Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 924741 razy)

Offline Lobo

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #5070 dnia: Cz, 21 Listopad 2024, 22:47:48 »
Coś jeszcze dadzą na grudzień ale czy będą Kroniki Księżyca to nie wiem

Offline Brzon

« Odpowiedź #5071 dnia: Pt, 22 Listopad 2024, 21:21:15 »
Wiecie może, czy Klik wydanie rocznicowe to taki one shot czy może Scream wyda w podobnej wersji kolejne tomy?

Offline pszemcio

« Odpowiedź #5072 dnia: Nd, 24 Listopad 2024, 14:05:30 »
Troche dziwne bo dzis na fb w odpowiedzi na takie samo pytanie wydawnictwo potwierdzilo 2 kolejne tomy na przyszly rok i dalsze uzaleznione od sprzedazy

tak, czytałem. Ja nie wiem czy ten pan nie miał pojęcia o czym mówi, czy świadomie mnie wkręcał. Przekonywał mnie, że nie ma żadnych planów na kontynuację i że limitka zawiera więcej historii (nie żadnych dodatków, lecz rozdziałów). Okazuje się, że treść jest ta sama, no i zostałem z obwolutą, których nie znoszę, jednocześnie płacąc więcej, co przy tych cenach nie jest kwotą symboliczną. Żenada. Pozdrowienia dla sprzedawcy z targów w Kato

Offline Koalar

« Odpowiedź #5073 dnia: Nd, 24 Listopad 2024, 16:43:39 »
To jest takie straganowe wciskanie kitu w stylu "Panie kochany, ziemniaczki ekologiczne, na końskim gnoju, babcia je uprawia, super na frytki, a gotowane to już w ogóle, bierze pan, bo ten gatunek to jest nie do kupienia w okolicy, a to końcówka i w przyszłym roku już inny będziemy mieli.", gdzie pyry najtańsze kupowane w hurtowni i gość nawet ich nigdy nie próbował. Mocne filtry trzeba zastosować, jak się słucha bzdetów niektórych wydawców na żywo - "Tak, tak, pociągniemy ten tytuł.", "To już końcówka nakładu.", "To świetny komiks." itede, itepe.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline lis22

« Odpowiedź #5074 dnia: Cz, 28 Listopad 2024, 13:28:49 »
Wziąłem Dzwonnika z Notre Dame: duży format, niby ładne ilustracje ale trochę jestem rozczarowany tym, że katedra nie jest tu tak obecna, jak np. w animacji Disneya, gdzie jest jednym z głównych bohaterów, chyba spodziewałem się czegoś lepszego ;)

Offline Komediant

« Odpowiedź #5075 dnia: Nd, 01 Grudzień 2024, 13:49:38 »
Scream w styczniu '23:
"Kontynuacji w zapowiedziach ciąg dalszy. Pierwsza połowa roku. Czwarty z tomów klasycznej serii o przygodach Nestora Burmy, narysowany ręką Tardiego. Więcej Tardiego w drugiej połowie roku. Obiecujemy."

Oj, dość mocno im te obietnice nie wyszły.

Offline Death

« Odpowiedź #5076 dnia: Nd, 01 Grudzień 2024, 14:32:48 »
To już nie ma szans, żeby to było w grudniu?

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #5077 dnia: Nd, 01 Grudzień 2024, 14:51:49 »

Oj, dość mocno im te obietnice nie wyszły.

"Dwa razy obiecać to jak raz dotrzymać."
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Lobo

« Odpowiedź #5078 dnia: Nd, 01 Grudzień 2024, 15:45:43 »
W komentarzu pod którymś postem na FB poinformowali że w poniedziałek rzucą grudniowe zapowiedzi. Obstawiam Gorączkę Urbikantyjską, Kroniki czarnego księżyca i właśnie Tardiego

Offline vision2001

« Odpowiedź #5079 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 15:25:15 »

Dziękujemy Wam za odwiedziny naszego stoiska podczas tegorocznych Targów Książki Historycznej. I zgodnie z obietnicą, podrzucamy planowane premiery grudnia.
O większości już wspominaliśmy.
Więc w telegraficznym skrócie:

- Kroniki... Oliviera Ledroita, doskonale Wam znanego z serii Wika, Requiem, Trzecie oko. Wydanie regularne i limitowane zawierać będą tomy 1-3 wydań oryginalnych.

- 12, Ślicznotka to one-shot narysowany przez rysownika doskonale Wam znanego z Mrocznych Miast, Francoisa Schuitena. Tym razem hołd miłośnika kolei i pary...

- Narodzony dwukrotnie, czyli klasyczny western autorstwa Deriba. Wybitnego szwajcarskiego rysownika, autora m.in Yakariego (Egmont) czy Buddy'ego Longwaya (Kurc). Wielkiego miłośnika Dzikiego Zachodu i klasycznej realistycznej kreski. Dziś coraz rzadszej w komiksie.

