Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 1958095 razy)

Adolf i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ryba

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14355 dnia: Cz, 05 Wrzesień 2024, 16:17:50 »
Niezły absurd, prawda? Komiksiarze nie chcą, żeby szybko znikające z rynku komiksy były dodrukowywane :)
Każdy potrzebuje odrobiny poczucia elitarności

Offline Dalthon

« Odpowiedź #14356 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 15:23:01 »
Staram się być w tym wątku na bieżąco ale mogło mi umknąć czy już ktoś się pytał czy jest szansa na wydanie tego?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14357 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 15:57:46 »
nie ma szansy - przynajmniej od SL
Plany Studia Lain - orientacyjne

Slaine Pogromca Smoków - wrzesień
Opowieści z Telguuth - październik
Altor - październik

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #14358 dnia: Pt, 06 Wrzesień 2024, 18:47:17 »
A Brygada 2? Są jeszcze szanse?

Offline dinogal

« Odpowiedź #14359 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 09:27:43 »
Oczywiście że muszą być tak jak SOLO, nie odpuścimy Arkowi :D

Offline rapr

« Odpowiedź #14360 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 15:10:22 »
Może to jest ten czas miesiąca, żeby zapytać: jak tam z Solo? ;)
Udało się wymienić ze dwa maile? ;)

Offline dinogal

« Odpowiedź #14361 dnia: So, 07 Wrzesień 2024, 17:06:52 »
Arek zapowiadał że teraz postara się o 2 komiksy na miesiac a na listopad i grudzień jest akurt po 1 wakacie więc może tutaj jest furtka otwarta :P :D

Offline PabloWu

« Odpowiedź #14362 dnia: Nd, 08 Wrzesień 2024, 13:31:52 »
    Pomroka przeczytana, niezły komiks fantasy pięknie narysowany, sprawnie napisany. Krajobrazy, twierdze, zamki, miasteczka i ich wnętrza no i przede wszystkim smoki robiące zamieszanie robią niesamowite wrażenie. Szczegółowość plansz i epickość wydarzeń świetnie ze sobą współgrają, kreacja świata oraz historia wciągnęła mnie na tyle że komiks pękł praktycznie na jednym posiedzeniu. Podobało mi się idealne wyważenie wątku kosmicznego z ziemskim, aura tajemniczości z powolnym i nie dosłownym ujawnianiem przeszłości.
    Całość była satysfakcjonującą lekturą z również satysfakcjonującym poniekąd otwartym finałem dającym autorom możliwość kontynuowania historii, z chęcią bym kiedyś jeszcze poczytał o dalszych losach bohaterów.
Nie żałuję zakupu, dostałem dokładnie to czego oczekiwałem całość to takie klasyczne 7/10 .
Fajnie że udało się tym razem umieścić okładki do każdego tomu.

Offline Brvk

« Odpowiedź #14363 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 19:09:19 »
wtorek przyszly slaine, i pewnie kolejny wtorek opowiesci - jeszcze to potwierdze ;)

Czy jutrzejsza przedsprzedaż Slaine'a aktualna? Jutro będę miał ograniczony dostęp do internetu, więc będę wdzięczny za potwierdzenie i za informację, czy i które okładki znalazły się wewnątrz albumu. Z góry dzięki.

Offline PJP

« Odpowiedź #14364 dnia: Pn, 09 Wrzesień 2024, 20:23:00 »
Podbijam taktycznie w oczekiwaniu na dalsze opinie i recenzje.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14365 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 11:19:28 »
utsalam z drukarnia dokladne terminy - nie chce znowu pisac o opoznieniach - dajcie mi jeszcze dzionek

Altor - październik

Offline PawelC

« Odpowiedź #14366 dnia: Wt, 10 Wrzesień 2024, 20:13:13 »
Jestem po przeczytaniu Pomroki, bardzo przyjemny średniaczek 6.5/10 może 7/10. Piszę bez krzty ironii czy złośliwości, nie wszystko musi być dziełem, a czasami lubię przeczytać coś mniej wymagającego ale nieźle zrobionego. Pomroka trafiła w moje łapy idealnie jak miałem na coś takiego ochotę.

Natomiast, mam małe ale co do samego wydania, a właściwie widzimisię. Szkoda, że ten komiks nie został wydany w powiększonym formacie.
Raz, że plansze moim zdaniem na  tym by zyskały, jest sporo gęstych kadrów i stron gdzie by to ułatwiło odbiór oraz pozwoliło jeszcze bardziej docenić warstwę graficzną.
A dwa, i to już dużo dla mnie ważniejsze, męczył mnie strasznie moim zdaniem za mały font. Mało kiedy mam z tym problem, a tutaj niestety od samego początku tak było, zwłaszcza, że momentami jest sporo tekstu. Plus mam wrażenie, że w dymkach i ramkach od tekstu zostawiono bardzo dużo miejsca podczas wlewania, i być może nawet bez powiększania formatu komiksu można by użyć większego fontu.

Kolejny raz dzięki Studio za wydanie fajnego komiksu, oraz prośba o pamiętanie o coraz bardziej stetryczałych i tracących wzrok czytelnikach przygotowując kolejne pozycje :).

Online Adolf

« Odpowiedź #14367 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 07:31:28 »
W pracy, na półce coś mi wpadło w oko:

Piękna cegła. 720 stron.
https://azylkomiksu.pl/p/74/438475/michael-turner-creations-sc-9781941511725--tomy-other-.html

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14368 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 14:26:14 »
No więc tak

Slaine: Pogromca smoków - 30 wrzesnia premiera
Opowieści z Telguuth - 15 października
Altor - 30 października
Caza - polowa listopada - obecnie w redakcji
W cieniu Słońca - koniec listopada
Armie Zdobywcy - grudzien

pasuje? ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Wrzesień 2024, 14:30:00 wysłana przez studio_lain »

Altor - październik

Offline Archie

« Odpowiedź #14369 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 14:42:11 »
Byku, zaktualizuj stopkę w profilu. ;)
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."