Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 345154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1770 dnia: Pt, 23 Grudzień 2022, 21:01:44 »
Mogę przeklnąć? Stare zgredy są wyjebane w kosmos. Do tego stopnia, że żałuję wydania tego komiksu w magazynie. Nic nie mam do Labrum, w końcu kupiło świetne licencje w tym na ten zajebisty komiks, ale tak po ludzku boli mnie, że nie dostałem nawet 1 pełnego albumu, a historia urywa się cliffhangerem i muszę czekać 3 miesiące na drugi odcinek. Ależ bym kupił integral Zgredów i wchłonął w 1 dzień.
Na 30 planszach zarysowano kilka świetnych postaci połączonych ze sobą tajemnicami z przeszłości, tematami miłości, przemijania, przyjaźni - życia po prostu. Jest to komiks jednocześnie ciepły, jak i zabawny, ale też smutny. Coś jak Skład Główny, ale z szybszą kreską i większym ekstraktem szaleństwa. Trzy zgredy i jedna młoda dziewczyna w ciąży w akcji. A zaczęło się od pogrzebu jej babci. No sztosiwo przeokrutne.

Offline plast

« Odpowiedź #1771 dnia: Pt, 23 Grudzień 2022, 22:19:00 »
7. Czy miesza wam się, które Relaksy macie/kupujecie, a które nie?

Nie, wystarczy rzucić okiem na wstępniaka i od razu wiadomo ;)

Co do Zgredów to pełna zgoda z opinią powyżej, mega zaskoczenie pozytywne.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1772 dnia: Pt, 23 Grudzień 2022, 23:57:28 »

W imieniu Galerii Polishcomicart.pl oraz całej Redakcji Magazyn RELAX, nasz Honorowy Redaktor Grzegorz Rosiński składa Państwu życzenia Radosnych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku! 😍

https://magazynrelax.pl

Serdecznie zapraszamy 🥰

Szanowni Państwo. W grudniu zmienialiśmy całkowicie silnik naszego sklepu. Niestety nie wszystkie konta dały się przekopiować i prawdopodobnie będziecie musieli Państwo zarejestrować się ponownie. Przepraszamy za tą niedogodność.

Hahaha oryginalne życzenia :)

Offline misiokles

« Odpowiedź #1773 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 00:22:41 »
Nie, wystarczy rzucić okiem na wstępniaka i od razu wiadomo ;)

Oj nie, Lechna ma równie ciężką rękę do języka polskiego co Garula. Może w czasopismach astrologicznych to przechodzi, w magazynie komiksowym dalej razi.

ale tak po ludzku boli mnie, że nie dostałem nawet 1 pełnego albumu, a historia urywa się cliffhangerem i muszę czekać 3 miesiące na drugi odcinek.

Mnie takie rzeczy nie bolą. Zahartowałem się europejskimi seriami wydawanymi w miarę na bieżąco, gdzie na kolejny 'odcinek' trzeba czekać około roku.
« Ostatnia zmiana: So, 24 Grudzień 2022, 00:25:16 wysłana przez misiokles »

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1774 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 10:02:26 »
Otrzymałem wczoraj limitkę labrumowego Relaxu i jest to pierwszy Relax po reaktywacji który zdecydowałem się kupić. Zawartość naprawdę świetna a wydanie i opracowanie graficzne sztos. Okładka jest niesamowicie elegancka z delikatnie wypukłym nadrukiem (nie wiem jak to się nazywa fachowo ;) ) Robi wrażenie! W środku dużo Andreasa, Caza no i Cauuet. Super! Jeśli Relax od p. Lechny będzie szedł w tym kierunku to zostanę fanem, naprawdę :)

Za to Relax od Garuli, poza Alfonso Fontem i Kubertem nie ma niczego do zaoferowania a okładki PCA to przykład fatalnego gustu, smaku i wielkiej tandety. Przejrzałem i czerwieniłem się z zażenowania. Niech ten Relax PCA już padnie w końcu.

Offline Death

« Odpowiedź #1775 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 10:47:16 »
No i można rozpocząć kupowanie Relaxu z Labrum od tego numeru. Komiksy Cazy i Andreasa to szorty, a Zgredy to pierwszy odcinek.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1776 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 11:27:45 »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline martin685

« Odpowiedź #1777 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 11:33:15 »
https://www.gildia.pl/szukaj/wydawnictwo/labrum
Dzięki, nie wpadłem na to żeby szukać po wydawnictwie, jak w wyszukiwarkę Gildii wpisze się "relax" to wyrzuca tylko numery od PCA, ale kiedy wpisze się "Relax" to są juz i jedne i drugie.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1778 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 11:39:28 »
No i można rozpocząć kupowanie Relaxu z Labrum od tego numeru. Komiksy Cazy i Andreasa to szorty, a Zgredy to pierwszy odcinek.
Ja jeszcze bym sobie skompletował poprzednie Relaxy z Andreasami, Boucq którego jestem fanem i Sangoma też mnie interesuje ;)

Offline volker

« Odpowiedź #1779 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 11:46:51 »
relax 40 od Labrum jest też moim pierwszym relaxem z nowego rozdania i całkiem mi się podoba.  Szkoda tylko ze na grzbiecie nie ma napisu relax.

Offline Death

« Odpowiedź #1780 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 11:50:22 »
Ja jeszcze bym sobie skompletował poprzednie Relaxy z Andreasami, Boucq którego jestem fanem i Sangoma też mnie interesuje ;)
Zbierajcie, zbierajcie, ja mam wszystkie:)

Offline NuoLab

« Odpowiedź #1781 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 12:33:17 »
Ile ten labrumowy Relax ma stron? Bo w gildii nie raczyli podać...

Offline Death

« Odpowiedź #1782 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 12:56:08 »
162 z okładką. Co ciekawe ostatnia strona okładki została też wykorzystana i normalnie kończy się tam komiks. :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1783 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 12:59:17 »
162 z okładką. Co ciekawe ostatnia strona okładki została też wykorzystana i normalnie kończy się tam komiks. :)

Podejrzewam, że dlatego, że w starym Relaxie też tak było i ta strona Lany jest w kolorze. Jest ktoś w stanie to zweryfikować?

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #1784 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 13:18:09 »
Ale serio mówicie? Bo traktuję Wasze rekomendacje śmiertelnie poważnie.
Ja od Relaxu odbiłem się po numerze 36, a potem te cyrki z dwoma edycjami pogłębiały moje zniechęcenie. Bylbym jednak skłonny powrócić, bo w temacie komiksów to ja mam miękkie serce...