Autor Wątek: Scream Comics  (Przeczytany 945568 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Scream Comics
« Odpowiedź #5040 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 18:26:33 »
Jakoś nie pamiętałem, że to będzie:

Ale pewnie zapowiadali.

Jeszcze mam inne marzenie, tym razem związane z Tardim:

Online wilk

« Odpowiedź #5041 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 19:58:17 »
Też sobie nie przypominam, żeby "Dwunastka" była wcześniej zapowiadana. Ale lepiej tak, niż na odwrót. ;)

W ramach serii "Opustoszałe ziemie" to w Metal Hurlant ukazała się chyba większość z albumu "Carapaces" ("Pancerze") czyli trzy nowele z czterech zebranych w tym albumie: "Pancerze", "Szczelina" i "Snycerz mgły". Dla miłośników Mrocznych miast rzecz obowiązkowa. Polecam.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #5042 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 20:51:15 »
"Dwunastka" była zapowiadana już jakiś czas temu (chyba na przyszły rok).
« Ostatnia zmiana: Wt, 22 Październik 2024, 20:56:59 wysłana przez Deepdelver »

Offline donT

« Odpowiedź #5043 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 21:50:18 »
Mam szczescie posiadac w swojej kolekcji zarowno Arctic Murder Tardiego jak i zbior braci Schuiten, wydany dawno temu jako Hollow Grounds przez - tu mala ciekawostka - Humanoids / DC Comic (tak, byla kiedys taka hybryda). Nie pozostaje mi nic innego jak przybic piatke i potwierdzic, ze oba tytuly to zajebiste komiksy. Zdecydowanie warto miec je na oku.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #5044 dnia: Śr, 23 Październik 2024, 18:51:02 »
Nie wiedziałem w jakim wątku spytać, a że to chyba chodzi o komiksy Screamu(?) to tutaj:
Pamiętam jak moi znajomi mieli uwagę do komiksu Owady i Dinozaury (zresztą jak później widziałem nie tylko oni), bo zarówno owady jak i dinozaury wyzywały tam się od głupków, co już nie pasowało rodzicom.
W jakim mniej więcej wieku dzieci ww. rodziców? Te komiksy Screamu są chyba 6+, a wg strony Egmontu to co da się segregować to np. Asteriks byłby 5+, w Asteriksie wszyscy chleją na potęgę i bez przerwy się biją, faktycznie rzadko wyzywają się, prosto w twarz, od głupków, ale...
No nie rozumiem.

Offline Takesh

« Odpowiedź #5045 dnia: Śr, 23 Październik 2024, 18:57:01 »
Obelix mówi często jacy głupi są Rzymianie. Nawet Rzymianom....

Online michał81

« Odpowiedź #5046 dnia: Śr, 23 Październik 2024, 19:00:40 »
Nie wiedziałem w jakim wątku spytać, a że to chyba chodzi o komiksy Screamu(?) to tutaj:W jakim mniej więcej wieku dzieci ww. rodziców? Te komiksy Screamu są chyba 6+, a wg strony Egmontu to co da się segregować to np. Asteriks byłby 5+, w Asteriksie wszyscy chleją na potęgę i bez przerwy się biją, faktycznie rzadko wyzywają się, prosto w twarz, od głupków, ale...
No nie rozumiem.
A posiadasz dzieci? Bo mam wrażenie, że nie, więc to nie rozumienie pewnie stąd wynika. To było kilka lat temu, ale chłopaki znajomych chodzili już wtedy do szkoły, więc byli powyżej 6+.
« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Październik 2024, 19:41:15 wysłana przez michał81 »

Offline Piterrini

« Odpowiedź #5047 dnia: Śr, 23 Październik 2024, 19:06:11 »
No dobrze, ale w takim razie od jakiego wieku klasyfikować takiego Asteriksa? Jeśli wyzwiska są od 6 (a to i tak za mało), to przemoc od...?

