Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3254603 razy)

studio_lain, thecrow21, KolegaKolegi, lukb23, simon84w, Kandor, AngryDisabledNoises, WolfSazen i 10 Gości przegląda ten wątek.

Offline U.F.O

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14100 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 15:49:09 »
Uwaga pytanie za 100 punktow

chcecie Fathom dwa omnibusy w pakiecie? czy wystarczy wam tylko pierwszy? :)
Ja chętnie łyknę dwa omnibusy ;)

Offline pMk_91

« Odpowiedź #14101 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 16:14:40 »
Co do fanthom to jak dla mnie tylko Turner, kreska z tego drugiego omnibusa paskudna.

Offline michał81

« Odpowiedź #14102 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 16:16:32 »
Uwaga pytanie za 100 punktow

chcecie Fathom dwa omnibusy w pakiecie? czy wystarczy wam tylko pierwszy? :)
Jeśli w przypadku pojedynczych tomów trzeba będzie czekać tak długo jak w przypadku Bezprawia to od razu dwa tomy w pakiecie będą lepsza opcją.
« Ostatnia zmiana: Nd, 18 Sierpień 2024, 16:19:09 wysłana przez michał81 »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #14103 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 18:01:38 »
Mogą być dwa, ale osobno.  Bo jak będzie opcja tylko w pakiecie to nie jestem w ogóle zainteresowany  ::)
« Ostatnia zmiana: Nd, 18 Sierpień 2024, 18:07:12 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online studio_lain

« Odpowiedź #14104 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 18:07:48 »
Ja dobrze zrozumiałem, ten album Cazy to mają być same grafiki czyli taki artbook?

Przeciesz pisze ze komiksy ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline michał81

« Odpowiedź #14105 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 18:32:58 »
W przypadku Fathoma proponuję rozważyć taką opcję, że w przypadku sprzedaży oddzielnie może się okazać, że wyprzeda się tylko tom pierwszy (po komentarzach widać że będzie cieszyć się większym zainteresowaniem) i zostanie się z tomem drugim nie sprzedanym. I przyjdzie na forum jakiś nowy specjalista w sprawach finansowych i będzie ponownie pisał, że nakład został pierwszego niedoszacowany i trzeba będzie wszystko tłumaczyć jeszcze raz 😃😉

« Odpowiedź #14106 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 18:48:41 »
Poczekajmy do premiery "Darkness" i "Vae Victis". Wtedy będzie wiadomo czy te pakiety mają wzięcie, czy "CE" to był wypadek przy pracy. Ja osobiście wolę dać więcej i mieć całość za jednym razem, niż potem czekać nie wiadomo ile na kolejny tom. Jeżeli "Darkness", "Witchblade" i inne grubasy się przyjmą, to potem można pomyśleć o następnych tomach z kolejnymi zeszytami :) Tak, osobiście bardzo chciałbym mieć na półce całe "The Darkness", "Witchblade" i inne tytuły z tego uniwersum, a przynajmniej jak najwięcej :)

Jak Lain USA wypali (a wierzę, że wypali), to może facet od "Spawna" wreszcie się odezwie jak zobaczy te cudeńka na półeczkach :)
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline 79ers

« Odpowiedź #14107 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 18:59:04 »
i dojdziemy do absurdów, tego rodzaju, że będziemy zmuszeni kupować pakiet 4,5,6 komiksów na raz, po 200-300zł/tom bo do tego powoli zmierzamy....

Offline Szekak

« Odpowiedź #14108 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 19:10:21 »
Ja chętnie łyknę dwa omnibusy ;)
Ja również poproszę o dwa. To jest wspanialy pomysl, zeby od razu dwa wydawac.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online studio_lain

« Odpowiedź #14109 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 19:12:47 »
i dojdziemy do absurdów, tego rodzaju, że będziemy zmuszeni kupować pakiet 4,5,6 komiksów na raz, po 200-300zł/tom bo do tego powoli zmierzamy....

Gora 3. I tylko dlatego by sie lepiej czytalo. To dotyczy tylko wyjatkowych projektow i wbrew pozorom jest bardzo czeste na innych rynkach. Ostatnio np. Rogaty bog od 2000ad
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline komiks

« Odpowiedź #14110 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 19:20:56 »
Poczekajmy do premiery "Darkness" i "Vae Victis". Wtedy będzie wiadomo czy te pakiety mają wzięcie, czy "CE" to był wypadek przy pracy.
Co ma do tego CE?

Zgadzam się, że warto poczekać na Darkness i zobaczyć jakie jest zainteresowanie, oraz na odbiór tego komiksu i wtedy podejmować decyzje.

Można wydać 1 tom Fathoma i zaraz potem zrobić preorder na drugi. Na podstawie zamówień przedpremierowych dobrać nakład 600, 700 albo 800 egzemplarzy.

Zastanówcie się ile osób kupiłoby Tomb Raider Archiwa, gdyby sprzedawany był jako 2 tomy razem. Albo ile osób kupiłoby Maskę gdyby były sprzedawane 2 tomy razem, albo She Hulk. Ja mam tylko pierwszy tom Archiwów i Maski, pozostałych nie kupiłem i z góry wiedziałem, że nie chcę, bo z researchu wyszło mi, że te kolejne tomy nie są dla mnie interesujące.

Co innego komiksy, gdzie fabuła jest podzielona na kilka części, albo jeśli jest zamknięty run konkretnego autora. Ale zdaje się, że omniaki Top Cow są luźno powiązane, to wychodziło w zeszytach, taka komiksonowela.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline death_bird

« Odpowiedź #14111 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 19:45:55 »
A to "Vae Victis" to dobra rzecz? Bo tematyka jak pode mnie, rysunki w miarę sympatyczne, ale jak to stoi fabularnie? Na goodreads widzę, że poszczególne tomy nie dobijają do poziomu 4.0.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Necr09

« Odpowiedź #14112 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 20:30:50 »
A to "Vae Victis" to dobra rzecz? Bo tematyka jak pode mnie, rysunki w miarę sympatyczne, ale jak to stoi fabularnie? Na goodreads widzę, że poszczególne tomy nie dobijają do poziomu 4.0.

dobra czytam sobie francuskie forum o Vae Victis! i widzę już skąd te niskie oceny
seksizm i przemoc itp ;) silna kobieca bohaterka :)
do tego jakiś sabotaż z głosami.
więc wydamy ten komiks - obiecuje :) już wiem że jest tego wart :) 
(...)

Takie cos sobie przypomniałem :)
FGO: 758,469,198

Offline komiks

« Odpowiedź #14113 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 20:57:01 »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline death_bird

« Odpowiedź #14114 dnia: Nd, 18 Sierpień 2024, 20:58:37 »
O. Dziękować. Nie śledzę wątku cały czas.
Zastanawia mnie tylko ta "silna kobieca bohaterka", ale jeżeli komiks wychodził w okresie 1991-2006 to chyba jest szansa, że to będzie postać w klasycznym sensie i stylu Ripley, Yennefer czy innej Emmy Frost a nie jakieś dzisiejsze odpały...
Tytuł trafia na listę i zobaczymy co i jak.

@Zwirek - dzięki, ale po niemiecku byłem jedynie w stanie domyśleć się o co chodzi w krótkim opisie fabuły na ichniej Wiki a po francusku docierają do mnie jedynie wtręty typu "la violence et l'érotisme". ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 18 Sierpień 2024, 21:00:53 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".