Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260861 razy)

pokia, Cornelius, bocik, Grrrgory i 43 Gości przegląda ten wątek.

Offline eyesore

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16740 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 14:45:04 »
po cichu liczyłem że zrobisz 339  ;D

Offline death_bird

« Odpowiedź #16741 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 15:04:52 »
tak - polskie wydanie to pierwsze wydanie w innym języku

To w pierwszej kolejności autentyczne zaskoczenie, że (jakby na to nie spojrzeć) bardziej wyrobione rynki komiksowe jeszcze nie rzuciły się na ten tytuł a z drugiej strony S. Lain +10 do street cred.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline JakubM

« Odpowiedź #16742 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 15:05:02 »
Tu nawet na rabatu 40 % nie ma co liczyć ;-) więc może Gildia wprowadzi płatność PayPO - albo inne ratalne rozwiązanie.

Offline michał81

« Odpowiedź #16743 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 15:15:18 »
Tu nawet na rabatu 40 % nie ma co liczyć ;-) więc może Gildia wprowadzi płatność PayPO - albo inne ratalne rozwiązanie.
temat już był wiele razy wałkowany na forum, na gildii możesz zamówić z płatnością przelewem i dokonać jej z mniej więcej miesięcznym opóźnieniem, nie trzeba od razu robić płatności elektronicznej
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Styczeń 2025, 15:31:53 wysłana przez michał81 »

Offline Alienus66

« Odpowiedź #16744 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 15:37:45 »
Mam Arché od dziś jest git wygląda fajnie trza będzie kiedyś przeczytać

Offline Takesh

« Odpowiedź #16745 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 16:24:34 »
temat już był wiele razy wałkowany na forum, na gildii możesz zamówić z płatnością przelewem i dokonać jej z mniej więcej miesięcznym opóźnieniem, nie trzeba od razu robić płatności elektronicznej

Ale nie gwarantują, że zamówienie będzie zrealizowane...

Offline michał81

« Odpowiedź #16746 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 16:37:33 »
Ale nie gwarantują, że zamówienie będzie zrealizowane...
Bez ryzyka nie ma zabawy 😉. Kilka razy płaciłem w ten sposób przed premierą robiłem przelew i zawsze dostałem. Podejrzewam że zależy to od numeru zamówienia, bo zawsze zamawiałem od razu po tym jak startował preorder. Może jakbym zapłacił już po kiedy komiksy są wysyłane wtedy mógłbym nie dostać.

Offline kv

« Odpowiedź #16747 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 17:00:58 »
Nie rozumiem czemu tak się wszyscy upierają przy płatności przelewem, nawet przy płaceniu później.
W przypadku komiksów z SL wystarczy skorzystać z płatności za pobraniem - przykład komiksu Cazy, zamówienie zrobione na początku grudnia, dziś zapłacone i odebrane z paczkomatu - 5 tygodni odroczonej płatności.
Żal 5 pln czy co?

Offline Sędzia

« Odpowiedź #16748 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 17:10:10 »

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #16749 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 17:25:33 »
Podejrzewam, że czy komiks odłożą, czy nie zależy od "historii kredytowej" nabywcy w systemie Gildii. Zazwyczaj kupuję zaraz jak ruszą przedpłaty, opłacam przed upływem 2 miesiąca (w regulaminie są 2 miechy, nie 1), długo po premierze. Jeszcze się nie zdarzyło by zamówienie nie przyszło kompletne.

« Odpowiedź #16750 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 18:35:16 »
  Jacyś ci ludzie delikatni dzisiaj, hejt, nienawiść bo ktoś tam krótko w żołnierskich słowach określa stan faktyczny zamiast napisać elaborat. Ci co wiedzą, to wiedzą i będą zadowoleni ci co kompletnie nie znają tamtych komiksów i kupią "The Darkness" poszukując jakiejś wspaniałej historii czy "klimatu" to się najprawdopodobniej zderzą ze ścianą rzeczywistości. Rysunki, rysunkami nie moja maniera akurat, ale z tą ich wspaniałością to też różnie bywa Larę w basenie i Sarę na leżaku to wszyscy znają bo to jedna z ikonicznych ilustracji, tego że w następnym zeszycie jedna miała zeza a druga twarz jak Quasimodo bo rysownik najlepiej sobie radził z trzema podstawowymi rzutami a reszta to tak różnie, to mało kto w net plansze wrzuca. I wszystkie te komiksy tak wyglądają, Silvestriego też.
   Dzieciak byłem i Spawn zabił moją radość życia po czterech numerach, Wild CATS po trzech, od kolegi pożyczyłem już później Witchblade i to nadawało się tylko do oglądania dup a i to przyodzianych. Spawna przerzuciłem dużo później jeszcze jakieś trzy zeszyty w necie i też nie chwyciło. Nie mam problemu z tym, że się komuś podoba, natomiast z takich przygodnych czytelników co będą mieli pierwszy raz do czynienia to obstawiam, że większość jednak nie chwyci. Aktualizować telefonu w środę zamiaru nie mam, ale jak wrócę z pracy i będzie jeszcze ta okładka z dziewczynami to kupię, problemu z późniejszym ewentualnym spyleniem nie będzie problemu a spróbuję jeszcze raz, może tym razem wejdzie. Tzn. ogólnie mam wrażenie, że wyprzeda się szybko całość, ale nie będę ryzykował z pozostałymi dwoma, poza tym mi się nie podobają.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #16751 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 19:47:48 »
Bawiąc się w przewidywanie sukcesu, pytanko. Jestem na forum stosunkowo krótko, więc nie wiem. Czy kiedykolwiek jakaś premiera SL wywołała tak żywiołową dyskusję jak Darkness? Bo mam wrażenie, że niektórzy wręcz żyją tą premierą. Juz samo to może zwiastować sukces. Jesteście przygotowani na dodruki i kontynuacje? ;)

Swoją drogą, jaki jest rekord przedsprzedaży dla Studia Lain?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #16752 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 19:52:08 »
Mazeword - 500 sztuk w 3 godziny. Rekord wszechczasow.

Zarowno tu jak i na fb to najgoretszy temat.
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Styczeń 2025, 19:53:57 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Kandor

« Odpowiedź #16753 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 19:53:58 »
Mazeword - 500 sztuk w 3 godziny. Rekord wszechczasow.
Ja potrzebuję 3 minut coby być jednym z dwustu szczęśliwców😁

Offline michał81

« Odpowiedź #16754 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 20:04:14 »
Chyba najbardziej dyskutowanym komiksem był chyba Button Man, choć bardziej był to ból dupy, że się wyprzedał. Mazeword pomimo szybkiego wyprzedania się nie wywołał takiej dyskusji.

Jesteście przygotowani na dodruki i kontynuacje? ;)
Jeśli pytasz o Darkness to było już wiele razy wspominane, że nie będzie dodruków ani kontynuacji. Chyba, że wydawca zmienił zdanie, ale wątpię.