Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3246800 razy)

xardas (+ 2 Ukrytych) i 20 Gości przegląda ten wątek.

Offline mack3

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #17190 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 00:04:57 »
został nam tylko Mandroid i szalona Krew Satanusa
Ale Tytan jeszcze można kupić w sklepach
Czy Tytan jest jeszcze gdzieś poza komiksiarnią (gdzie jak piszą mają ostatnie egzemplarze z ubitymi rogami)?

Online michał81

« Odpowiedź #17191 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 06:34:13 »
W cieniu Słońca do kupienia na gildii. Altor do kupienia na gildii. Opowieści z Telguuth do kupienia na gildii. Slaine: Pogromca smoków do kupienia na gildii. Pomroka do kupienia na gildii. Shane do kupienia na gildii. Ziarno Szaleństwa do kupienia na gildii. Wszystkie pozycje z 2024. Jest kilka pozycji które nie są dostępne (pomijam inne sklepy, ale pewnie w Komiksiarni znajdą się pozycje wyprzedane), których na gildii nie ma, ale to tyle jeśli chodzi o tych krzykaczy co to piszą, że wydawca nie potrafi oszacować nakładu. Bo te komiksy miały taki sam (lub nawet niższy) nakład jak Darkness, a nadal się nie wyprzedały. A są jeszcze przecież pozycje z 2023 czy nawet 2020 (gdzie jak pamiętam to było wspominane, że zaraz będą mielone).

Offline starcek

« Odpowiedź #17192 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 08:04:14 »
Ty masz chłopie grube rozdwojenie jaźni. Skoro tak ci pasuje anarchizm czemu z Kasia nie założysz spółdzielni i nie dzielicie się zyskiem sprawiedliwie? Czemu ona u ciebie pracuje? Spółdzielnie w kapitalizmie są całkowicie legalne. A tak wogóle wyprowadź się do jakiegoś squat-a i tam wydawaj komiksy charytatywnie. Coś mi sie wydaje że u nas kilka sie znajdzie.
Zwiększasz swoje przychody przez omijanie pośredników i uzgadnianie cen ze sklepami i jednocześnie opowiadasz o spółdzielnia anarchistycznych? Gdzie praca dla dobra ogólnego?  Przestań pisać te farmazony!

Niczym Konrad Wallenrod anarchistycznie korpo rozbija od środka, na boku wydając komiksy z czystej pasji, a ty tu takie teksty... ;-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #17193 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 08:12:28 »
W cieniu Słońca do kupienia na gildii. Altor do kupienia na gildii. Opowieści z Telguuth do kupienia na gildii. Slaine: Pogromca smoków do kupienia na gildii. Pomroka do kupienia na gildii. Shane do kupienia na gildii. Ziarno Szaleństwa do kupienia na gildii. Wszystkie pozycje z 2024. Jest kilka pozycji które nie są dostępne (pomijam inne sklepy, ale pewnie w Komiksiarni znajdą się pozycje wyprzedane), których na gildii nie ma, ale to tyle jeśli chodzi o tych krzykaczy co to piszą, że wydawca nie potrafi oszacować nakładu. Bo te komiksy miały taki sam (lub nawet niższy) nakład jak Darkness, a nadal się nie wyprzedały. A są jeszcze przecież pozycje z 2023 czy nawet 2020 (gdzie jak pamiętam to było wspominane, że zaraz będą mielone).
No właśnie podałeś przykłady, że nie potrafi xD o co chodzi z tymi krzykaczami?

A co do tematu lewactwa, to ja już się pogubiłem kiedy ktoś pisze serio, a kiedy trolluje xD

Offline volkeer

« Odpowiedź #17194 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 09:39:05 »
Również dałem się pochłonąć ciemności (wariant standardowy)
Gry ograne i były świetne a Ennisa bardzo sobie cenie za run Hellblazera
Teraz tylko muszę pomyśleć jak pomieścić dodatkowe dwa ogromne tomy....

Online studio_lain

« Odpowiedź #17195 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 10:14:00 »
Ty masz chłopie grube rozdwojenie jaźni. Skoro tak ci pasuje anarchizm czemu z Kasia nie założysz spółdzielni i nie dzielicie się zyskiem sprawiedliwie? Czemu ona u ciebie pracuje? Spółdzielnie w kapitalizmie są całkowicie legalne. A tak wogóle wyprowadź się do jakiegoś squat-a i tam wydawaj komiksy charytatywnie. Coś mi sie wydaje że u nas kilka sie znajdzie.
Zwiększasz swoje przychody przez omijanie pośredników i uzgadnianie cen ze sklepami i jednocześnie opowiadasz o spółdzielnia anarchistycznych? Gdzie praca dla dobra ogólnego?  Przestań pisać te farmazony!