Edit: z ciekawości spojrzałem od jakiego wieku docelowo był Superior Spider-Man na przykładzie numeru 5 (w tym zeszycie jest dosyć mało przyjazne dzieciom wydarzenie, w skrócie:
Spoiler: PokażUkryj
S-M zabija antagonistę
) - T+ = 13+, u nas to było 12+.
Wychodzi na to, że albo te wiekowe ograniczenia nie maja sensu, albo nie powinny się kończyć na 18 (w USA zresztą pełnoletność jest od 21 o ile się nie mylę).
« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Październik 2024, 19:31:39 wysłana przez Piterrini »

Online parsom

« Odpowiedź #5048 dnia: Śr, 23 Październik 2024, 20:17:04 »
A posiadasz dzieci? Bo mam wrażenie, że nie, więc to nie rozumienie pewnie stąd wynika. To było kilka lat temu, ale chłopaki znajomych chodzili już wtedy do szkoły, więc byli powyżej 6+.

Ja dzieci mam i też niezbyt rozumiem. Jak chodzili już do szkoły, to koledzy nie takie rzeczy im pokazywali.

Online Konrad

« Odpowiedź #5049 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 23:55:00 »
Trzy zapowiedzi na końcówkę listopada/początek grudnia już wrzucone przez Gildię.

Victor Hugo - Dzwonnik z Notre Dame
149,99 zł - 208 stron - twarda oprawa - 240x320 mm
https://www.gildia.pl/komiksy/626609-victor-hugo-dzwonnik-z-notre-dame
https://www.gildia.pl/komiksy/626610-victor-hugo-dzwonnik-z-notre-dame-okladka-limitowana

Standardowa:

Limitowana:

Trzecie oko - Akt II. Strażnik Zmierzchu
129,99 zł - 140 stron - twarda oprawa - 240x320 mm
https://www.gildia.pl/komiksy/626612-trzecie-oko-akt-ii-straznik-zmierzchu
https://www.gildia.pl/komiksy/626613-trzecie-oko-akt-ii-straznik-zmierzchu-okladka-limitowana

Standardowa:

Okładka limitki jeszcze nie wrzucona

Klik (edycja rocznicowa)
149,99 zł - 184 strony - twarda oprawa z obwolutą - 240x320 mm
https://www.gildia.pl/komiksy/626611-klik-edycja-rocznicowa

Offline isteklistek

« Odpowiedź #5050 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 09:14:50 »
Manara edeycja rocznicowa chyba coś jest nie tak - wydaje się, że objętościowo powinna być x2, a tu ma mniej stron niż poprzednie wydanie zbiorcze Klika od Taurusa. Chyba, że to nie będzie wydanie wszystkich 1-4 Klika tylko 1 zeszyt i wtedy by się wszystko zgadzało.

Online ryba

« Odpowiedź #5051 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 09:34:03 »
Ma być tylko 1 część w wersji cz-b i kolorowej + prawie 100 stron "dodatków". Patrząc na objętośc (180 stron) równie dobrze sam komiks (ok 50 stron?) można nazwać dodatkiem do tej książki. Porażka.

Offline Brvk

« Odpowiedź #5052 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 10:53:13 »
Mnie się pomysł bardzo podoba, tylko że szkoda, że chodzi o Klik. Jest dużo znacznie lepszych pozycji, które mogłyby doczekać się wydań na takim wypasie.

Offline bosssu

« Odpowiedź #5053 dnia: Pn, 04 Listopad 2024, 11:04:03 »
Znajomy bohater?...W Requiem u Oliviera kariery raczej nie zrobił :D ;)

https://zapodaj.net/plik-1YnQMU8Rym

Offline LukCook

« Odpowiedź #5054 dnia: Śr, 06 Listopad 2024, 18:25:47 »
A te tytuły poszły do druku i mamy nadzieję, że przylecą do nas z drukarni prosto na Targi Książki Historycznej w Zamku Królewskim pod koniec Listopada