Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3261065 razy)

Gogo14 i 59 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

« Ostatnia zmiana: Cz, 13 Luty 2025, 17:28:11 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline celtic

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #17971 dnia: Cz, 13 Luty 2025, 17:40:27 »
Wolę McFarlane'a i Capullo, ale od czasu gdy zaprzestali rysować Spawna lepszej kreski niż Booth'a nie widziałem.
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Pocztar

« Odpowiedź #17972 dnia: Cz, 13 Luty 2025, 19:28:31 »
A ja mam pytanie, jak te wszystkie Spawnowe tytuły się mają do głównej serii, przed którą nas tak wydawcy chronią? Czy czytelnicy, którzy jej nie znają albo znają ją bardzo pobieżnie, będą w stanie się w ogóle odnaleźć w tych seriach i czerpać jakiś fun z lektury? Czy to nie tak jakby dać na przykład do przeczytania "Spider-Gwen", "Spider-Man Noir", "Spider-Man: India" i "Spider-Mana 2099" osobom, które nie znają podstawowej serii "Amazing"?

Offline rapr

« Odpowiedź #17973 dnia: Cz, 13 Luty 2025, 19:57:57 »
Boję się, że zaraz zginie to morzu wiadomości, ale może by tak zainteresować się hiszpańskim twórcą Alexem Vede? Ma fajne komiksy, w Stanach wydaje go Dark Horse, robi się coraz bardziej popularny.

Może warto zerknąć?

Jego instagram wygląda pięknie,  Yukatan trafia do schowka w Atomie! Szkoda, że sklep nie działa, byłem ciekaw printów.
@Takesh czytałeś coś od niego?

Offline Takesh

« Odpowiedź #17974 dnia: Cz, 13 Luty 2025, 20:29:17 »
Jeszcze nie. Urzekły mnie te przepiękne plansze. Ale lada dzień może wskoczy w moje ręce i przeczytam. Jak tylko to zrobię to podzielę się opinią.

Offline No153

« Odpowiedź #17975 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 09:27:35 »
Prośba o pomoc:

Kupiłem dodruk Bezprawia, które w zamian kupiło mnie w całości - historia, postaci, rysunek, czerń i biel, nawet papier i faktura mnie urzekły ;D

Więc poszukuję czegoś podobnego - z tego co się rozeznałem, pora na Dredda. Ale przy tylu wydanych tytułach nie wiem, któremu najbliżej do Bezprawia. Na pewno nie lubię ramotek.

Czy możecie pokierować moje kolejne kroki w podobne światy?

« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Luty 2025, 09:30:40 wysłana przez No153 »

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #17976 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 09:29:41 »
Boję się, że zaraz zginie to morzu wiadomości, ale może by tak zainteresować się hiszpańskim twórcą Alexem Vede? Ma fajne komiksy, w Stanach wydaje go Dark Horse, robi się coraz bardziej popularny.

Może warto zerknąć?

Jestem za!

Offline eyesore

« Odpowiedź #17977 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 09:52:16 »
Prośba o pomoc:

Kupiłem dodruk Bezprawia, które w zamian kupiło mnie w całości - historia, postaci, rysunek, czerń i biel, nawet papier i faktura mnie urzekły ;D

Więc poszukuję czegoś podobnego - z tego co się rozeznałem, pora na Dredda. Ale przy tylu wydanych tytułach nie wiem, któremu najbliżej do Bezprawia. Na pewno nie lubię ramotek.

no to na pewno Dreddy z Studia Lein Ci podejdą,
niestety Kompletne Akta od Ongrysa to czasami jest straszna ramota i trzeba się przebijać
(choć ja lubię ale w małych ilościach, możesz ewentualnie spróbować jednego tomu i zobaczysz sam jak to wygląda, na allegro lokalnie widzę że niektóre można wyrwać za stówkę, proponuję te z wyższymi numerami, to są trochę nowsze rzeczy)

Offline Saruman

« Odpowiedź #17978 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 11:29:14 »
Seria wygląda zacnie. Rozważałem zakup, ale niestety wydało to Studio Lain, więc jest już nie do kupienia.

