Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 2035391 razy)

Sikor, Karakon i 10 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14775 dnia: Śr, 09 Październik 2024, 13:14:35 »
tak fajnie wygląda, ale wiem jak uniknęli nieporęcznej kobyły - jest cieńszy papier, co sprawia, że przy stronach z białym tłem są leciutkie prześwity
Plany Studia Lain - orientacyjne

Altor - listopad
W cieniu Słońca - listopad
Caza - grudzień
i jeszcze jakiś komiks na grudzień spróbujemy ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #14776 dnia: Śr, 09 Październik 2024, 14:01:49 »
tak fajnie wygląda, ale wiem jak uniknęli nieporęcznej kobyły - jest cieńszy papier, co sprawia, że przy stronach z białym tłem są leciutkie prześwity
Przy części komiksów Egmontu i Muchy (głównie tych superbohaterskich) jest obecnie tak samo, bo drukują w Edice na cieńszym papierze.

Co do rozkładówek to i tak lepiej to wygląda niż w wydaniach zbiorczych Mandargory, gdzie nie było szycia, tylko wykorzystano niesprzedane zeszyty i złączono je zszywkami w taki sposób, że nie były one na zgięciu stron tylko z boku, przez co traciłeś jeszcze więcej.

Offline nekro

« Odpowiedź #14777 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 23:20:16 »
Od czego to zależy, że niektóre nowe komiksy dostają 5% rabatu? Na przykład ostatni Slaine. Od tego, że coś gorzej schodzi?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14778 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 15:08:26 »
od decyzji sklepów - to oni decydują o rabatach

Altor - listopad
Caza - grudzień

Offline dinogal

« Odpowiedź #14779 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 12:09:27 »
pomroka dostępna we wszystkich wariantach (parę sztuk tylko) jakby ktoś chciał :)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14780 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 12:29:04 »
wiec tak opowiesci poszlo juz prawie 600 ( zamowienia z wszytskich sklepow)
maja naklad 750 wiec zostalo tak 150

a co do Altora wiem ze chcecie bardzo taka limitowana okladke :)

Altor - listopad
Caza - grudzień

Offline Dracos

« Odpowiedź #14781 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 12:30:24 »
A wiesz że może i bym się skusił Chyba że inne by bardziej podeszły.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14782 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 12:30:47 »
pomroka dostępna we wszystkich wariantach (parę sztuk tylko) jakby ktoś chciał :)

dinogal jestes nieoceniony, dzięki brachu za zaangażowanie
jak już będę miał wydawniczy wiezowiec możesz liczyć na gabinet obok prezesa :)

Altor - listopad
Caza - grudzień

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14783 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 13:10:42 »
A wiesz że może i bym się skusił Chyba że inne by bardziej podeszły.

otwarty umysł ;)

Altor - listopad
Caza - grudzień

Offline Michał

« Odpowiedź #14784 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 13:50:33 »
wiec tak opowiesci poszlo juz prawie 600 ( zamowienia z wszytskich sklepow)
maja naklad 750 wiec zostalo tak 150

a co do Altora wiem ze chcecie bardzo taka limitowana okladke :)

W zasadzie to mi super pasuje na grafike do boxa  :)
Skoro opowieści poszło 600 sztuk, to znaczy, że wszystkie okładki idą łeb w łeb? Chyba, dawno nie było takiego braku faworyta którego wywiewało z gildii.

Offline dinogal

« Odpowiedź #14785 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 13:53:50 »
dinogal jestes nieoceniony, dzięki brachu za zaangażowanie
jak już będę miał wydawniczy wiezowiec możesz liczyć na gabinet obok prezesa :)

uścisk ręki prezesa wystarczy ;) ja codziennie odświeżam gildie  bo licze na zapomniane przeze mnie pozycje (m.in broń X czy katedra otchłani) że może wskoczą, to przynajmniej poinformuje a nuż ktoś poszukuje :)

