Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3253919 razy)

michał81, eagir, volker, Takesh, MonsterGirl, dinogal i 23 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16650 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 16:14:01 »
Dzięki Zwirkowi to ja teraz myślę, czy nie kupić wszystkich trzech pakietów, bo te limitki świetnie się prezentują. W podstawowej ta ramka jednak nie do końca mi pasuje.

docenisz ramkę jak zobaczysz jak to współgra z całą koncepcją albumu
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Adolf

« Odpowiedź #16651 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 16:44:33 »
Dzięki Zwirkowi to ja teraz myślę, czy nie kupić wszystkich trzech pakietów, bo te limitki świetnie się prezentują. W podstawowej ta ramka jednak nie do końca mi pasuje.

Nawet bez pomocy Żwirka, ślina mi kapie z pyska na widok tych trzech wersji okładek. W środę się okaże, czy nasze rewolwery nabiorą temperatury.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #16652 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 17:10:24 »
Rzućcie się na limitki ja chce wersję regularną  :P
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline 79ers

« Odpowiedź #16653 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 17:42:04 »
dlaczego o 12 a nie 9-10?
Nie każdy w pracy siedzi w telefonie  :(
« Ostatnia zmiana: So, 11 Styczeń 2025, 17:47:46 wysłana przez 79ers »

Offline Dracos

« Odpowiedź #16654 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 17:54:08 »
Ja jako poniekąd weteran tych sprzedaży  Lainowych od razu was uprzedzę (w szczególności tych co w toalecie będą się zamykać) że ta godzina 12 jest orientacyjna czasem jest i o 12:15  ;)

Online parsom

« Odpowiedź #16655 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 17:56:24 »
No, 15 minut w toalecie może być podejrzane. A nawet jak światło na fotokomórkę, to ciemność może spaść na człowieka.

Online dinogal

« Odpowiedź #16656 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 19:09:07 »
dlaczego o 12 a nie 9-10?
Nie każdy w pracy siedzi w telefonie  :(

jeden jest o 9 drugi o 12 a trzeci o 18 w pracy. Nie ma godziny żeby wszystkim dogodzić. Ja sam mam naradę w tym czasie ale przecież można nagle wyjść bo ważny telefon ;) nie tylko pracą człowiek żyje :P

Online michał81

« Odpowiedź #16657 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 19:33:19 »
Obstawiam że spokojnie na drugi dzień będzie jeszcze można kupić Darkness. Myślę że wielu jednak przemyśli zakup, bo to jednak będzie 400 PLN.

Offline 79ers

« Odpowiedź #16658 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 19:55:01 »
Najprędzej kupią po 5 pakietów żeby niedługo opylić 3razy drożej - tak było chociażby z essentialami Mandragory. Najbliższy przykład Saria, za którą życzą sobie 400-500zł. Dlatego przy niskich nakładach jestem przeciwny wariantom.

Offline Leszek

« Odpowiedź #16659 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 20:30:24 »
Jedyny album studia Lain jaki posiadam to Armie Zdobywcy. Kupiony... właściwie nie pamiętam czemu. Jakiś impuls. Ale bardzo podoba mi się. Czy ten Darkness jest rzeczywiście taki dobry? Warto kupić jeśli nie wiem co to właściwie jest? Czy jest to kontynuacja czegoś tam?

Offline nekro

« Odpowiedź #16660 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 20:38:00 »
Mam podobne odczucia. Nie znam tytułu. 400 zł to dużo i szkoda że nie szło jakiejś mniejszej historii (jednotomowej) dać na start, żeby tacy czytelnicy jak Leszek czy ja, mogli poznać to uniwersum.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #16661 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 20:40:19 »
Mam podobne odczucia. Nie znam tytułu. 400 zł to dużo i szkoda że nie szło jakiejś mniejszej historii (jednotomowej) dać na start, żeby tacy czytelnicy jak Leszek czy ja, mogli poznać to uniwersum.

Problem polega właśnie na tym, że jakby tacy czytelnicy jak Leszek czy Ty poznali to uniwersum to by się dalsze części nie posprzedawały i dalsze tomy zalegałyby w piwnicy.

Offline Leszek

« Odpowiedź #16662 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 20:44:25 »
Problem polega właśnie na tym, że jakby tacy czytelnicy jak Leszek czy Ty poznali to uniwersum to by się dalsze części nie posprzedawały
Takie kiepskie? To o co ten cały szum? Myślę że coś źle zrozumiałem. Jeśli bym poznał to uniwersum to nie chciałbym prawdopodobnie kupować następnych tomów? Nie chcę być złośliwy, ale to nie brzmi zachęcająco.
« Ostatnia zmiana: So, 11 Styczeń 2025, 20:49:49 wysłana przez Leszek »

Offline nekro

« Odpowiedź #16663 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 20:45:57 »
Za to zapoznanie się, Studio Lain liczy sobie 400 zł. Czy będą jakieś amerykany w jednym tomie z historią w której ktoś niezaznajomiony z tymi komiksami się nie pogubi?

Offline Adolf

« Odpowiedź #16664 dnia: So, 11 Styczeń 2025, 20:51:50 »
Najprędzej kupią po 5 pakietów żeby niedługo opylić 3razy drożej - tak było chociażby z essentialami Mandragory. Najbliższy przykład Saria, za którą życzą sobie 400-500zł. Dlatego przy niskich nakładach jestem przeciwny wariantom.

Przydałby się jakiś limit, jeden pakiet na jedno konto. I tak to nie pomoże za bardzo. Ja tam w toalecie szybko zrobię co trzeba, bo potem nie chcę odkupywać z drugiej ręki.

Jedyny album studia Lain jaki posiadam to Armie Zdobywcy. Kupiony... właściwie nie pamiętam czemu. Jakiś impuls. Ale bardzo podoba mi się. Czy ten Darkness jest rzeczywiście taki dobry? Warto kupić jeśli nie wiem co to właściwie jest? Czy jest to kontynuacja czegoś tam?

Wiele razy było tu pisane o czym jest The Darkness. Niewykluczone, że wyszukiwarka Cię naprowadzi na te opisy, bo stron jest masa do przeglądania. Od siebie dodam, że może pomóc np. kupno na próbę 1 tomu od Mandry, która wydała coś koło 10 zeszytów. Polecam również sprawdzić dostępne po taniości Tomb Raider/Witchblade, które bardzo dobrze pokazuje klimaty w jakich poruszamy się w uniwersum Top Cow. Crossy z Witchblade pojawią się w tych dwóch wielkich tomach. W ogóle The Darkness jest tak jakby mniej poważnym spin-offem Witchblade. A Witchblade także będzie później wydane.

W skrócie: mrok, ładne panie, skąpo odziane, NY street-level, trochę w stylu Punisher, tylko z niewielkimi naleciałościami nadnaturalnymi. W The Darkness to jeszcze czarny humor (bo Witchblade to trochę kryminalne i mistyczne). Graficznie na wysokim poziomie. Jeśli lubisz mroczny klimat z przełomu lat 90 i 00 to jesteś w domu.