Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344858 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1665 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 11:03:45 »
Nie no, mimo, że KiK uwielbiam, to jednak podstawowa okładka lepsza.
Piękno jest w oczach patrzącego.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1666 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 13:50:11 »
Właśnie kupiłem w Empiku, więc potwierdzam, że jest stacjonarnie.

Offline raurer

« Odpowiedź #1667 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 14:39:00 »
A warto kupować ten nowy numer od labrum bez znajomości poprzednich? Interesuje mnie głównie ze względu na komiks Willumsena. Nazwiska pozostałych twórców też są mocne, ale obawiam się, że ich komiksy są tylko kolejnymi odcinkami historii z poprzednich numerów, a jednak szkoda mi kupować dość drogi magazyn dla pojedynczego shorta

Offline tomek0810

« Odpowiedź #1668 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 14:52:43 »
Jakiś kupon zniżkowy do Empiku, ktoś ma?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1669 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 14:53:52 »
A warto kupować ten nowy numer od labrum bez znajomości poprzednich? Interesuje mnie głównie ze względu na komiks Willumsena. Nazwiska pozostałych twórców też są mocne, ale obawiam się, że ich komiksy są tylko kolejnymi odcinkami historii z poprzednich numerów, a jednak szkoda mi kupować dość drogi magazyn dla pojedynczego shorta

Po przekartkowaniu chyba tylko jeden komiks (Sangoma Fereya i Rogue'a) jest kontynuacją z poprzednich numerów, a pozostałe to szorty.

Offline tuco

« Odpowiedź #1670 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 15:29:18 »
Jakiś kupon zniżkowy do Empiku, ktoś ma?

zwyczajowo nasz forumowy janosik, czyli @kierpic podaje w odpowiednim wątku:
Może komuś się przyda,
kupon rabatowy do korzystania w stacjonarnych empikach

www.idz.do/twKL

Ważny do 26.09.

Offline tuco

« Odpowiedź #1671 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 10:18:26 »
Po przekartkowaniu chyba tylko jeden komiks (Sangoma Fereya i Rogue'a) jest kontynuacją z poprzednich numerów, a pozostałe to szorty.
Sangoma się w końcu kończy:), ale jest jeszcze 1 album podzielony na części, to początek węgierskiej ramoty "Lana w kosmosie", znanej ze starych relaxów, co gorsza red.naczelny straszy, że to będzie stały cykl. Myślę, że to niedorzeczny pomysł; jeśli naprawdę tak bardzo chciał to powtarzać (i ma prawa do tych starych Horvathów), to aż się prosiło wydać to w osobnej antologii. co innego, gdyby prezentował jakieś niezłe nieznane dotąd w PL rzeczy. ode mnie ogromny minus za ten pomysł.

Natomiast drugi nowy pomysł bardzo przypadł mi do gustu. Relax rozpoczął cykl szortów nagrodzonych lub nominowanych do nagrody Eisnera. Willumsen rozpoczyna właśnie ten cykl, niestety to jedynie 3 strony. Na osłodę dostajemy drugiego szorta nominowanego w '21 do Eisnera: komiks H.McCauslanda.

Oprócz tego dostajemy trochę więcej chłamu niż zwykle (bełkotliwe artykuliki, totalnie kichowate komiksiki Sadurskiego, jakieś nieświeże rysunki satyryczne [oraz świetne Minkiewicza!], chyba [bo nie czytałem jeszcze]  słabego Jodo), ale za to z dużych plusów mamy legendarny szort Cazy "Arkhe" oraz szorta Boucq....

sam zdecyduj, czy warto. w empiku z kodem jedyne 48 zeta.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1672 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 10:43:00 »
Sangoma się w końcu kończy:), ale jest jeszcze 1 album podzielony na części, to początek węgierskiej ramoty "Lana w kosmosie", znanej ze starych relaxów, co gorsza red.naczelny straszy, że to będzie stały cykl. Myślę, że to niedorzeczny pomysł; jeśli naprawdę tak bardzo chciał to powtarzać (i ma prawa do tych starych Horvathów), to aż się prosiło wydać to w osobnej antologii. co innego, gdyby prezentował jakieś niezłe nieznane dotąd w PL rzeczy. ode mnie ogromny minus za ten pomysł.

Natomiast drugi nowy pomysł bardzo przypadł mi do gustu. Relax rozpoczął cykl szortów nagrodzonych lub nominowanych do nagrody Eisnera. Willumsen rozpoczyna właśnie ten cykl, niestety to jedynie 3 strony. Na osłodę dostajemy drugiego szorta nominowanego w '21 do Eisnera: komiks H.McCauslanda.

Oprócz tego dostajemy trochę więcej chłamu niż zwykle (bełkotliwe artykuliki, totalnie kichowate komiksiki Sadurskiego, jakieś nieświeże rysunki satyryczne [oraz świetne Minkiewicza!], chyba [bo nie czytałem jeszcze]  słabego Jodo), ale za to z dużych plusów mamy legendarny szort Cazy "Arkhe" oraz szorta Boucq....

sam zdecyduj, czy warto. w empiku z kodem jedyne 48 zeta.

A mi się bardzo podoba pomysł zarówno z Laną jak i z shortami eisnerowymi. Tak bym właśnie widział magazyny komiksowe. Ale fakt, nie czytałem jeszcze i nie zauważyłem, że Lana ma być cyklem. Wybaczcie wprowadzenie w błąd. A Sangoma bardzo fajna po dwóch częściach ;)

Offline tuco

« Odpowiedź #1673 dnia: So, 17 Wrzesień 2022, 11:02:54 »
A mi się bardzo podoba pomysł zarówno z Laną jak i z shortami eisnerowymi. Tak bym właśnie widział magazyny komiksowe. Ale fakt, nie czytałem jeszcze i nie zauważyłem, że Lana ma być cyklem. Wybaczcie wprowadzenie w błąd. A Sangoma bardzo fajna po dwóch częściach ;)
Lana powinna zamknąć się w 2 częściach. Mówiąc o cyklu, miałem na myśli pomysł Lechny ze wstępniaka, czyli "z archiwum relaxu". Nie widzę w starych relaxach niczego ciekawego, co nie byłoby w dzisiejszych czasach wznowione, no może oprócz Saudka. Ale jeśli nawet to nie jest taki zły pomysł, to w nowych relaxach widziałbym raczej stare szorty niż Lanę, Białego kła, czy Akcję Labirynt, a może nawet Kordzika:D. to są naprawdę ramoty, ich miejsce w nowych czasach jest ewentualnie w jakiejś tematycznej antologii.

Offline tuco

« Odpowiedź #1674 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 16:57:40 »
niefajnie odpowiadać samemu sobie, ale skoro czasem ktoś podwędza "modyfikuja", to w zasadzie nie mam wyjścia.

z cyklu ZNAJDŹ 10 RÓŻNiC, podpowiem, że chodzi głównie o szczegół w okolicach prawego dolnego rogu fotki:

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1675 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 17:05:43 »
Eto... to jest plakat za 6 dych, czy jednak powstał katalog?

Offline tuco

« Odpowiedź #1676 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 17:08:34 »
Eto... to jest plakat za 6 dych, czy jednak powstał katalog?
nie, nie. chyba niepotrzebnie zmyliłem. cena jest z magazynu Relax. to reklama festiwalu na okładkach 2 konkurencyjnych relaxów

Offline tomek0810

« Odpowiedź #1677 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 17:26:15 »
Ha Ha, Relax w dwóch wersjach

Offline Szekak

« Odpowiedź #1678 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 17:29:37 »
nie, nie. chyba niepotrzebnie zmyliłem. cena jest z magazynu Relax. to reklama festiwalu na okładkach 2 konkurencyjnych relaxów
Nie zgadnę, ten po prawo to Relax PCA?
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1679 dnia: Wt, 20 Wrzesień 2022, 17:57:41 »
Ten na lewo, łatwo rozpoznać po kroju czcionki. Aczkolwiek nie ma to znaczenia - każdy z Relaxów dostał materiały od organizatora MFGiK i nalepił na nim swoje logo.