P.S dosyp Brygady do Gildii to może dzięki Ignacemu trochę więcej pójdzie ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14786 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 14:42:34 »
W zasadzie to mi super pasuje na grafike do boxa  :)
Skoro opowieści poszło 600 sztuk, to znaczy, że wszystkie okładki idą łeb w łeb? Chyba, dawno nie było takiego braku faworyta którego wywiewało z gildii.

jak pisalem to calosc zamowien z sklepow
najlepiej w gildii schodzi okladka z panna wampirzyca - zaraz sie skonczy, potem regularna, a potem ta biala - tej poszla polowa

Altor - listopad
Caza - grudzień

Offline michał81

« Odpowiedź #14787 dnia: Pn, 14 Październik 2024, 17:36:39 »
Jak na Antologię to naprawdę dobry wynik sprzedażowy.

Offline Adolf

« Odpowiedź #14788 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 02:02:14 »
Te pozycje Top Cow mocno w vibe najntinsów. To się jakoś łączy w jedno uniwersum? Jaka jest przewidywalna kolejność wydawania? Wszystkie będą wydane jak The Darkness?

Wróciłem z urlopu i widzę, że wreszcie się dostałeś na forum. Wiem jak lubisz limitki, więc ten wątek jest dla Ciebie idealny :) Co do pytania, to Top Cow składa się z dwóch gatunków: mistycznego i sci-fi. Serie z jednego z gatunków zdają się mocniej crossować ze sobą, np. Witchblade-Magdalena i Cyberforce-Aphrodite IX. Krótko o poszczególnych pozycjach:

Witchblade - To petarda, sam pewnie wiesz jak widziałeś Tomb Raider/Witchblade - potężny cios sprzedażowy, napędzany przez główną bohaterkę i jej mistyczny artefakt. To chyba jeden z pierwszych komiksów, nie wiem czy Cyberforce nie pojawili się wcześniej, ale jest to w większości samodzielny projekt, który z czasem wchodzi w drobne crossy, m.in. z The Darkness.

The Darkness - To również petarda, choć nieco to inne niż Witchblade, bardziej luzackie, dla młodzieży, ale takiej starszej. Serii pomogło, że pojawiły się nawet dwie growe, świetne adaptacje. Obok Witchblade to filar wydawnictwa Top Cow. Jakie Estacado najczęściej krzyżuje swoją drogę z Sarą, choć równiez Magdaleną.

Hunter-Killer - tu mam trochę obaw, bo to nowość na naszym rynku, ale ukaże się po The Darkness, więc jakoś to będzie. Mark Silvestri w wybornej formie pomoże to przepchnąć. To nie jest ta mistyczna część, tylko ta sci-fun, więc crossy raczej w kierunku Cyberforce.

Cyberforce - podobne do X-Men i emanacja lat 90-tych, dlatego się sprzeda. Pułapka na boomerów. Nigdy u nas nie było, więc chętnie sprawdzę, jak każdy tytuł od Top Cow oczywiście.

Magdalena - może się sprzedać na famie popularności Witchblade, a także emanując kościelnym klimatem w stylu Dona Browna.

Aprodite IX - jakiś cyborg, generyczne sci-fi... Jednak zobaczyłem kiedyś rysunki i nie mam wątpliwości, że również trafi w gusta boomerów. 

Jest jeszcze pełno pojedynczych tytułów, które może kiedyś będą, a może nie, m.in. Velocity z Cyberforce, Angelus - panna lesbijka, swego czasu była nawet drobna podnieta tym faktem - dziś to raczej normalka. Rapture - u nas to nawet Mandra wydała. Ascention - nie będzie bo Image zgubiło materiały :( No i jest Artefacts - gdzie wszystkie serie crossują.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #14789 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 08:07:43 »
Czy lubię limitki to się przekonamy. Póki co, podoba mi się ich rozmiar. Studio Lain wydaje w tym samym formacie?

Dziękuję za szczegółowe opisanie poszczególnych serii.

No jestem na forum i nawet już się tu zadomowiłem. Dzień dobry 😁