Autor Wątek: Sideca  (Przeczytany 138467 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Sideca
« Odpowiedź #600 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 10:35:59 »
Studio Lain wydało by to od razu w całości bez czekania na kolejne tomy  8)

Offline komiks

« Odpowiedź #601 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 10:46:50 »
Według mnie Kurc, w końcu wydali zbiorczego Rorka, więc do kolekcji mogłoby być w takim samym formacie w podobnym wydaniu.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline eagir

« Odpowiedź #602 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 13:37:18 »
tylko ktoś normalny musiałby to u nas wydać, na ten moment to chyba tylko LIT się do tego nadaje
Zgadza się. A studio Lain? wiem, że są zawaleni. Ale to co od nich mam jest super.
Podobają mi się formaty Lanfeust z Troy i Lanfeust w Kosmosie po dwa integrale po odpowiednio 4 i 5 tomów. Tak chyba zrobili niemcy? że ostatni tom jest grubszy?
 Ostatecznie można po trzy tomy jak ostatnia Armada. Tak czy tak: da się.

p.s.Kurc to naturalny wybór ze względu na Rorka. A Studio Lain jak by tak wydało to nawet lepiej. Po co czekać jak seria jest zamknięta. Odpowiednio wcześniejszy cynk i można zbierać jak ktoś ma problem wyłożyć od razu. Choć podejrzewam, że cena nie byłaby jakaś kosmiczna. Ale podejrzewam, że Studio Lain preferuje inne pozycje niż Andreasa. Ale może się mylę...
« Ostatnia zmiana: Wt, 27 Maj 2025, 15:12:44 wysłana przez eagir »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #603 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 16:05:01 »
uwielbiam ale nie widze sensu
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Spiff

« Odpowiedź #604 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 16:53:14 »
To tak jak z masłem. Było 250 g, potem coraz mniej, teraz nawet 180... Cena rośnie, a zawartość maleje. Nowy standard.
gdyby Lain miał mleczarnię, to masło byłoby w trzech wariantach opakowań, kostka ważyłaby 2-kilogramy, sprzedawaliby w zestawie po 3-sztuki, i byłoby na kartki.   :)
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #605 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 22:09:37 »
Nie, nie byłoby na kartki. Wpuszczano by klientów do sklepu i rzucało masłem w tłum - kto złapie ten płaci, reszta zostaje na protest pod biurem ojca-dyrektora Arkadiusza ;)

Offline Cornelius

« Odpowiedź #606 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 22:36:45 »

Sens jest taki, że wiele osób posiadających komplet miękkich zeszytów chętnie wymieniło by go na cztery porządne integrale. Poza tym polski rynek jest dziwny i podejrzewam, że niektórzy chętniej weszli by w serię wydaną w kilku zbiorczych tomach niż w pierdylionie zeszytów, z których chyba nawet nie wszystkie są dostępne.

Offline Takesh

« Odpowiedź #607 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 23:52:50 »
Cytując klasyka: "kto chciał, ten już kupil".

Offline Cornelius

« Odpowiedź #608 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 00:20:39 »
No tak. Rorka kto chciał też kupił w zeszytach. Pewnie właśnie dlatego zbiorcze wydanie sprzedawało się tak kiepsko, że jesteśmy dopiero na drugim wznowieniu.

Offline michał81

« Odpowiedź #609 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 05:25:58 »
Tylko, że Rork w pojedynczych albumach nie był dostępny lub chodził na rynku wtórnym w wysokich cenach, kiedy wydania zbiorcze miały premierę. Koziorożeca nadal można zagarnąć komplet w albumach, więc jakość się nie chce wyprzedać, tak jak inne komiksy Andreasa, które nie są Rorkiem. Rork ma jednak pewien kult między innymi przez albumy wydane w Komiks (Fantastyce).

Offline roble

« Odpowiedź #610 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 07:49:02 »
gdyby Lain miał mleczarnię, to masło byłoby w trzech wariantach opakowań, kostka ważyłaby 2-kilogramy, sprzedawaliby w zestawie po 3-sztuki, i byłoby na kartki.   :)

Dobre, ale gdyby SL było mleczarnią to dzisiejsze pokolenie dzieciaków mówiłoby, że mleko nie pochodzi od krów tylko od gildii..  :)

Offline Szekak

« Odpowiedź #611 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 08:08:19 »
Przecież dzisiejsze pokolenie myśli, że pochodzi z lodówki... ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline eagir

« Odpowiedź #612 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 09:23:55 »

A z jakich powodów jeżeli można zapytać? poza tym, że licencja jest chyba zablokowana?

Offline GoNzO

« Odpowiedź #613 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 11:11:15 »
Też czekam na Koziorożca w HC lub zbiorczych, tak jak na wznowienie Valeriana :).
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.