Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1099633 razy)

Offline Crono

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #5475 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 14:27:59 »
"Jest kilka korekt graficznych w przypadku stron rozdziałów (...)". Ciekawe... Poczekam na zdjęcia w internecie żeby zobaczyć co (i jak) poprawili.

Offline Melkazir

« Odpowiedź #5476 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 14:36:33 »
"Jest kilka korekt graficznych w przypadku stron rozdziałów (...)". Ciekawe... Poczekam na zdjęcia w internecie żeby zobaczyć co (i jak) poprawili.
Na pewno chodzi o tę słynną "maskę meduzy". Dobrze, że poszedłem w Colossala patrząc po cenie choćby

Online Alienus66

« Odpowiedź #5477 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 14:37:43 »
Mam offset TR i po sugestii Noriego miałem też krede w rękach tylko po ang  i szczerze.... na kredzie ten komiks wygląda znacznie lepiej🙂 wiec to że zrobią na takim papierze od początku to jest na plus. Natomiast otoczka tej całej sytuacji pozostawia smród
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Październik 2025, 14:40:51 wysłana przez Alienus66 »

Offline bababatman

« Odpowiedź #5478 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 15:21:21 »
Drodzy,

Czy ten Tomb Raider w ogóle jest wart przeczytania/posiadania? Generalnie rysunki wyglądają całkiem spoko. Za dzieciaka grałem w Tomb Raider IV, ale byłem za młody, żeby docenić fizjonomię Lary i poradzić sobie z poziomem trudności, więc raczej nie mogę się uznać za fana tej marki.

Czy tom 4 nawiązuje do fabuły dwóch poprzednich części?

Offline komiks

« Odpowiedź #5479 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 15:29:07 »
Miałem pierwszy tom, oczywiście komiks stoi rysunkami Andy Parka. Fabularnie jest lekko i momentami zabawnie, czyta się przyjemnie, Lara jest w centrum uwagi i to jest komiks o niej. Andy Park z tego co się orientuję, nie szedł dalej w komiksy tylko kontynuował karierę jako artysta koncepcyjny, współpracował z Marvel Studios przy projektach filmowych.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Crono

« Odpowiedź #5480 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 15:51:39 »
Pierwszy tom moim zdaniem warto. Fajne rysunki, przyjemna fabuła, taki trochę odmóżdżacz, ale przyjemny. Jak nie jesteś fanem Lary, to resztę spokojnie możesz sobie darować.
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Październik 2025, 15:59:26 wysłana przez Crono »

Online Alienus66

« Odpowiedź #5481 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 15:53:34 »
Dla mnie tom 2 był męczący natomiast 1 i 3 dają rade szczególnie tom 1 jest wart uwagi. Przede wszystkim od warstwy graficznej ale i też te historyjki w tym tomie są fajniejsze w odbiorze.
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Październik 2025, 16:51:37 wysłana przez Alienus66 »

« Odpowiedź #5482 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 19:17:28 »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online amsterdream

« Odpowiedź #5483 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 20:37:00 »
Drodzy,

Czy ten Tomb Raider w ogóle jest wart przeczytania/posiadania? Generalnie rysunki wyglądają całkiem spoko. Za dzieciaka grałem w Tomb Raider IV, ale byłem za młody, żeby docenić fizjonomię Lary i poradzić sobie z poziomem trudności, więc raczej nie mogę się uznać za fana tej marki.

Czy tom 4 nawiązuje do fabuły dwóch poprzednich części?

Pierwszy tom jest niezły. Kolejne sprzedałem ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Avarest

« Odpowiedź #5484 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 21:32:32 »
Najpierw powiedzieli ludziom, aby szybko kupowali zalegające u nich tomy 2 i 3, obiecując dodruk 1 i premierę 4. --> kupuję.

Potem po cichu (w komentarzach) przyznali, że dodruk 1 będzie na innym papierze, co pozwoli zbić jego cenę. --> płacę więc 37zł więcej za "tańszy" papier.

Za każdym razem tłumaczą to wszystko decyzjami pro-klienckimi... dodając, że jedyną niedogodnością może być posiadanie 1 na innym papierze niż 2-4, a jak komuś nie pasuje, to może sprzedać i czekać na dodruk 2-3 (nie wiadomo co z 4) na nowym papierze, jeśli sprzeda się na wystarczającym poziomie. --> dość dziwna forma "przeprosin".

Serio? Nie prościej byłoby trzymać się wcześniejszego papieru, skoro podjęli taką decyzję na początku? Albo dodruk 1 w dwóch wersjach papieru?

Dodruk wygląda lepiej = większość dotychczasowych klientów poczuje się wydymanych....

PS. W tym roku będzie zażarta walka w wyścigu o tytuł największego wydawniczego dzbana.

Offline Adolf

« Odpowiedź #5485 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 21:38:52 »
Najpierw powiedzieli ludziom, aby szybko kupowali zalegające u nich tomy 2 i 3, obiecując dodruk 1 i premierę 4. --> kupuję.

Potem po cichu (w komentarzach) przyznali, że dodruk 1 będzie na innym papierze, co pozwoli zbić jego cenę. --> płacę więc 37zł więcej za "tańszy" papier.

Za każdym razem tłumaczą to wszystko decyzjami pro-klienckimi... dodając, że jedyną niedogodnością może być posiadanie 1 na innym papierze niż 2-4, a jak komuś nie pasuje, to może sprzedać i czekać na dodruk 2-3 (nie wiadomo co z 4) na nowym papierze, jeśli sprzeda się na wystarczającym poziomie. --> dość dziwna forma "przeprosin".

Serio? Nie prościej byłoby trzymać się wcześniejszego papieru, skoro podjęli taką decyzję na początku? Albo dodruk 1 w dwóch wersjach papieru?

Dodruk wygląda lepiej = większość dotychczasowych klientów poczuje się wydymanych....

PS. W tym roku będzie zażarta walka w wyścigu o tytuł największego wydawniczego dzbana.

No, już to kiedyś pisałem. Lubią dymać klientów i się z tym nie kryją. A przecież mogli poczekać z tym dodrukiem 1 tomu kilka miesięcy... Pewnie myślą, że każdy kupi dwa razy, jak ma już offset to jeszcze weźmie kredę - gdzieś nawet taki komentarz od nich widziałem, że najwięksi fanatycy mają kilka różnych wydań ulubionego komiksu :D

Offline Lobo

« Odpowiedź #5486 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 21:42:08 »
Myślę że niebawem będziesz miał okazję kupić tom 1 z drugiej ręki na offsecie bo wiele osób będzie wymieniać na kredę
Swoją drogą to trochę jak z dodrukami Donżona tom 1 i 2 bez obwoluty, później część tomów była z obwolutą część bez. Nie przypominam sobie żeby była wielka drama z tego powodu i nazywanie wydawcy dzbanem
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Październik 2025, 22:18:46 wysłana przez Lobo »

Offline Death

« Odpowiedź #5487 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 22:18:55 »
Ja wolę Tomb Raidera jak nie jest taki kiczowaty. Te trzy najnowsze gry (Tomb Raider 2013, Rise i Shadow) są naprawdę fajne i wyczyściłem całe mapy.

Offline RK1982

« Odpowiedź #5488 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 22:31:00 »
Za taką cenę niech im leży w magazynie przecież to dodruk!

Offline Dracos

« Odpowiedź #5489 dnia: Pt, 24 Październik 2025, 22:40:38 »
Tomb Raider to Tomb Raider i albo jesteś fanem albo nie. Nowa trylogia gier to kompletny reboot historii gdzie w każdą część się świetnie grało (chociaż na pierwszą zdecydowanie mniej godzin trzeba było poświęcić na full clear).

Natomiast co do starych komiksów to sam nie wiem jeśli nie jesteś fanem IP bym zdecydowanie odpuścił. Ja fanem jestem, ale na wydanie colossal za 200+ zeta się spóźniłem, a 400+ nie chcę płacić :P Ofc dochodzi jakiś mały impuls czy się che wchodzić w universum Top Cow z Darkness i innymi tytułami od SL bo całościowo może i coś z tego fajnego wychodzi. Ale tak podsumowując jak kogoś IP Tomb Raider ani grzeje ani ziębi to może sobie śmiało temat odpuścić.