Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344440 razy)

Offline kv

Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #990 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 19:51:39 »
Ale skoro to ma być zbiorcze wydanie to nie tylko tom, który był w poprzednich 3 relaxach przedstawiany, będzie ale i inne, które pewnie w relaxie już nie będą.
Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Offline Death

« Odpowiedź #991 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 20:11:19 »
Zobaczymy.
Jeśli spodoba mi się ten z Relaxu to pewnie kupię integral 1-3.

Offline michał81

« Odpowiedź #992 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 20:16:18 »
Jeśli spodoba mi się ten z Relaxu to pewnie kupię integral 1-3.
Z tej zapowiedzi wynika jedna rzecz, że to co jest zawarte w Relaxie nie wejdzie najprawdopodobniej do pierwszego zbiorczego tomu. Te 3 pierwsze albumy tworzyli inni twórcy.

Offline kv

« Odpowiedź #993 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 20:36:45 »
Na zdjęciu jest jeszcze informacja że premiera przewidziana jest na 11 listopada 2021.
Takie na nich są narzekania a oni nawet w święta pracują!  ;)

brvk

• Gość
« Odpowiedź #994 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 20:44:59 »
To by dopiero był kiks, gdyby zawartość Relaxów chwilę później publikowali w postaci albumów.

Offline Dracos

« Odpowiedź #995 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 21:57:50 »
Ja byłbym zadowolony, bo magazyn to nie jest produkt dla mnie co innego zbiorcze wydania albo jakiś fajny one shot :)

Offline starcek

« Odpowiedź #996 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 08:11:54 »
To by dopiero był kiks, gdyby zawartość Relaxów chwilę później publikowali w postaci albumów.
Kiks? Po prostu strzyżenie przy samej skórze.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline kv

« Odpowiedź #997 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:00:43 »
A to nie jest tak, że komiks, który ukazuje się w tego typu magazynie w odcinkach może ukazać się później jako osobny album? Tak to nie działa/działało?
No chyba, że wszystkie doczekają się osobnych wydań - to już będzie golenie  :o

brvk

• Gość
« Odpowiedź #998 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:31:28 »
Miałoby to sens, gdyby odcinki komiksu miały swoją premierę w Relaksie, a potem zostałyby zebrane w zbiorczy tom. Relax zaś poszatkował coś, co nie jest premierą, a na dodatek na zachodzie ukazało się w postaci tradycyjnego albumu.

Taki zabieg miał napędzić sprzedaż, to jasne (a w zasadzie stworzyć cały magazyn, bo innego pomysłu na tym reaktywację wydawcy w gruncie rzeczy nie mieli). I ok, ich wola. Ale wydanie jednego Conana w częściach w magazynie, a kolejnych w integralu jest dziwne. I źle wróży.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #999 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:37:24 »
tak samo wydawał świat komiksu - najpierw w odcinkach, później album. coś złego jest w tym podejściu? podobało się w magazynie to kupujesz album, nie podobało to nie kupujesz.

Offline Klint

« Odpowiedź #1000 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 19:39:03 »
Ja podchodzę do tego tak : będzie europejski komiks o Conanie - super !
Bo ten amerykański, od Dark Horse i Marvela to straszna padaka.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #1001 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:13:48 »
tak samo wydawał świat komiksu - najpierw w odcinkach, później album. coś złego jest w tym podejściu? podobało się w magazynie to kupujesz album, nie podobało to nie kupujesz.
To złego, że kupujesz magazyn, bo jest w nim komiks, który chcesz mieć, a reszta Cię nie interesuje. A potem dostajesz ten komiks osobno. To po co kupować magazyn?

Ale nie wyprzedzajmy faktów, jeszcze nic nie  zdublowali.

Ps. Swiat Komiksu wydawano w innych czasach, dziś taka formuła jest niepotrzebna.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1002 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:26:08 »
No zaprezentowanej okładce nie ma autora tomu odcinkowego, więc w zbiorczym nie będzie dubla.

Offline deFranco

« Odpowiedź #1003 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:29:26 »
tak samo wydawał świat komiksu - najpierw w odcinkach, później album. coś złego jest w tym podejściu?
Niby nic, ale podejrzewam, że na ocenę rzutuje samo wydanie (koszt itd..).
Ja kupowałem ŚK tak jak inne czasopisma,  jak "Tylko Rock" itd.. Koszt prawie żaden, a wybór na rynku komiksowym był niewielki.
Taka niedroga reklama z próbkami różnych komiksów  :)
Wydawane w formie albumów komiksy ze ŚK były, o ile się orientuję po dłuższym czasie,
a niektóre po długich latach (Slaine, Bernard P.)
Teraz za Relaxa, przynajmniej z mojego punktu widzenia, trzeba trochę kasy wyłożyć.
Za dużo by tylko sobie podpatrzeć, co ewentualnie kupić w niedalekiej przyszłości. Niedalekiej bo jeśli
wydawca Relaxa ma już obmyśloną ideę albumów to wątpię by czekał długo.
Typowy sztuczny twór na siłę, no ale na ten temat już tu dyskusja była.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1004 dnia: Śr, 15 Wrzesień 2021, 20:36:11 »
no właśnie czyli prawdopodobnie magazyn nie jest dla ciebie a targetem są osoby które właśnie chcą przegląd różnych historii. jeżeli będą wychodziły albumy to przecież można poczekać i nie kupować magazynu na bieżąco.