Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1145470 razy)

Offline Ragnar

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #5370 dnia: So, 30 Sierpień 2025, 14:59:32 »
Czytał ktoś ten Nottingham w oryginale? Paździerz, takie se czytadło z ładnymi rysunkami czy dobry frankofon?

Offline 79ers

« Odpowiedź #5371 dnia: So, 30 Sierpień 2025, 21:59:57 »
Kurczę muszę w końcu coś przeczytać tego Ledroita, bo na razie tylko kupuję :P
Oglądaj obrazki i kolory, same w sobie to coś pięknego. Ja już się cieszę na kontemplację okładki pierwszego cyklu Xoco.

Offline pioma10

« Odpowiedź #5372 dnia: So, 30 Sierpień 2025, 22:14:03 »
Czytał ktoś ten Nottingham w oryginale? Paździerz, takie se czytadło z ładnymi rysunkami czy dobry frankofon?

Czytałem wydanie Cinebook. Wg mnie ciekawa i dobra historia.

Offline Grzesko

« Odpowiedź #5373 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 15:37:29 »
Gildia już wrzuciła na stronę 5 z 6 wrześniowych premier, więc cenowo tak to wychodzi:

Jeronimus (kompletne wydanie zbiorcze 1-3)
159,99 zł - 256 stron - 240x320 mm - twarda oprawa - 30.09.2025
https://gildia.pl/jeronimus-wydanie-zbiorcze.html
https://gildia.pl/jeronimus-wydanie-zbiorcze-1.html
https://www.bedetheque.com/serie-17598-BD-Jeronimus.html

To ta sama historia co wydaje Egmont w "1629 albo przerażająca historia rozbitków z Dżakarty" ?

Offline Death

« Odpowiedź #5374 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 16:24:17 »
No właśnie podobno tak. Jestem ciekaw porównania.
Kurde, dużo ładniejsza okładka droższa o 32 złote. Jako wzrokowca będzie mnie bolał zakup tańszej.
« Ostatnia zmiana: Pn, 01 Wrzesień 2025, 16:29:13 wysłana przez Death »

Offline Grzesko

« Odpowiedź #5375 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 19:00:15 »
No to ciekawe który wypadnie lepiej.
« Ostatnia zmiana: Pn, 01 Wrzesień 2025, 19:02:04 wysłana przez Grzesko »

Offline deFranco

« Odpowiedź #5376 dnia: Pn, 01 Wrzesień 2025, 19:43:56 »
Ja tego Jeronimusa odpuszczam. Ta malarska grafa zupełnie nie dla mnie.
Historia od Egmontu mi wystarczy  8)
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Skoczek76

« Odpowiedź #5377 dnia: Wt, 02 Wrzesień 2025, 00:52:22 »
Jestem ciekaw porównania.

Historia ta sama, ale "1629" to bardziej hollywoodzka wersja. "Jeronimus" ukazuje szerzej tę historię i jest bliższy realiom epoki i samego przebiegu wydarzeń.
Oba komiksy są niezłe.

Online Konrad

« Odpowiedź #5378 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 17:02:54 »
Scream potwierdził, że pierwsze 3 (z 10) jubileuszowe tytuły (format 270x360 mm i płócienny grzbiet z tłoczeniem) wydane w tym miesiącu to będą Ja, Smok Gimeneza, Trylogia Manary (zawierać będzie te 3: Guliweriana, Złoty osioł i Oczy Pandory) i Żyjąca śmierć.
Następne w kolejce dwutomowe zbiorcze wydanie Giuseppe Bergmana (każdy po około 300 stron).

Natomiast wraz z październikowo/listopadową premierą 4 tomu Archiwów Tomb Raidera planują wznowienie pierwszego tomu.

Offline michał81

« Odpowiedź #5379 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 18:54:07 »
Natomiast wraz z październikowo/listopadową premierą 4 tomu Archiwów Tomb Raidera planują wznowienie pierwszego tomu.
Wznowili by pozostałe bo też ich brakuje.

Zabawne jest to jak to na forum niektórzy wieszczyli, że takie paskudne wydanie i to jeszcze w tak wysokiej cenie się nie sprzeda, a tu nie dość, że brak tomów to jeszcze idzie dodruk.

Offline komiks

« Odpowiedź #5380 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 21:53:23 »
Zabawne jest to jak to na forum niektórzy wieszczyli, że takie paskudne wydanie i to jeszcze w tak wysokiej cenie się nie sprzeda, a tu nie dość, że brak tomów to jeszcze idzie dodruk.
Bo jest i to nie ze względu na offset (chociaż nie pasuje), tylko tytułu zostały amatorsko wstawione i grzbiet lata przez co wypacza się cały blok.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #5381 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 22:06:26 »

wszystko się sprzeda. Fakt, wydanie paskudne.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #5382 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 22:31:02 »

Mniej zabawne jest to, że ludzie wykupili tak upośledzone wydanie udowadniając innym, że mogą położyć lachę bo tu wszystko cokolwiek popularnego się sprzeda bez problemu. Ja to się dziwię jeszcze wydawnictwom, które starają się utrzymać jakiekolwiek standardy i wydawać cokolwiek nieznanego. Nie tędy droga do sukcesu.

Offline michał81

« Odpowiedź #5383 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 22:37:30 »
tylko tytułu zostały amatorsko wstawione
Nie amatorsko, tylko Scream nie potrafi w PR (lub potrafi jak potrafi ;)), ale jakby podał przyczynę dlaczego tak musieli zrobić to by nie było takiej krytyki, ale już po ptakach i teraz to już nie ma znaczenia.

Offline komiks

« Odpowiedź #5384 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 23:10:24 »
Nie amatorsko, tylko Scream nie potrafi w PR (lub potrafi jak potrafi ;)), ale jakby podał przyczynę dlaczego tak musieli zrobić to by nie było takiej krytyki, ale już po ptakach i teraz to już nie ma znaczenia.
Ktoś wrzucał czeskie wydanie i tam było to zrobione profesjonalnie.
Jeśli wiesz do podaj przyczynę.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness