Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1740 dnia: So, 17 Grudzień 2022, 11:34:15 »
Cóż, szkoda, że u nas trochę spaprano sprawę.
Jak spaprano? Przecież też mamy dwa RELAXy.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1741 dnia: So, 17 Grudzień 2022, 11:34:56 »
A oprócz "Kockasa" na Węgrzech wychodzą jeszcze jakieś komiksy? Gdyż jeśli tam rocznie ukazuje się 1/20 tytułów co u nas - to być może ludzie to kupują, bo nie mają za wiele alternatyw komiksowych.

Offline Death

« Odpowiedź #1742 dnia: So, 17 Grudzień 2022, 13:18:53 »
Może widzieli moje posty jak na nich narzekałem i tym razem ja dostałem pierwszy ;)
Ze mnie taka maruda, że gdyby tak to działało, to bym dostawał wszystko priorytetowo. :D

Offline volker

« Odpowiedź #1743 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 10:48:12 »
relax jest już w stacjonarnych  empikach.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1744 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 16:23:33 »
Baner z Gildii.

To będzie super prezent tylko w przypadku jak chcesz z kimś urwać/ochłodzić relacje ;)

Offline Pinto

« Odpowiedź #1745 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 18:13:39 »
relax jest już w stacjonarnych  empikach.
A kupon do Empiku też jest? :D

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1746 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 18:16:08 »

No przecież jest temat od tego i niedawno kierpic wrzucał.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1747 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 18:35:23 »
Jest, a nawet dziala. :)

Relax kupiony dzisiaj... kto by pomyslal, ze Relax dociagnie do 40 numeru, a tym bardziej Relaxy! No szok.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline nekro

« Odpowiedź #1748 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 19:09:54 »
A nie macie gdzieś z tyłu głowy, że podwójnie ściągają z nas forsę? Że nie ma żadnej farsy, a obydwa Relaxy sprzedają się na tyle dobrze, że nie warto drzeć kotów?
Wiele księgarń istnieje pod kilkoma nazwami np Tania Książka i Bee. Może tak ma być, a obydwa Relaksy są na tyle różne, że rynek zweryfikuje który kierunek jest właściwy, a może obydwa?
« Ostatnia zmiana: Pn, 19 Grudzień 2022, 19:21:47 wysłana przez nekro »

Offline Leyek

« Odpowiedź #1749 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 19:17:57 »
@nekro
Nikt kto ma oczy lub tak jak ja z ciekawości choć raz się natknie na to dziadostwo z PCA, tego nie kupi.

No chyba, że jest masochistą lub już w ostatniej fazie choroby kolekcjonerskiej ;)

Offline nekro

« Odpowiedź #1750 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 19:41:50 »
Zmierzam do tego, czy przypadkiem dwaj panowie odpuszczą sobie ganianie po sądach i każdy będzie robił swój r/Relax.
Nie lubię teorii spiskowych, ale może nie było żadnej niezgody, jedynie głośna (nagłaśniająca?) afera w komiksowie.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1751 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 19:53:54 »
Nie chce mi się w to wierzyć. Choć z drugiej strony przy tych mitomanach to wszystko możliwe :)

Offline Pinto

« Odpowiedź #1752 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 20:16:05 »
Jest tutaj parę osób z branży, więc pewnie znają odpowiedź na pytanie: czy ten gruby papier z Relaxów jest tańszy od cienkiego i kredowanego widocznego w większości czasopism?

Offline Death

« Odpowiedź #1753 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 21:21:46 »
Ostatnio kupowałem Relax z Galerii dla Hermanna i Wyrzykowskiego.
A teraz sprawa wygląda tak: najnowszy numer z Labrum jutro będzie w paczkomacie i chętnie wydałem te 7 dych na wersję z piękną białą okładką, bo w środku jest ten bardzo ceniony komiks o staruszkach, jest Caza, jest Andreas.
A najnowszego numeru z Galerii jeszcze nie kupiłem, bo jaki mam powód? Jest tam Kubert, ale przeżyję bez niego. Jest Font, ale przecież ja jeszcze nie kupiłem tych dwóch albumów. Dopłacę 20 zł i mam Kubricka. A dam ponad 20 zł mniej i mam ten jeszcze jego poprzedni album. Jakoś nie wiem... Mało tego Relax z Labrum można kupić taniej z okładką Cazy w Empiku. To chyba ten moment, w którym jeśli Galeria nie ogarnie jakichś fajnych licencji, to różnica w sprzedaży obu Relaxów mocno się rozjedzie na korzyść Labrum. Te magazyny mają świetny format, są grube i naprawdę szkoda takiej jakości na te wszystkie zapychacze.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1754 dnia: Pn, 19 Grudzień 2022, 21:27:09 »
To chyba ten moment, w którym jeśli Galeria nie ogarnie jakichś fajnych licencji, to różnica w sprzedaży obu Relaxów mocno się rozjedzie na korzyść Labrum.

Myślę, że taki przypadek jak twój to rzadkość. PCA ma po prostu swoją sektę i na niej bazuje, a cała reszta to mało istotne fluktuacje. Tak mi się przynajmniej wydaje.