- Gorączka Urbikandyjska, czyli wydanie w kolorze jednego z tomów Mrocznych Miast, czyli w wersji w której pierwotnie ten komiks był planowany na rynku franko-belgijskim. Format 32 x24 cm z twardą okładką,  czyli taki jak Powrót Kapitana Nemo, jak i format wydania francuskiego. Taki wymóg i proszę zrozumcie, że autorzy podejmując tę decyzję, podjęli ją świadomie.

Wkrótce podrzucimy premiery, które planujemy na styczeń. Świadomie przekładamy, bowiem widzimy, co dzieje się z naszymi własnymi portfelami, jak i obserwujemy, ile premier szykują wydawnictwa komiksowe na okres przedświąteczny.

W nawiązaniu do wcześniejszego posta w premierami grudnia, podrzucamy premiery stycznia:

- Najnowszy artbook Milo Manary, istna cegła, pod roboczym na razie tytułem Sublimacje rzeczywistości

- Requiem 7-8 Oliviera Ledroit przedstawiać nie trzeba. Wydanie limitowane z exilibrisem i podpisem autora.

- Giacomo C 5-6 Griffo i Dufauxa, ukochanej przez Was i nas klasyki ciąg dalszy.

- Queen w komiksie, czyli kolejna graphic novel z cyklu prezentującego gwiazdy muzyki pop i rocka.

- Wielkie bitwy pancerne : El Alamein. Najsłynniejsza bitwa kampanii afrykańskiej w komiksie. Nowa seria dla fanów militariów.

« Ostatnia zmiana: Pn, 02 Grudzień 2024, 15:39:22 wysłana przez vision2001 »

Offline Brvk

« Odpowiedź #5080 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 16:16:18 »
Z informacji na bedetheque (https://m.bedetheque.com/serie-1274-BD-Celui-qui-est-ne-deux-fois-Red-Road.html) wynika, że Narodzony dwukrotnie to okładka pierwszego z dwóch integrali serii. Czy u nas tak samo? A może pokusili się o grubaska w jednym woluminie.
Chociaż z ich cenami 400-stronicowy kolos miałby cenę kolosalną 🥴.
« Ostatnia zmiana: Pn, 02 Grudzień 2024, 16:19:43 wysłana przez Brvk »

Offline parsom

« Odpowiedź #5081 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 16:27:31 »
Kroniki czarnego księżyca ktoś zna? Ledroit w dotychczasowych odsłonach mnie nie zachęcił, ale jestem skłonny dać mu szansę - o ile scenariuszowo daje to radę.

Offline Dracos

« Odpowiedź #5082 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 16:38:38 »
@parsom Na tyle na ile kojarzę twój gust to raczej nie jest pozycja dla Ciebie. O ile pamiętam nawet Kronikom Excalibura nie dałeś szansy, a to był one shot (imo sporo lepszy i jedna z lepszych rzeczy z tego roku), chociaż Kroniki Czarnego pamiętam już jak przez mgłę.

@Brvk Nie sądzę żeby wydali 7 tomowy integral to by było wręcz coś anty Sreamowego, te ich zamiłowanie do podwójnych albumów itd...

Fajnie zapowiedzi coś tam się wybierze, cieszy kolejny Giacomo bałem się że położyli krzyżyk na serii :)

Offline 79ers

« Odpowiedź #5083 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 18:06:59 »
Kroniki czarnego księżyca ktoś zna?
Bez wątpienia najlepsze co stworzył do tej pory. Mam nadzieje, że te czarne okładki będą jako podstawowe.

Offline Komediant

« Odpowiedź #5084 dnia: Pn, 02 Grudzień 2024, 20:12:36 »
'Najnowszy artbook Milo Manary, istna cegła, pod roboczym na razie tytułem Sublimacje rzeczywistości'

No nie żartowali, faktycznie cegła, ponad 500 stron w formacie 30x30cm. Wygląda świetnie i kusi:
Swoją drogą - raz, że zapowiedzi na grudzień podają na początku grudnia, a dwa - zapowiedź na styczeń ma tylko "tytuł roboczy"? Dziwne.

Kroniki czarnego księżyca ktoś zna? Ledroit w dotychczasowych odsłonach mnie nie zachęcił, ale jestem skłonny dać mu szansę - o ile scenariuszowo daje to radę.

Stara recka z KZ:
https://www.kzet.pl/2003_04-05/kroniki.html

Czytałem też niedawno recke na niekulturalni.pl, ale coś strona mi się nie otwiera ostatnio; możliwe, że padła (wrażenia autora w skrócie: początek był całkiem całkiem, potem poziom dość mocno w dół).