Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 1095088 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lobo

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #5430 dnia: Śr, 01 Październik 2025, 08:13:08 »
Może ktoś wie czy Xoco cykl 1 to zamknięta historia czy cykl 2 będzie bezpośrednią kontynuacją?

Offline komiks

« Odpowiedź #5431 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 20:56:37 »
Breaking News

Tomb Raider Archiwa 1

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #5432 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 21:15:22 »
To nieźle wydymali na perłowo tych co mają na offsecie. Dla mnie to dobra wiadomość. Tom pierwszy pewnie sprzeda się dobrze i będą dodruki tomów 2 i 3 na kredzie.
"dajemy każdemu szansę na posiadanie dwóch" xdd
« Ostatnia zmiana: Pt, 03 Październik 2025, 21:17:14 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Takesh

« Odpowiedź #5433 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 22:12:33 »
Teraz może i ja kupię. A nie, czekaj. Strony tytułowe zostają jak były??

Offline Leyek

« Odpowiedź #5434 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 22:16:33 »

Widzę, już się wydawnictwa nie kryją i jawnie sobie w ch*ja lecą. Dymanie klienta na pełnej k*rwie.

Offline Crono

« Odpowiedź #5435 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 22:28:26 »
Jeba*e kur**. Tyle powiem.

Offline Lobo

« Odpowiedź #5436 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 22:40:38 »
Tyle było jęczenia o kredę a teraz wyzwiska
Ale wcale mnie to nie dziwi, komiksiarzowi nie dogodzisz

Offline Castiglione

« Odpowiedź #5437 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 22:41:57 »
Może gdyby nie cała ich wcześniejsza narracja, to by tych wyzwisk nie było? Taka tylko luźna myśl.

Offline komiks

« Odpowiedź #5438 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 23:05:57 »
Nie rozumiem decyzji Scream, bo przecież byli święcie przekonani, że offset jest drogą.

Po pierwsze, to nie jest dodruk, tylko drugie wydanie.
Równolegle wydają tom 4, który będzie na offsecie, żeby był komplet do poprzednich wydań. Ma to sens, dla osób które posiadają poprzednie wydania.

Scream napisał, że jeśli pierwszy tom na kredzie sprzeda się, to będzie kontynuacja 2 i 3 tomu (w domyślne też na kredzie). Na razie nie napisali o tomie 4.

W ten sposób, powstają 2 równoległe wydania Tomb Raider, różniące się papierem, przy czym, kompletne 4 tomy Archiwów będą na offsecie, a 4 tomy na kredzie, to zależy od sprzedaży.

W ten sposób zrobili w bambuko offseciarzy i być może zrobią w bambuko kredziarzy, to się jeszcze okaże.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Castiglione

« Odpowiedź #5439 dnia: Pt, 03 Październik 2025, 23:31:57 »
No ale wcześniej to offset był świadomym i przemyślanym wyborem, a jak się komuś nie podoba, to głupi, bo nasze wydanie takie eleganckie, że nawet Amerykańce nam zazdroszczą. Ale teraz ci głupi niech też dadzą nam kasę i wezmą tę "gorszą" wersję xD

Offline Crono

« Odpowiedź #5440 dnia: So, 04 Październik 2025, 00:00:13 »
Cóż, może po prostu nie rozumiesz w czym jest problem?
Postaram się łapotologicznie wyjaśnić:
Scream postanowiło wydać Archiwa TR (3 tomy) na papierze offsetowym, twierdząc że papier ten jest lepszy niż kreda. I że "wszyscy" są pod wrażeniem ich wydania. Komiks ten w oryginale powstał z myślą o papierze kredowym, a na offsecie wygląda jakby był wykastrowany z kolorów. Dodam jeszcze, że fabuła w tych komiksach jest drugorzędna, liczy się akcja, rysunki, a przede wszystkim walory Lary Croft.
Przy okazji, Scream sp**rdolił tytuły poszczególnych zeszytów.
Po kilku latach udało im się uzyskać licencję na tom 4, przy okazji zapowiadając dodruk (słowo klucz) tomu pierwszego. Na nieco miesiąc przed premierą informują, że w sumie to tom 1 dodrukują na kredzie, bo tańsza, a i ci co chcieli na kredzie będą mogli sobie kupić (w sensie, dajcie nam drugi raz kasę za ten sam komiks).
W dodatku, dają nadzieję na dodruki pozostałych tomów (też ma kredzie?). I co, wymienię swoje 3 tomy (jeżeli faktycznie wyjdą) na te wydania na kredzie, a 4 będę miał na offsecie?
Ewidentnie w chu*a lecą, ale jak ktoś lubi być dymany to cóż. Ale tak, mnie komiksiarzowi w ten sposób nie dogodzisz.

Offline Saruto

« Odpowiedź #5441 dnia: So, 04 Październik 2025, 07:39:09 »
To nieźle wydymali na perłowo tych co mają na offsecie. Dla mnie to dobra wiadomość. Tom pierwszy pewnie sprzeda się dobrze i będą dodruki tomów 2 i 3 na kredzie.
Z tym dopiskiem mogli sobie darować. To pokazuje, że to nie jest wydawnictwo ;)
Poza tym decyzja lepsza, bo jest jak w oryginale.

Offline celtic

« Odpowiedź #5442 dnia: So, 04 Październik 2025, 08:57:03 »
Zobaczymy czy zeczywiscie będzie tańszy od pierwszego wydania😁
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Lobo

« Odpowiedź #5443 dnia: So, 04 Październik 2025, 08:59:14 »
Przy tym zmasowanym jojczeniu o kredę nie zauważyłem żadnego komentarza podważającego te prośby czyli tym samym by dodruki wydać ponownie na offsecie nie wystawiając obecnych posiadaczy TRA.
Wydawnictwo poszło za prośbą wielu czytelników a teraz dopiero oburzenie skrytych napinaczy. To gdzie byliście jak Scream pisało o planowanych dodrukach?
Ja ogólnie mam to gdzieś czy kreda czy offset bo nie mam i planuję kupić ale z boku obserwując jest to nawet zabawne
Cóż, może po prostu nie rozumiesz w czym jest problem?
Postaram się łapotologicznie wyjaśnić:

Offline Koora

« Odpowiedź #5444 dnia: So, 04 Październik 2025, 09:48:25 »
Zabawne to są tłumaczenia wydawnictwa. Nie pierwszy raz. Ale ja tylko z boku obserwuję ;) nie planuję kupować.