano. Mianowicie "Planeta małp" - tylko nie mam pojęcia czy tam coś godnego uwagi jest bo mi się kołaczą w pamięci tylko jakieś pojedyncze kadry z komiksów które w latach 80 koledze przywiózł ktoś z niemiec.

Offline Takesh

« Odpowiedź #20366 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 20:32:57 »
Planeta Małp jest chyba w rękach Marvela właśnie, ale niech ktoś mnie poprawi, jeśli się mylę.

Kiedyś Marvela wydał kilka komiksów i były to, moim zdaniem, świetnie narysowane serie. Aż chce się oglądać. Scenariusze dobre.

Boom! wydal sporo serii w tym temacie, w tym fajne crossovery. I tworzył tam Carlos Magno. Ale ma power w łapie. Piękne rysunki...

I żeby nie było, że tylko Marvel, to Avatar Press aż się prosi. Alan Moore, Garth Ennis, Warren Ellis.... tam jest bardzo dużo dobrych serii. Naprawdę. Na kilka lat wydawania, albo i więcej. I zdecydowana większość nie jest jakaś długa. Najdłuższa to chyba Crossed z tego co pamiętam.

Offline SawiK

« Odpowiedź #20367 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 20:33:31 »
busieka i pereza?
Dokładnie ten komiks, 4zeszyty na jeden album, licencja zapewne dzielona DC/Marvel więc klops

Offline michał81

« Odpowiedź #20368 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 20:43:03 »
District X - Bishop pilnuje porządku w mutanckim gettcie. Jest poważnie, trudne wybory na każdym kroku... Coś nieoczywistego, ale bardzo dobrego.
To jest fajne, ale trzeba do wydać z Mutopią X, aby miało to sen, tylko to jest część House of X.

poza tym SL napisało:
chłopaki a coś nowszego tak lata 1990-2010? :) z fajnymi rysunkami ;)
a tu padają tytuły za jakiś wcześniejszych lat

to jeszcze coś co jest zamknięte w dwóch omnibusach X-Treme X-Men By Chris Claremont & Salvador Larroca

Offline komiks

« Odpowiedź #20369 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 20:45:02 »
Ta Planeta małp wygląda słabo.

Planet of the Apes Adventures: The Original Marvel Years Omnibus
Klasyczna adaptacja filmów, oryginalnie wydane 1974-1975

Planet of the Apes Omnibus (Boom! Studios)
To są historie z 2011–2013

Beware the Planet of the Apes
Prequel do filmu, łączy klasykę z nową fabułą, rok wydania 2024
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness