Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3242582 razy)

Randal63, jahred666 i 18 Gości przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #15045 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:04:39 »
1, 2, 9

Offline FDH

« Odpowiedź #15046 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:12:41 »
Okładki 1,2 mogą być ale najlepsza 9

Offline Zakrza

« Odpowiedź #15047 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:16:49 »
CE jest w Bibliotece Uniwersyteckiej w Poznaniu. Aż się przejdę kiedyś obadać ten mistyczny artefakt. Mam nadzieję, że wprowadzi mnie na wyższy stan duchowości.
Wypożycz i daj znać, kliknę się w kolejkę 🙃 chociaż patrząc na to jak wydawca pięknie rozpętał polityczny shitstorm i brnie w niego dalej, offtopując, nie spodziewałam się niczego dobrego.

Jak rozwalisz ten wzór w mniej niż 10 minut to napiszę, że faktycznie jesteś w tym dobry

rosja, Ukraina, hitler, Niemcy, putin, Szuchewycz, Bandera

To mapa mentalna twojego kolegi turuka nakreślona jego własną ręką.
Ej, to autor Likwidatora? 🙃 Zmieniam swoje stanowisko w sprawie mielenia komiksów! 😁

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #15048 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:18:08 »
Moje Top 3
1.

2.

3.

Online Komediant

« Odpowiedź #15049 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:21:52 »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15050 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:25:54 »
Zmarl autor straznikow masery... swietny gosc. Otwart na wspolprace. Ech... ten czas...
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Dracos

« Odpowiedź #15051 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:34:41 »
Straszna szkoda zważywszy na jego wiek :(

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15052 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:42:11 »
Wypożycz i daj znać, kliknę się w kolejkę 🙃 chociaż patrząc na to jak wydawca pięknie rozpętał polityczny shitstorm i brnie w niego dalej, offtopując, nie spodziewałam się niczego dobrego.
Ej, to autor Likwidatora? 🙃 Zmieniam swoje stanowisko w sprawie mielenia komiksów! 😁

Widac ze swiezak jestes w watku ;) stary my tu nawet o antrpologicznych wzorcach zachowan plciowych gadalismy i nie byl to zaden shitstorm, teraz zreszta tez go nie ma. Nikt sie nie wyzywa itp itd.  prawica prawda? ;)

Generalnie zazwyczaj osoby o pogladach na prawo mowia mi jak mam prowadzic wydawnictwo itp. To bylo tylko w tym kontekscie :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Październik 2024, 19:45:46 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Necr09

« Odpowiedź #15053 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:46:02 »

Mylisz ludzi ;)

wracając z offtopu, widzę że Opowieści z Telguuth wjechały do Strefy Komiksu i można przetestować pakowanie sklepu :)
FGO: 758,469,198

Offline 79ers

« Odpowiedź #15054 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:55:57 »
Zdecydowanie ostatnia, a później długo nic. Najbliżej mi do typowania Alexandrusa888.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #15055 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 19:57:38 »
Widac ze swiezak jestes w watku ;) stary my tu nawet o antrpologicznych wzorcach zachowan plciowych gadalismy i nie byl to zaden shitstorm, teraz zreszta tez go nie ma. Nikt sie nie wyzywa itp itd.  prawica prawda? ;)

Generalnie zazwyczaj osoby o pogladach na prawo mowia mi jak mam prowadzic wydawnictwo itp. To bylo tylko w tym kontekscie :)
Ależ możesz sobie prowadzić wydawnictwo jak chcesz. Ale Twoi klienci oraz potencjalni klienci mają prawo pisać co im się nie podoba. A tu nawet nikt nie pisze o całościowym działaniu, a o jednym tylko procesie - niszczenia komiksów.

Kocham komiksy od dziecka. Uważam, że nawet najbardziej g*wniany komiks to jakaś wartość intelektualna, pewien rodzaj sztuki, włożona praca w jego tworzenie dlatego przykro mi kiedy czytam o ich niszczeniu (no, z jednym wyjątkiem). Nie wiem co do tego mają poglądy.

Mylisz ludzi ;)
Możliwe. Po prostu tamta wyliczanka różnych postaci i pojęć skojarzyła mi się z tym komiksem. A ktoś jeszcze dodał, że to twórca, więc spytałem czy to może on.

Offline michał81

« Odpowiedź #15056 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 20:05:44 »
Ależ możesz sobie prowadzić wydawnictwo jak chcesz. Ale Twoi klienci oraz potencjalni klienci mają prawo pisać co im się nie podoba. A tu nawet nikt nie pisze o całościowym działaniu, a o jednym tylko procesie - niszczenia komiksów.
Tylko kilka miesięcy temu temu uczyli go w jakich powinien wydawać nakładach, teraz piszą że powinien robić promocje. Może sami powinni spróbować, już był kiedyś taki jeden co to wiedział lepiej od wydawców jak powinno się wydawać komiksy, a potem listy gończe za nim na festiwalach inni użytkownicy wystawiali. Wcale bym się nie zdziwił, że ci "doradcy i marketingowcy" to jest podobny typ człowieka.

Offline Adolf

« Odpowiedź #15057 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 20:16:06 »
Kocham komiksy od dziecka. Uważam, że nawet najbardziej g*wniany komiks to jakaś wartość intelektualna, pewien rodzaj sztuki, włożona praca w jego tworzenie dlatego przykro mi kiedy czytam o ich niszczeniu (no, z jednym wyjątkiem).

Feedback od czytelników jest potrzebny i nie masz się czego wstydzić. Od czasu ogłoszenia zapowiedzi Top Cow, także uważam się za fana Studia Lain, jednak jak coś będzie nie tak z wydawnictwem, to nie zamierzam siedzieć cicho. A tak brutalna akcja jak niszczenie komiksów... Może jakiś gorliwy wazeliniarz stanie w obronie takiego zjawiska. Jednak ludzi to po prostu zabolało. Uważam, że lepiej było się tym nie chwalić.

Offline michał81

« Odpowiedź #15058 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 20:20:46 »
Feedback od czytelników jest potrzebny i nie masz się czego wstydzić. Od czasu ogłoszenia zapowiedzi Top Cow, także uważam się za fana Studia Lain, jednak jak coś będzie nie tak z wydawnictwem, to nie zamierzam siedzieć cicho. A tak brutalna akcja jak niszczenie komiksów... Może jakiś gorliwy wazeliniarz stanie w obronie takiego zjawiska. Jednak ludzi to po prostu zabolało. Uważam, że lepiej było się tym nie chwalić.
Powtórzę się. Zapytaj Egmont ile on przemielił komiksów. Jakoś w jego temacie nie bóldupczysz ciągle o tym mieleniu.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #15059 dnia: Pn, 21 Październik 2024, 20:22:23 »
Niektórzy jakby ogarnęli, ile firmy wyrzucają w straty, to by chyba nie wyszli z domu z depresji...

Odnośnie okładek. Podoba mi się numer 2.
Z "pozostałych" pierwsza ewentualnie trzecia (w kolejności 4 i 6).

Niektóre okładki kojarzą mi się z animacją Dungeons & Dragons.

O, a to fajne było.