Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 2216814 razy)

studio_lain, Alienus66, darkwolf1, Klima i 23 Gości przegląda ten wątek.

Offline Michał

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #16110 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 13:27:02 »
spoko mack3 - po to jest to miejsce, żebyś pytał - nie pamiętam już kiedy informowałem o tych dwóch pozycjach, ale już ci tłumaczę

Absalom 1 tom sprzedał się w całości 500 sztuk. Drugi tom dociągnął do dziś do jakiś 260. Jak widzisz niestety nie ma to sensu. Dlatego też obecnie nie wydajemy serii, weszliśmy w wydania zbiorcze i pakietowe.

Może trzeba je podesłać do miłych panów z kanału fantastycznego?  :)

Online studio_lain

« Odpowiedź #16111 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 13:32:25 »
nie ma 1 tomu
Plany Studia Lain - orientacyjne

Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty
Czwarta siła - luty
Hunter-Killer - marzec
Armie Zdobywcy - marzec
Spawn Gunslinger - kwiecień

Offline Michał

« Odpowiedź #16112 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 13:33:17 »
A sprzedaż shane skoczyła jakoś znacznie po odcinku z tymże komiksem?

Online studio_lain

« Odpowiedź #16113 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 13:38:48 »
hm... nie, jakoś specjalnie nie zauważyłem - ale ten tytuł równo ładnie się wciąż sprzedaje

Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty
Czwarta siła - luty
Hunter-Killer - marzec
Armie Zdobywcy - marzec

Offline maxim1987

« Odpowiedź #16114 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 13:47:36 »
To może "wznowienie" Absalom jako zbiorczak?

Online studio_lain

« Odpowiedź #16115 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 14:04:01 »
a widziałeś listę komiksów do wydania? w tym kobyły Nemesiss , Zenith, Vae Victis czy ABC Warriors?
Trwają rozmowy o Druilett czy Ghost Rider 2099
nie planuję więc wydania zbiorczego Absaloma
temat komiksów mam chyba zamknięty do 2027 ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Grudzień 2024, 14:05:37 wysłana przez studio_lain »

Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty
Czwarta siła - luty
Hunter-Killer - marzec
Armie Zdobywcy - marzec

Offline dreamer36

« Odpowiedź #16116 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 14:19:00 »
Oj te plansze z Darkness mega mi się podobają - tego oczekuję od tego typu komisu (kupuje Spawna w Deluxe Ed. i widać tutaj wpływ okresu, z resztą podobnie jest w innych komiksach SH i około - sh z lat 90'). Jakiejś mega górnolotnej fabuły się nie spodziewam, ale jeżeli coś będzie lub uda mi się wyłapać fajne smaczki - tym lepiej. Nostalgia u mnie tutaj żadna, bo komiksami się interesuję od końcówki 2019 roku, ale hype mam olbrzymi. Jak tylko wjedzie na półkę, od razu biorę się za czytanie (muszę dobrze czas rozplanować, żeby w jakimś omniaku nie utknął na premierę :) )

Online studio_lain

« Odpowiedź #16117 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 14:28:28 »
ja jestem w trakcie lektury - i jak zacząłem podchodzić do tego jak do zabawy pewną formułą - to bawię się bardzo dobrze :)
sporo fajnych żartów, stworki i ich dialogi robią robotę
jakby mnie ktoś zapytał o gatunek - to komedia akcji z wątkami nadnaturalnymi :)
Oczywiście trzeba sobie dawkować :)
No i graficznie to jest okres kiedy amerykańscy artyści na nowo odkrywają plansze w komiksie i kadrowanie, eksperymentują, idą w rozmach, częste rozkładówki, kadry na całą stronę itp itd
Ja to kupuję, ale ja sporo tego miałem w zeszytach z lat 90-tych. Więc nie jestem obiektywny
- ja się zakochałem właśnie w takim komiksie amerykańskim, lubiłem pozycje z TM Semic, ale Top Cow, Image to był dla mnie olbrzymi skok jakościowy jeśli chodzi o obraz.
Co ciekawe pierwsze takie komputerowo malowane komiksy trafiły do mnie z Malibu Comics.

Caza - styczeń
Bezprawie 1 - styczeń
Darkness - luty
Czwarta siła - luty
Hunter-Killer - marzec
Armie Zdobywcy - marzec

Offline celtic

« Odpowiedź #16118 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 14:51:47 »
Gdzież ten Arkadiusz, który pisał że wyda coś co mu się podoba, nawet gdyby miał wyjść na "zero" ;)
Wiem, wiem, przy tych dwóch tytułach byłeś stratny niestety
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Takesh

« Odpowiedź #16119 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 19:29:42 »
Malibu wydawało Image na początku. Mam trochę tych staroci i jest tam w środku nawet logo Malibu. Ach, te wspomnienia...

Swoją drogą samo Malubu miało świetne komiksy w ramach swojego Ultraverse. Prime, Rune czyli Breyfogle i Barry Windsor Smith. Serio. A na podstawie Night Man był nawet serial, który leciał w naszej tv. Nie pamiętam na którym kanale, ale oglądałem. Taki poziom Arrowverse, ale lata wcześniej. Nawet fajny był.

A może by tak sięgnąć po coś z ich biblioteki? Wiem wiem, masz zapchany grafik na lata. Ale kilka tytułów zasługuje na to. No i chyba Marvel ich wykupił, to może będzie łatwiej z materiałami?

Offline Brzon

« Odpowiedź #16120 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 20:21:50 »
a widziałeś listę komiksów do wydania? w tym kobyły Nemesiss , Zenith, Vae Victis czy ABC Warriors?
Trwają rozmowy o Druilett czy Ghost Rider 2099
nie planuję więc wydania zbiorczego Absaloma
temat komiksów mam chyba zamknięty do 2027 ;)
Ghist Rider 2099? No no, to by dopiero był hit i wasz pierwszy Marvel :)

Offline Wintermute

« Odpowiedź #16121 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 22:20:09 »
Ghost Rider 2099, macie moją szablę

Offline Koalar

« Odpowiedź #16122 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 22:51:07 »
Absalom 1 tom sprzedał się w całości 500 sztuk. Drugi tom dociągnął do dziś do jakiś 260. Jak widzisz niestety nie ma to sensu. Dlatego też obecnie nie wydajemy serii, weszliśmy w wydania zbiorcze i pakietowe.

Tyle że na to miał też spory wpływ brak trójki. Ktoś mógł pomyśleć, że nie ma sensu kupować dwójki, jak nie ma trójki. Myślę, że przy mniejszym nakładzie trójki (350), sprzedałoby się jeszcze ze 100-150 dwójki i wyszedłbyś na tym tytule na zero. Czytelnicy by mieli komplet, a Ty dużego plusa. Zwłaszcza jak miałeś parę fajnych strzałów typu Button Man. Przy Bezprawiu też szybko wymyło jedynkę, jak wydałeś dwójkę (choć tam to oczywiście nie była połowa nakładu). Ale dobrze, że zacząłeś wydawać pakiety, bo w serie od Ciebie raczej bym już nie wszedł (a kupiłem i Absalom 1 + 2, i Stickleback).
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Death

« Odpowiedź #16123 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 23:11:58 »
Szacunek czytelników, to jest coś o co warto walczyć, bo mało kto go ma:)

Offline Zakrza

« Odpowiedź #16124 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 06:20:20 »
Ale z tym Ghost Riderem to serio jest jakaś szansa czy tylko nam narobisz smaka, a później nic z tego nie wyjdzie?

Osobiście uważam, że konkurencja jest dobra i trzecie wydawnictwo wydające Marvela mogłoby wyjść czutelnikom na dobre.