Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344039 razy)

Offline PJP

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #1350 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 13:46:01 »
Reelax i Relaks czy Rrelax i Relax Fresh? ;)

Offline Leyek

« Odpowiedź #1351 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 13:48:52 »
No nie wiem, jeśli poszli tą drogą to sądzę, że Labrum ma mocne "papiery" do  udowodnienia swoich racji.

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #1352 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 14:08:43 »
I tak się załatwia takie sprawy a nie wklejaniem pierdyliard razy na FB tych samych screenów i płaczliwych postów. Wisi mi ten "Relax" jako czytelnikowi, bo od początku go nie kupowałem, ale całą inbę obserwuję z zainteresowaniem i trzymam kciuki za kolesia z Labrum. Pokonuje klasą swojego niedawnego wspólnika i żadne pseudo namaszczanie przez Grzegorza Rosińskiego nic tu nie zmienia. Przynajmniej w moich oczach.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1353 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 14:10:57 »
Ja się przyznam, że skompletowałem Relax dopiero jak cała inba się rozpętała. Uznałem, że tak piękny kawałek historii polskiego komiksowa muszę mieć. Relaksiki 32-36 już czekają na podwójny numer 37. ;D

BTW, wojenka o Relax trwa w najlepsze, a kolejnych Thorgali nie ma... mam złe przeczucia co do wydania pełnych dziewięciu tomów.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Luty 2022, 14:24:10 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Teli

« Odpowiedź #1354 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 14:41:07 »
BTW, wojenka o Relax trwa w najlepsze, a kolejnych Thorgali nie ma... mam złe przeczucia co do wydania pełnych dziewięciu tomów.

Może tak być. Ja już przestałem się napalać bo gdyby trzymali się własnego planu wydawniczego, to o ile się nie mylę, powinniśmy mieć już przedsprzedaż 7 tomu. Dobrze choć że zdążyli wydać już to co z Thorgala najlepsze ;)
Niestety widzę że wszystkie siły zostały rzucone najpierw na Relax, a teraz na prywatną wojenkę. Sądzę że jeśli Labrum zebrało mocne materiały, to nawet osobisty patronat Grzegorza Rosińskiego niewiele tu pomoże. Osobiście w tym konflikcie jestem po stronie Labrum, nawet jeśli miało by to oznaczać przedwczesną śmierć wydań ekskluzywnych to przy okazji załatwi też liczne, utrwalające się na rynku, patologie w wykonaniu Libertago.

Offline JanJ

« Odpowiedź #1355 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 15:09:10 »
A Labrum dokładało się finansowo do tych ekskluzywnych wydań Thorgala, czy tylko finansowało Relax?

Offline Szekak

« Odpowiedź #1356 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 15:29:59 »
Tylko Relax i Metal Hurlant, wydania ekskluzywne to projekt Libertago i PCA, Libertago to Piotr Rosiński.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1357 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 16:32:06 »
I tak się załatwia takie sprawy a nie wklejaniem pierdyliard razy na FB tych samych screenów i płaczliwych postów. Wisi mi ten "Relax" jako czytelnikowi, bo od początku go nie kupowałem, ale całą inbę obserwuję z zainteresowaniem i trzymam kciuki za kolesia z Labrum. Pokonuje klasą swojego niedawnego wspólnika i żadne pseudo namaszczanie przez Grzegorza Rosińskiego nic tu nie zmienia. Przynajmniej w moich oczach.
A ja się zastanawiam co kierowało Piotrem Rosińskim w zajmowaniu jakiejkolwiek strony. Mógł przemilczeć a tak to niesmak pozostał a nazwisko Risiński zostało, że tak powiem, umoczone :/

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #1358 dnia: Pn, 07 Luty 2022, 19:42:08 »
Jak to co? Zażyła znajomość z panem Garulą i wspólne biznesy :)

Offline JanJ

« Odpowiedź #1359 dnia: Wt, 08 Luty 2022, 10:49:18 »
Tylko Relax i Metal Hurlant, wydania ekskluzywne to projekt Libertago i PCA, Libertago to Piotr Rosiński.

Piotr Rosiński to się chyba ostatnio wyprowadził z naszego pięknego kraju (tak przynajmniej wynika z FB), więc może stąd te opóźnienia w wydawaniu.

Offline Mruk

« Odpowiedź #1360 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 16:29:07 »
Jak wszyscy wiecie jakiś czas temu nasi dwaj ulubieni wydawcy naszych dwóch ulubionych Relaxów ogłosiło plany wydawnicze i zaczęło przyjmować prenumeraty, a teraz jeden z nich zaczął także szukać komiksów do zamieszczenia:

Jakby ktoś się zastanawiał na jakich warunkach i jaki jest regulamin konkursu, to nasz organizator / wydawca wyjaśnia:

Cytat: RelaxJ
Regulamin konkursu wkrótce będzie dostępny na naszej stronie.

Online Martin Eden

« Odpowiedź #1361 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 16:41:26 »
Ci drudzy też ogłaszają nabór.

Mamy tym samym pojedynek Labrum Team-Up vs GR Joe.

Offline starcek

« Odpowiedź #1362 dnia: Pt, 11 Luty 2022, 17:22:50 »
Dla marszanda jak zawsze "polska język, trudna język".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline kv

« Odpowiedź #1363 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 17:50:21 »
Na gildii pojawiła się zapowiedź nr 37 - wersja z PCA.
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Luty 2022, 17:53:58 wysłana przez kv »

Offline Death

« Odpowiedź #1364 dnia: Pn, 14 Luty 2022, 19:55:47 »