Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1004405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Midar

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #4785 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 17:58:30 »
A SC dalej robi z ludzi idiotów.  Myślałem, że pęknę ze śmiechu. Dzisiaj:

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #4786 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 18:02:24 »
Przynajmniej mają konsekwentną linię obrony  :P ;D ;D ;D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 18 - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-18/

Offline PabloWu

« Odpowiedź #4787 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 18:19:12 »
Nie ogarniam jak można dalej brnąć w te brednie, zamiast wziąć  to na klatę mamy kabaretu ciąg dalszy, chociaż są pewne plusy w tym morzu minusów, śmiech to zdrowie  :)

Offline Crono

« Odpowiedź #4788 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 18:20:47 »
Tomb Raider Archiwa też były idealne według Scream, a tytuły poszczególnych zeszytów wołają o pomstę do nieba. Żałosne to...

Offline Sędzia

« Odpowiedź #4789 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 18:44:05 »
Tomb Raider Archiwa też były idealne według Scream, a tytuły poszczególnych zeszytów wołają o pomstę do nieba. Żałosne to...

czytałem tylko tom 1 (gdzieś znalazłem, że kolejne tomy są znacznie słabsze i mi się nie chciało tego czytać po przyzwoitym tomie 1) i nie miałem żadnych uwag co do jakości

Offline donT

« Odpowiedź #4790 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 19:04:53 »
Widocznie jestes pro, nie jak tutejsza wiekszosc - totalni laicy.
 ;)
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline wojtast

« Odpowiedź #4791 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 21:42:25 »
Iść w zaparte to jedno, ale teraz jeszcze weszła dodatkowa retoryka chamstwa: "czytasz komentarze laików" :)
Może forum powinno zmienić nazwę KOMIKSpec na KOMIKLaik.
Czerpią od autorytetów politycznych, gdzie widzą, że najlepsza polityka to polityka bezczelności. Wystarczy zarzucać innym swoje własne czyny/wady, mówić to co ludzie chcą usłyszeć a tymczasem robić coś zupełnie odwrotnego a ludzie to kupią. Działa to perfekcyjnie od 20 lat.

Offline Enceladus

« Odpowiedź #4792 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 21:47:39 »
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline isteklistek

« Odpowiedź #4793 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 22:52:30 »
Ja myślałem, że sprawa z Borgia już się zakończyła. Oni pisali do wydawnictwa, więc niech opublikują odpowiedź, albo pokażą inne wydanie zagraniczne, że jest takie samo jak ich, wtedy będzie po sprawie. Czytelnicy ze swojej strony pokazali stare wydanie i porównali z nowym - wyszło, że jest inaczej, to fakt. Nie wiem, czemu ze swojej strony Scream nie chcę dostarczyć swoim klientom "faktu" popierającego ich słowa.

Online parsom

« Odpowiedź #4794 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 23:02:38 »

A do czego to? Bo akurat za to innowacyjne kadrowanie to się Screamowi należy. A za durne tłumaczenia tym bardziej. Zresztą - nie tylko za to. Jakiś czas temu zjechali mnie za wytknięcie literówek, że nie szanuję pracy redakcji, która się podobno pojawiła i takie tam. Z takim ego trudno liczyć na poprawę - wszystko przecież jest winą laików, co się nie znają.

Offline Crono

« Odpowiedź #4795 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 23:06:08 »
czytałem tylko tom 1 (gdzieś znalazłem, że kolejne tomy są znacznie słabsze i mi się nie chciało tego czytać po przyzwoitym tomie 1) i nie miałem żadnych uwag co do jakości
Fajnie że nie masz żadnych uwag. Ja natomiast uważam, że jeżeli wydawnictwo wydaje dany produkt za niemałe pieniądze, to ten produkt winien spełniać najwyższe standardy. A w przypadku komiksu Tomb Raider tak nie jest.
Zresztą, fajny post swego czasu napisał nori, o tutaj:
https://forum.komikspec.pl/komiksy-amerykanskie/tomb-raider/msg139094/#msg139094

Osoba odpowiedzialna za dopuszczenie do druku takich zmasakrowanych graficznie tytułów zeszytów powinna wylecieć na zbity pysk.

Offline Brvk

« Odpowiedź #4796 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 23:41:57 »
Było już przerabiane, że, bez porównywania z poprzednią wersją, można nie widzieć problemu w wydaniu Scream. Ale jeśli zobaczy się kadry z dwóch edycji to pozostaje co najwyżej zastanawiać się, kto mocniej uderzył się w głowę młotkiem - Manara wprowadzając te rzekome zmiany autorskie, czy Scream, upierając się, że to wszystko wyszło zgodnie z planem.

Offline wojtast

« Odpowiedź #4797 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2024, 23:46:28 »
Szkoda, że oryginalny wydawca nie odniósł się do sytuacji. Swego czasu napisałem maila do Glenat, i to 2 razy (po angielsku i po francusku). Przedstawiłem sytuację i spytałem się czy była celowa zmiana kadrowania i czy to była zatwierdzona "poprawka" ponoć według samego Manary, ale olali mnie.
Widać nie mieli interesu we wsypywaniu Screamu jako swojego partnera, zwłaszcza jeśli ze swojej strony też byli umoczeni w ten błąd.
Może jeszcze raz napiszę. A nóż zmieniła się osoba obsługująca maile.

Offline komiks

« Odpowiedź #4798 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 00:11:25 »
Może jeszcze raz napiszę. A nóż zmieniła się osoba obsługująca maile.
Może tym razem podaj się za Francuza, który dowiedział się, że w Polsce wyszła jakaś nowa, poprawiona edycja ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline death_bird

« Odpowiedź #4799 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 00:12:47 »
@wojtast
Jak napisałeś do Francuzów po angielsku to zapewne od razu zostałeś przekierowany do spamu i wersja francuska już w niczym nie pomoże, bo spam to spam. ;)
Widać Scream w przeciwieństwie do Mandioca przedkłada biznes nad honor - to tak a propos drogowskazu na tę mieścinę Sh.tstorm.  8) To gdzieś w Georgii? ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".