Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3263097 razy)

Offline kv

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #11790 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 17:18:32 »
A tak w ogóle to kiedy ci Barbarzyńcy w sklepach będą dostępni?

Offline komiks

« Odpowiedź #11791 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 17:31:06 »
chocby altor ostatnio - wydamy go w jednym tomie nie dwoch - i to wymagalo akceptu wdowy po Moebiusie - taka duperela zdawaloby sie - a musielismy sie nameczyc - konkretnie to Kasia pisala dlugie maile czemu i po co
No i czemu i po co? Z ciekawości pytam. Dawaliście ten argument serii? ;)

Pewnie jak się wyprzedadzą, logiczne ;D
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11792 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 17:35:06 »

Przyszly tydzien
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11793 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 17:36:30 »
No i czemu i po co? Z ciekawości pytam. Dawaliście ten argument serii? ;)
Pewnie jak się wyprzedadzą, logiczne ;D

Bo po co wydawac cos w 2 jak mozna w 1

Vae Victis - druk

Offline Sędzia

« Odpowiedź #11794 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 20:10:01 »
masz rozumieć, ze tak wyglądał dostarczony przez licencjodawce materiał
jak bede mial chwile w domu to na przyklad pokaze ci jak wyglada integral W cieniu slonca i jak opracowane sa tam okladki
wyglad albumu od poczatku do konca podlega prawom autorskim - kazda zmiane musisz uzgadniac z autorem i licencjodawca

chocby altor ostatnio - wydamy go w jednym tomie nie dwoch - i to wymagalo akceptu wdowy po Moebiusie - taka duperela zdawaloby sie - a musielismy sie nameczyc - konkretnie to Kasia pisala dlugie maile czemu i po co

nie żeby co, ale Twoja odpowiedź oznacza tyle "licencjodawca dostarczył taki materiał, a każda zmiana wymaga uzgodnień z autorem i licencjodawcą, więc żeby te okładki były w środku musielibyśmy uzyskać taką zgodę" i teraz pytanie czy zgoda nie została udzielona, czy nie chciało się Wam o taką zgodę występować...

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #11795 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 20:25:21 »
Tak mnie teraz naszło: skoro z taką swobodą żonglujesz okładkami to może rzeczywiście się za mangę nie zabieraj... Przypomina mi się jak wydawca japoński cofną Hanami okładkę Monstera bo nie było jednej z mrówek... xD

Offline Pinto

« Odpowiedź #11796 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 23:02:29 »
Pan studio_lain zapomniał skrótu win+shift+s ? ;D

Offline Deg

« Odpowiedź #11797 dnia: Pn, 06 Maj 2024, 23:07:39 »
Ja natomiast chciałbym w imieniu forum złożyć Kasi spóźnione życzenia imieninowe (były 29 i 30 kwietnia). Keep rockin'. Katarzyno i trzymaj Arka w ryzach :D
This is my truth, tell me yours.

Offline vision2001

« Odpowiedź #11798 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 12:20:44 »
Ja natomiast chciałbym w imieniu forum złożyć Kasi spóźnione życzenia imieninowe (były 29 i 30 kwietnia). Keep rockin'. Katarzyno i trzymaj Arka w ryzach :D
Ale Kasia obchodzi swoje imieniny w listopadzie.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11799 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 12:23:17 »
nie żeby co, ale Twoja odpowiedź oznacza tyle "licencjodawca dostarczył taki materiał, a każda zmiana wymaga uzgodnień z autorem i licencjodawcą, więc żeby te okładki były w środku musielibyśmy uzyskać taką zgodę" i teraz pytanie czy zgoda nie została udzielona, czy nie chciało się Wam o taką zgodę występować...

odpowiem ci tak... decyzja czy mozna wydac altor w jednym tomie zajela .. pol roku :)

Vae Victis - druk

Offline Alienus66

« Odpowiedź #11800 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 12:51:25 »
Ma ktoś recenzje CE może zagraniczną czy warto się tym komiksem zainteresować? Bo nie mam żadnej wiedzy na ten temat a cena będzie zacna

Offline Sędzia

« Odpowiedź #11801 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 13:06:13 »
odpowiem ci tak... decyzja czy mozna wydac altor w jednym tomie zajela .. pol roku :)

A nie możecie sobie takich rzeczy ogarnąć na etapie kupowania praw? Bo potem to już zależy właśnie od decyzji właścicieli praw. A tak proponujecie na etapie kupowania praw, że licencjobiorca ma prawo do umieszczenia w wydawanym komiksie wybranych niewykorzystanych okładek. W takim wypadku jest zobowiązany powiadomić licencjodawcę e-mailowo, brak sprzeciwu w terminie 7 dni oznacza wyrażenie zgody.

Podobnie zresztą, czemu nie ogarnęliście tematu wydania tematu Altora na etapie umowy? Nie wiem jak na rynku wydawniczym, ale generalnie wtedy najłatwiej wprowadzać jakieś dodatkowe uzgodnienia, dopóki kasa nie jest na koncie.

Offline JakubM

« Odpowiedź #11802 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 13:10:55 »
Ma ktoś recenzje CE może zagraniczną czy warto się tym komiksem zainteresować? Bo nie mam żadnej wiedzy na ten temat a cena będzie zacna

Ja się obawiam tego tytułu - zwłaszcza że dla STUDIO LAIN pierwszym kryterium wyboru komiksu do wydania są rysunki a potem scenariusz. No i mam problem czy czasem z tym komiksem nie będę się męczył w rozważaniach "co autor miał namyśli."

Offline volker

« Odpowiedź #11803 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 13:32:07 »
W sieci znalazłem takie ładne wydanie z etui:

Offline Takesh

« Odpowiedź #11804 dnia: Wt, 07 Maj 2024, 13:37:19 »
Oooooooooooo!!!

Takim zestawem bym nie pogardził....