A w FOMO nie zamierzam brać udziału i kupuję swoim tempem.

Offline Cornelius

« Odpowiedź #17979 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 11:42:50 »
Jeżeli nie musi koniecznie być po polsku, to najbardziej zbliżone klimatem do Bezprawia są... dalsze części Bezprawia.  :P Boom Town (T4) i Ballots over Badrock (T5) są dostępne w wersji cyfrowej w sklepie 2000AD, a nowe historie cały czas wychodzą w Judge Dredd Megazine. Odrębnym choć powiązanym tytułem (baaardzo innym graficznie, ale na pewno bliższym Bezprawiu niż cokolwiek innego z uniwersum Dredda) jest Insurrection, również napisane przez Dana Abnetta.

Offline komiks

« Odpowiedź #17980 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 11:46:54 »
Prośba o pomoc:

Ze świata Sędziego Dredda proponuję także Sędzię Anderson, tam również występuje Dredd ale fabuła koncentruje się na przygodach Sędzi Anderson, telepatki z Mega-City One. Tylko, że to jest w kolorze ;)

Cześć I - https://studiolain.pl/komiks/sedzia-anderson-oddzial-psi-szambala
Część II - https://studiolain.pl/komiks/sedzia-anderson-oddzial-psi-powrot-do-szambali

Co do Dredów to jest w nich dużo satyry, więc nie wiem czy Ci podpasuje, są oczywiście powążniejsze zeszyty czy całe tomy, ale ogólnie to nie jest podobne do Bezprawia.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17981 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 13:16:52 »
no to na pewno Dreddy z Studia Lein Ci podejdą,
niestety Kompletne Akta od Ongrysa to czasami jest straszna ramota i trzeba się przebijać
(choć ja lubię ale w małych ilościach, możesz ewentualnie spróbować jednego tomu i zobaczysz sam jak to wygląda, na allegro lokalnie widzę że niektóre można wyrwać za stówkę, proponuję te z wyższymi numerami, to są trochę nowsze rzeczy)

hm... Dredd Tytan powinien ci wejść :)
a jak kochasz szalone czarnobiałe komiksy Dredd: Krew Sataunsa

a z pozycji s-f śmiało ci jeszcze mogę polecić
acriborea czy w cieniu słońca

« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Luty 2025, 13:52:05 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17982 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 13:17:56 »
Jeżeli nie musi koniecznie być po polsku, to najbardziej zbliżone klimatem do Bezprawia są... dalsze części Bezprawia.  :P Boom Town (T4) i Ballots over Badrock (T5) są dostępne w wersji cyfrowej w sklepie 2000AD, a nowe historie cały czas wychodzą w Judge Dredd Megazine. Odrębnym choć powiązanym tytułem (baaardzo innym graficznie, ale na pewno bliższym Bezprawiu niż cokolwiek innego z uniwersum Dredda) jest Insurrection, również napisane przez Dana Abnetta.

to to jak po angielskiemu to polećmy mu jeszcze Kingdom Abnetta :)

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17983 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 13:20:19 »
Wolę McFarlane'a i Capullo, ale od czasu gdy zaprzestali rysować Spawna lepszej kreski niż Booth'a nie widziałem.

od Capullo będzie Haunt :)

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17984 dnia: Pt, 14 Luty 2025, 13:22:02 »
Jeszcze nie. Urzekły mnie te przepiękne plansze. Ale lada dzień może wskoczy w moje ręce i przeczytam. Jak tylko to zrobię to podzielę się opinią.

ja z Dark Horsem nie umiem się dogadać niestety :( tzn olewają mnie, piszą że odpiszą ale nie odpisują
chciałem wydać min Colder
ale mogę pomyśleć o Yukatanie itp w przyszłości, może da się obejść DK, to hiszpański autor, może ma prawa do publikacji poza USA

na ten rok opanowuje wszelki szal zakupowy, jestem biedny po kupnie Spawna ;) i opłacaniu druku Darkness :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 14 Luty 2025, 13:28:45 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk