Popraw mnie jeśli się mylę, ale nie słyszałem, żeby coś takiego miało miejsce do tej pory. Gdyby się jednak wydarzyło, to nie jest dodruk, tylko nowe wydanie. Od strony kolekcjonerskiej ma to nawet większe znaczenie niż okładki alternatywne w ramach tego samego wydania.
W przypadku Darknees nie było takiej wypowiedzi, dlatego użyłem zdania w formie przypuszczającej. W przypadku CE takie wypowiedzi były. Poszukaj na forum.
Przykład dotyczący wydania to jest jakiś absurd. Jak komuś zależy na komiksie to kupi nie zależnie od wydania. Jak wolą przepłacać potem z zakupem z drugiej ręki, bo muszą mieć to pierwsze wydanie to już podchodzi pod zespół natręctw.
Dodruk też nie byłby pierwszym wydaniem, bo nie da się utrzymać w 100% ustawień dodruku. I podam tu konkretny przykład, kupowałem wydania Tymka i Mistrza, tylko że od 2 tomu. Czekałem aż KG zrobi dodruk pierwszego i się doczekałem, tylko pojawił się mały problem odcień zieleni okładki był inny niż pozostałe, ale w pierwszym druku był taki sam, wiem bo znajoma ma na półce i się nie różni od pozostałych.