Dzieki. Rozsmieszyles mnie :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Dalthon

« Odpowiedź #17196 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 11:13:40 »
Dzieki. Rozsmieszyles mnie :)

Mnie wczoraj rozśmieszyła dyskusja jaka wyniknęła z info że nakład rozszedł się w 19,5h

Cytat: specjalista z FB
patrzyłem sobie z ciekawości do wieczora. Rano myślałem, że jeszcze są, zrobiłem sobie kawę i usiadłem do komputera. Patrzę, a tu taka niespodzianka. Ale zachodzi ryzyko, że jest to sztuczne, bo ponoć już są oferty sprzedaży z zawyżoną ceną.

A tutaj odpowiedź na sugestię "no sprzedają ci co kupili w przedsprzedaży. Gdzie tu sztuczność?":

Cytat: specjalista z FB
no bo jednak nakład się nie sprzedał w takim znaczeniu, że nie znalazł końcowego odbiorcy, a będzie się walał z ceną powyżej okładkowej. Także w moim odczuciu, sprzedaż jest sztuczna. Na bank jest jakiś mądry ekonomiczny termin na taką sytuację. edit. o proszę bardzo: "Niezrealizowana podaż pierwotna"
Towary sprzedane w pierwszym nakładzie, które jednak nie osiągnęły docelowego odbiorcy (pozostają w rękach spekulantów czy pośredników).

Tak, więc ludziki nie tylko wiedzą lepiej jak się prowadzi interes i negocjuje umowy ale także co jest sprzedażą a co nie! Jak to było? ;) Nieskończony jest wszechświat i g... ;)

Online studio_lain

« Odpowiedź #17197 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 11:34:18 »
mogło umknąć to info w trakcie dyskusji :)

Darkness do kupienia w Komiksiarnii

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Online studio_lain

« Odpowiedź #17198 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 11:36:37 »
Niczym Konrad Wallenrod anarchistycznie korpo rozbija od środka, na boku wydając komiksy z czystej pasji, a ty tu takie teksty... ;-)

zasada sztuki wojny - naucz się myśleć jak twój wróg ;)
a serio to pracuje w radiu jako serwisant - dzięki temu mogę robić masę rzeczy by pomagać ludziom, nagłaśniać akcje charytatywne, protesty, patrzeć władzy na ręce :) i lubię ludzi z którymi pracuje :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Online studio_lain

« Odpowiedź #17199 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 11:45:43 »
przy okazji mam potwierdzenie z gildii - nigdy wcześniej nic podobnego się nie wydarzyło
więc kosmos...
ale i śliczne dzięki - za zakupy, za opinie, za dyskusje, za wsparcie, za krytykę, za emocje
wielkie dzięki

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Itachi

« Odpowiedź #17200 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 11:56:51 »
Komunikacja dźwignią handlu  ;)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #17201 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:07:00 »
mogło umknąć to info w trakcie dyskusji :)

Darkness do kupienia w Komiksiarnii

I namówiłeś 🙂
Miałem najpierw w Gildii w koszyku, ale komiks wyparował.
Teraz zamówienie poszło do Komiksiarni, w sumie po raz pierwszy u nich zamawiam.
Dałem się ponieść psychologii tłumu, ale lubię rysunki Marka Silvestri, więc... Czekam na dostawę  :)

Online studio_lain

« Odpowiedź #17202 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:10:43 »
o to zdecydowanie lepszą ucztą będzie dla ciebie Hunter-Killer :)

świetna księgarnia, świetni ludzie :) współpracujemy jeszcze od czasów Arigato :)

przy okazji - oni mają trochę naszych różnych wyprzedanych komiksów

Zauroczeni, Aberzen, DUAM, Skizz, Mistrzowie Komiksu

https://komiksiarnia.pl/399-studio-lain
« Ostatnia zmiana: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:29:03 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #17203 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:25:50 »
No, widziałem zdjęcia Hunter- Killer, które wrzucałeś, wyglądają świetnie  :)
Kiedy preorder?

Online studio_lain

« Odpowiedź #17204 dnia: Pt, 17 Styczeń 2025, 12:30:09 »
w połowie lutego

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty