Te pozycje Top Cow mocno w vibe najntinsów. To się jakoś łączy w jedno uniwersum? Jaka jest przewidywalna kolejność wydawania? Wszystkie będą wydane jak The Darkness?
Wróciłem z urlopu i widzę, że wreszcie się dostałeś na forum. Wiem jak lubisz limitki, więc ten wątek jest dla Ciebie idealny
Co do pytania, to Top Cow składa się z dwóch gatunków: mistycznego i sci-fi. Serie z jednego z gatunków zdają się mocniej crossować ze sobą, np. Witchblade-Magdalena i Cyberforce-Aphrodite IX. Krótko o poszczególnych pozycjach:
Witchblade - To petarda, sam pewnie wiesz jak widziałeś Tomb Raider/Witchblade - potężny cios sprzedażowy, napędzany przez główną bohaterkę i jej mistyczny artefakt. To chyba jeden z pierwszych komiksów, nie wiem czy Cyberforce nie pojawili się wcześniej, ale jest to w większości samodzielny projekt, który z czasem wchodzi w drobne crossy, m.in. z The Darkness.
The Darkness - To również petarda, choć nieco to inne niż Witchblade, bardziej luzackie, dla młodzieży, ale takiej starszej. Serii pomogło, że pojawiły się nawet dwie growe, świetne adaptacje. Obok Witchblade to filar wydawnictwa Top Cow. Jakie Estacado najczęściej krzyżuje swoją drogę z Sarą, choć równiez Magdaleną.
Hunter-Killer - tu mam trochę obaw, bo to nowość na naszym rynku, ale ukaże się po The Darkness, więc jakoś to będzie. Mark Silvestri w wybornej formie pomoże to przepchnąć. To nie jest ta mistyczna część, tylko ta sci-fun, więc crossy raczej w kierunku Cyberforce.
Cyberforce - podobne do X-Men i emanacja lat 90-tych, dlatego się sprzeda. Pułapka na boomerów. Nigdy u nas nie było, więc chętnie sprawdzę, jak każdy tytuł od Top Cow oczywiście.
Magdalena - może się sprzedać na famie popularności Witchblade, a także emanując kościelnym klimatem w stylu Dona Browna.
Aprodite IX - jakiś cyborg, generyczne sci-fi... Jednak zobaczyłem kiedyś rysunki i nie mam wątpliwości, że również trafi w gusta boomerów.
Jest jeszcze pełno pojedynczych tytułów, które może kiedyś będą, a może nie, m.in. Velocity z Cyberforce, Angelus - panna lesbijka, swego czasu była nawet drobna podnieta tym faktem - dziś to raczej normalka. Rapture - u nas to nawet Mandra wydała. Ascention - nie będzie bo Image zgubiło materiały
No i jest Artefacts - gdzie wszystkie serie crossują.