A Lain jakie ma ceny? I też się utrzymują
Studio Lain - cenię ich za to, że mają świetny kontakt z komiksiarzami i za to, że wydają komiksy, których nikt nie wydał, a które chcieliby przeczytać czytelnicy.
Choćby takie Darkness - komiks średni, ale broni się ładną kreską.
Slaine - tu pozostawię bez komentarza, bo komiksy z Ad2000 Progs wysoko oceniam (lubię angielski komiks, kreatywność, grafika).
Egmont - wydaje od wielu lat i ceny ma znośne, robią też promocje.
Epic-i to strzał w dziesiątkę, fajnie jakby się wzięli za Aliens, Predator - omnibusy 1000-stronicowe, co możliwe w przyszłości (epic-i mają po ok 500 stron, animal man 700, to pora w końcu na te większe).
Scream Comics - kiedyś u nich kupowałem prawie wszystko, ostatnio ... nie kupuję nic.
Ceny zrobiły swoje niestety.
Dziwne że jeszcze nie padli.
Mucha Comics - kolejny mistrz bicia cenowych rekordów.
Ceny też mają wysokie. Lecz wbrew pozorom nie chciałbym żeby padli jak to wydawnictwo wyżej, bo wydają niektóre ciekawe tytuły.
Ghost Ridery były niezłe, tego u nas brakowało na rynku (mimo tych brakujących 4 stron, co nie powinno mieć miejsca, bo nie należy obcinać nic z oryginalnego komiksu, NIC !!!)
Nagle comics - i tu wchodzi tańszy wydawca, który zapełnia lukę i pewnie odbiera cześć czytelników innym droższym wydawcom.
Wojownicze żółwie ninja i wiele innych tytułów w przystępnych cenach.
Kurc - wydają ciekawe komiksy i cen nie mają wysokich.
Cenię ich za Druune, Snowpiercer, Vasco, Storm i wiele innych tytułów.
Szkoda że Strom nie jest kontynuowany do końca.
Snowpiercer - kiedy ostatni tom ?
Lost in Time - dużo niezłych tytułów w dobrych cenach.
Nie dziwne, że są jednym z najlepszych wydawnictw.
Dużo ich tytułów kupuję i czytam, bo są naprawdę dobre, niektóre świetne jak np. Hombre, Morgan, Świat Arkadiego, Miasto czy Ergun Tułacz.
Ongrys - Nie wiem czy ostatnio to wydawnictwo nie jest najlepsze na rynku.
Tytusopedia - świetna, Sędzia Dredd - za to mają mój szacunek (i to za 120 zł ostatni tom !!!), Bruno Brazil, Żbiki, a teraz dochodzi Tajfun !
Mandioca - mają ciekawe tytuły, np Don Kichot, Piekło Dantego czy Droga.
Lecz tanio nie mają. Tu trzeba polować na okazje.
Plus za format komiksów, to co kupowałem to A4 i w sumie nie żałuję zostawionych u nich pieniążków.
Labrum - tu brałem tylko Conany, więc nie będę się wypowiadał bo nie mam poza tym z nimi styczności.
Taurus - podobno ostatnio biją rekordy cenowe za Żywe trupy.
Wypowiadać się nie będę bo u nich nic nie kupuję, a żywe trupy już sobie przeczytałem po angielsku (przez olewanie wydania serii do końca).
Szanuję ich za Torpedo, a szczególnie za Long John Silver, który to komiks jest u mnie w top 3 (na ok 4 tys przeczytanych komiksów do tej pory).
Timof - czasami coś u nich kupię, Szósty rewolwer czy Donżona czy jakąś obyczajówkę.
Ceny mają dobre i musi być to wydawnictwo, bo wydają dużo ciekawych tytułów.
Kultura Gniewu - to samo co wyżej napisałem o Timofie.
Mam w planie u nich teraz kupić kilka tytułów.
Ceny dobre, a nawet bardzo dobre.
Hachette - lubię to wydawnictwo za ciekawe kolekcje.
Miałem od nich: Wielka Kolekcja Komiksów Marvela (dobra seria), Bohaterowie i Złoczyńcy (to samo-dobra), Transformers (nieczytane jeszcze), Conan (w kolekcji).
Krakers - Jadwiga Jaguś - wydają rzadko, lecz komiksy dobre.
Retro a wcześniej Krakers - antologie opowiadań.
Buster Brown - bardzo dobry, Senna zmora - ciekawe.
Ceny dobre, na poziomie Ongrysa.
Warto też kupować ze względu na niski nakład - przeważnie ok 100 sztuk, bo potem się już tego nie przeczyta po polsku na papierze.
Polish Comic Art - najdroższe wydawnictwo, powinni zniknąć z rynku.