Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344178 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martin Eden

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1815 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 18:43:02 »
"...od czasów pilota śmigłowca"  :D

Powiem Wam, że gdybyście nie napisali, to bazując na czysto wzrokowej ocenie, bym to olał, bo byłem pewien, że to Garulowy, nie Labrumowy.

A piszę, to bo bazując tylko i wyłącznie na rekomendacjach z forum, wróciłem do Relaksu Labrumowego i wziąłem numery 37-40. Wróciłem, bo po lekturze 33-36 wypieprzyłem to przez Alllegro.
Dopiero zacząłem i fakt, źle nie jest. Sangoma o niebo lepsza niż ten pożal się anty-western z pierwszych numerów. Z nich tylko Valerian zasługuje na osobny album.

Online Leyek

« Odpowiedź #1816 dnia: Śr, 15 Marzec 2023, 19:02:06 »
O WILQ MOWA! Premierowe przygody superbohatera z Opola już w 41 numerze Magazynu Opowieści Rysunkowych "RELAX"!

Fajnie, że te magazynowe Wilqi są od razu w kolorze. Mam tylko nadzieję, że zostaną też wrzucone do zbiorczych wydań, żeby mieć całość "po ludzku" w jednym miejscu :)

Offline Death

« Odpowiedź #1817 dnia: So, 18 Marzec 2023, 11:10:09 »
Hmm... dopiero teraz zauważyłem. Na okładce labrumowego Relaxu nie ma nazwiska Cazy. A zdaje się, że jakieś opowiadania z tych dwóch jego zbiorków zostały jeszcze do wydania.

Offline Death

« Odpowiedź #1818 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 17:53:44 »
Już jest:

W środku jest jednak komiks Cazy. Plus Moebius, długi artykuł o Jodo, są Zgredy, Andreas. Wygląda fajnie. Ciekawa zapowiedź:

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #1819 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 09:48:52 »
Jest gdzieś dostępny poza Gildią ?

Offline Necr09

« Odpowiedź #1820 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 10:29:39 »
Na stronie wydawnictwa: https://labrum.pl/produkt/relax-41-okladka-limitowana/ i zapewne niedługo w empiku i na ichniej stronie online.
FGO: 758,469,198

Offline Death

« Odpowiedź #1821 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 11:25:49 »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1822 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 11:46:34 »
No cóż, ja ani nie rozumiem ani nie szanuję takiej decyzji tych rysowników, choć nie pozostaje mi nic innego niż ją tolerować i akceptować. Ale cieszy bardzo, że Lechna zamierza trzymać się swojej decyzji.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1823 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 12:24:26 »
Rysownicy chyba chcieli się z tym happeningiem wstrzelić w 1 kwietnia.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1824 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 15:08:08 »
To wyobraźcie sobie teraz tego Hitlera, którego kilka postów wyżej wkleił Death, a obok duży napis "RELAX". Dobrze to ze sobą fituje? Tak pod dyskusję poddaję bo jestem ciekaw Waszej opinii. Być może rysownicy, wśród których byłem również ja, wykazali się przewrażliwieniem - nie wykluczam tego. Skoro sam wydawca opisał sprawę we wstępniaku, te nie ma co z tego robić tajemnicy.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1825 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 15:24:25 »
Ja nie wiem czy napis "fituje" czy nie, ale ze wstępniaka zrozumiałem, że nie tylko okładka była problemem, ale również sama obecność tego komiksu. No chyba, że tam jest pochwała Hitlera w treści, wtedy bym zrozumiał. W innym przypadku to postać historyczna po prostu. Czy gdyby był na tej okładce bądź w samym magazynie Dżyngis-Chan też byś odmówił umieszczenia tam swojego komiksu?

Offline greg0

« Odpowiedź #1826 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 15:31:03 »
Hitler, Stalin, Pol Pot, He Gewara i inni zwyrodnialcy powinni być drukowani na papierze toaletowym a nie na okładkach czasopism.
Szacun dla rysowników.
Ważne żeby narzekać...

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1827 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 15:33:36 »
Hitler, Stalin, Pol Pot, He Gewara i inni zwyrodnialcy powinni być drukowani na papierze toaletowym a nie na okładkach czasopism.
Szacun dla rysowników.

A na okładkach książek historycznych?

Offline greg0

« Odpowiedź #1828 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 15:37:00 »
Up.
Mogą.
Ważne żeby narzekać...

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1829 dnia: Cz, 06 Kwiecień 2023, 15:40:39 »
Ja nie wiem czy napis "fituje" czy nie, ale ze wstępniaka zrozumiałem, że nie tylko okładka była problemem, ale również sama obecność tego komiksu. No chyba, że tam jest pochwała Hitlera w treści, wtedy bym zrozumiał. W innym przypadku to postać historyczna po prostu. Czy gdyby był na tej okładce bądź w samym magazynie Dżyngis-Chan też byś odmówił umieszczenia tam swojego komiksu?

Mogę pisać tylko za siebie, ale ja osobiście nie miałem problemu z obecnością samego komiksu wewnątrz.
Wątpię, żeby inni mieli, i nie widzę też, żeby gdziekolwiek było to wprost napisane w tym wstępniaku. Może zacytuj proszę zdanie, które o tym świadczy, bo ja nie potrafię go wyłuskać. Miałem problem z posągowym ryjem Adolfa na okładce zestawionego z nazwą magazynu, który niefortunnie w tym wypadku nazywa się "RELAX". Mi to nie fituje. Estetycznie wygląda jak mokry sen chłopców zamawiających 5 piwek i tyle. Nie wiem jak byłoby z Dżingis-Chanem, nie było takiej sytuacji, więc nie muszę tego rozważać.