Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344246 razy)

Offline Death

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1560 dnia: Śr, 22 Czerwiec 2022, 22:35:58 »
Lepiej by wydali czwartego Thorgala  w super formacie, a nie. :)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1561 dnia: Śr, 22 Czerwiec 2022, 22:39:41 »
Ja już dawno się zgubiłem, ale w ramach cyklu "nie znam się, ale się wypowiem" chciałbym zabrać głos.

Czyli w skrócie niejaki Krzysztof mścił się w internetach za to, że nie uwzględniono go w tym katalogu czy co? Co go boli?
A później ten sam typ wzywa p. Timofiejuka i straszy pozwami?
Wciąż mówimy o dorosłych ludziach, czy dzieciach z jakiejś osiedlowej piaskownicy i ich przewrażliwionych rodzicach?

Ten katalog to ciekawa sprawa. Ogólnie nie chce być odebrany negatywnie, ale jako osoba w ogóle nie znająca tematu chciałem coś poszukać w internecie na ten temat. No to strona PSK w ogóle nie działa, to po pierwsze. Po drugie, na fanpejdżu mowa o organizacji non profit, skierowanej do wszystkich.
Czy bezstronni użytkownicy, czytelnicy polskiego komiksu są zdania, że w tym katalogu czegoś brakuje?
A nawet jeśli, może wina stoi po stronie wydawcy - nie wysłał czegoś na czas albo nie był zainteresowany współpracą i byciu widocznym w tym katalogu. Może po prostu nie każdy chciał się wybrać na to wydarzenie...

Ogólnie przykro się czyta o takich wojenkach. Straszne. Serio ludzie nie mają innych spraw na głowie? To chyba jakieś nasze narodowe predyspozycje...

Teraz zaczynamy podpisywać się z imienia i nazwiska pod postami? :D

Offline turucorp

« Odpowiedź #1562 dnia: Śr, 22 Czerwiec 2022, 22:53:27 »
Teraz zaczynamy podpisywać się z imienia i nazwiska pod postami? :D
Tylko wtedy, kiedy domagamy się jakiś faktur, rozliczeń, sposobu doboru czy innych dyrdymałów tego typu. Przy okazji warto też ujawnić, czy jest się z urzędu skarbowego, policji, albo przynajmniej z ministerstwa kultury.

A w ramach informacji z drugiej ręki (proszę się na mnie nie powoływać), podobno niektóre wydawnictwa nie były zainteresowane partycypacją w tym katalogu, ale tak jak wspomniałem, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Midar

« Odpowiedź #1563 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 01:51:37 »
Lepiej by wydali czwartego Thorgala  w super formacie, a nie. :)
Piątego😀.

Offline holcman

« Odpowiedź #1564 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 08:55:30 »
podobno niektóre wydawnictwa nie były zainteresowane partycypacją w tym katalogu, ale tak jak wspomniałem, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.

Potwierdzam, nie byliśmy.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1565 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 09:33:53 »
Potwierdzam, nie byliśmy.

Ale w katalogu pozycje Kultury Gniewu są.

Online misiokles

« Odpowiedź #1566 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 09:42:38 »
Pewnie dlatego, że zarówno Timof jak i KG wydają polskie komiksy, więc pokazuje się Europie. Non Stop Comics, Studio Lain, Kurc, Scream, Polishcomicsart mają swoich katalogach pojedyncze polskie tytułu, albo wcale.

Offline starcek

« Odpowiedź #1567 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 09:44:58 »
Nie koleżko, jak bardzo byś się nie starał manipulować, to te twoje prymitywne zagrywki po prostu się nie sprawdzą.
Nie jestem niczyim rzecznikiem, partycypowałem w powstaniu tego katalogu (za swoje prywatne, więc nic ci do tego), uczestniczyłem w tym festiwalu (też za swoje prywatne) i byłem uwzględniony na wystawie (nie interesuje mnie z jakiego klucza dobierano, nie wywierałem ŻADNYCH nacisków).
O czym chcesz tutaj „dyskutować”? Że każdy, kto ogarnia jakąś wystawę czy katalog ma się tobie przedstawić i pokazać faktury?
[...]
Ogarnij się chłopie - tradycyjnie myslisz wątki, pytania i swoje fobie. Gdzie o faktury pytałem? A że przypadkowo - bo wcześniej nie wszedłem na te linki FB - zadałem pytanie o tryb zgłoszeń do katalogu ofertowgo (i nie, też nie interesuje mnie gdzie wydajesz swoje pieniądze - znowu coś dodałeś od siebie, myląc proste pytanie  z zainteresowaniem na co wydajesz kasę.) to Ty tradycyjnie zacząłeś konfabulować.

Jak widać z postu misioklesa można bez piany napisać rzeczowo to i owo o tym katalogu, za co niniejszym dziękuję.

Po przeoraniu się przez FB mam wrażenie, że cała ta szopka to pokłosie wywalenia marszanda z PSK, n'est ce pas?
« Ostatnia zmiana: Cz, 23 Czerwiec 2022, 09:46:42 wysłana przez starcek »
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline holcman

« Odpowiedź #1568 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 10:09:02 »
Ale w katalogu pozycje Kultury Gniewu są.

Chodzi o Anastazję? Ten tytuł reprezentuje za granicą Timof.

Offline holcman

« Odpowiedź #1569 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 10:09:32 »
Po przeoraniu się przez FB mam wrażenie, że cała ta szopka to pokłosie wywalenia marszanda z PSK, n'est ce pas?

Ciekawe dlaczego został wywalony?
:-)

Offline starcek

« Odpowiedź #1570 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 10:43:16 »
Ciekawe dlaczego został wywalony?
:-)
Żeby odpowiedzieć na to pytanie trzeba by dotrzeć do dokumentacji tego czynu - bo pewnie odbyło się to zgodnie z wszelkimi szykanami statutu PSK, nie? ;-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline holcman

« Odpowiedź #1571 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 10:45:22 »
Żeby odpowiedzieć na to pytanie trzeba by dotrzeć do dokumentacji tego czynu - bo pewnie odbyło się to zgodnie z wszelkimi szykanami statutu PSK, nie? ;-)

Szykany to na Otworze :-)

Online misiokles

« Odpowiedź #1572 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 11:20:28 »
A kiedykolwiek był członkiem PSK? Czy tylko chciał?

Offline Chmielu

« Odpowiedź #1573 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 11:47:14 »
Są plotki, że jak już marsząd skończy ze środowiskiem przed powolnymi sądami, to z rozpędu zabierze się za libertago. Tako rzekł Obelix: "Ils sont fous, ces Rosinsk... eee... Romains!" ;D
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

Offline starcek

« Odpowiedź #1574 dnia: Cz, 23 Czerwiec 2022, 11:49:18 »
Szykany to na Otworze :-)
Zdecydowanie tak. :-D

Jak Otwór (zapewne) widzi głosowanie członków PSK: