Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344527 razy)

Pimpek

• Gość
Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #975 dnia: Nd, 22 Sierpień 2021, 19:54:33 »
no tak, dzięki za dziada. zdaję sobie sprawę ze swojej dziadowskości, ale w sumie to mało kto lubi, gdy mu wytykać publicznie nie do końca zawinione ułomności.

Hej, bez przesady. Nie chciałem nikogo urazić. Sam jestem starym, sentymentalnym dziadem. Co nie znaczy, że muszę łapać się na sztuczki typu - dam logo magazynu, do którego wiele osób ma sentyment, okrzyknę Grzegorza Rosińskiego redaktorem honorowym, a do środka wrzucę trochę tego i trochę tamtego, sam napiszę artykuł (bo przecież pisać każdy może) i wuala!

Fajnie, tylko to nie jest magazyn dla mnie. Jeśli ktoś się fajnie bawi czytając nowy "Relax" - super. Oby się dla was ukazywał jak najdłużej.

Osobiście bardzo lubię magazyny komiksowe, ale więcej serca do komiksu i pomysłu widzę w niszowym "Bicepsie", niż tym "reaktywowanym" "Relaxie". Tyle. To tylko moje zdanie, jak napisał kolega wyżej.

Offline Mruk

« Odpowiedź #976 dnia: Nd, 22 Sierpień 2021, 23:10:24 »
bardzo lubię magazyny komiksowe, ale więcej serca do komiksu i pomysłu widzę w niszowym "Bicepsie", niż tym "reaktywowanym" "Relaxie".

A ja dla odmiany widzę w reaktywowanym Relaksie serce i pomysł, za to brakuje profesjonalizmu. Jest dużo włożonej energii, dużo zaangażowania, ale brakuje organizacji, redakcji, sprawdzania czy nie ma błędów po kilka razy i tym podobnych.

Online adamarluk

« Odpowiedź #977 dnia: Nd, 22 Sierpień 2021, 23:12:17 »
Wyobrażam sobie idealny magazyn komiksowy, w którym uświadczymy shorty, czy inne formy komiksowe nie publikowane nigdy w tradycyjnych albumach, np. przedruki z legendarnego Metal Hurlant czy Heavy Metal

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #978 dnia: Nd, 05 Wrzesień 2021, 00:16:47 »
I kolejna okładeczka :)

Offline Death

« Odpowiedź #979 dnia: Nd, 05 Wrzesień 2021, 08:48:08 »
Zwykła dużo lepsza. Dlatego wybrałem niebieską. Wczoraj kupiłem w Empiku trzeci numer i nie ukrywam, że wieczorem zamówiłem pierwszy, drugi i czwarty. Ale muszę zaczekać co najmniej 2 tygodnie, bo właśnie najnowszy Relax oraz Życie i czasy Charliego Chana Hock Chye blokują mi paczkę. A szkoda, bo mam ogromną ochotę przeczytać już teraz Andreasa i tego zimowego Conana.

Skusiła mnie okładka. Świetny format, fajny papier, w środku Wrightson, Andreas, kontynuacja Sykes, Jodo, fajny Conan... Na pewno jest sporo fajnych zagranicznych komiksów.
« Ostatnia zmiana: Nd, 05 Wrzesień 2021, 08:54:57 wysłana przez Death »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #980 dnia: Nd, 05 Wrzesień 2021, 09:25:23 »
Ten Conan jest super, szkoda że wcześniej nikt go nie wydał w albumie. W sumie kupiłbym nawet gdyby wyszedł teraz, choć mam już w odcinkach. Andreas mocno średni niestety, za to Texas Jack zaskoczył mnie pozytywnie. Mocno naiwny, przegadany itd., ale bardzo fajnie mi się to czytało, Sykesa nie czytałem.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #981 dnia: Nd, 05 Wrzesień 2021, 09:40:14 »
Wczoraj kupiłem w Empiku trzeci numer i nie ukrywam, że wieczorem zamówiłem pierwszy, drugi i czwarty. .

Jak pozytywne wrażenie lektura zrobiła?

Offline Death

« Odpowiedź #982 dnia: Nd, 05 Wrzesień 2021, 10:02:03 »
Bardziej przeglądanie niż lektura. Wszak w tym numerze są zakończenia tych długich komiksów i będę czytał dopiero jak przyjdą poprzednie dwa. :)
Ale nie powiem wygląda to super. Niech tylko dobrze tłumaczą, redagują i robią korektę. Bo te wszystkie błędy, o których pisano to masakra. Licencje na komiksy kupują super.

Offline Kot Tip-Top

« Odpowiedź #983 dnia: Nd, 05 Wrzesień 2021, 16:01:46 »
Błędy (w większości) w dodruku już poprawiono więc przynajmniej będziesz miał wersję poprawą  ::)

Offline Death

« Odpowiedź #984 dnia: Nd, 05 Wrzesień 2021, 16:03:14 »
Właśnie. Faktycznie był chyba dodruk pierwszego numeru. :)

Offline Death

« Odpowiedź #985 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 19:22:32 »
Pojawiły się zaledwie dwie plansze i w takiej sobie jakości, ale o kurde, muszę mieć tego Valeriana i Wrightsona. Nie mogę się doczekać na paczkę z trzema numerami Relaxu.
https://www.gildia.pl/komiksy/495391-relax-35

Offline Klint

« Odpowiedź #986 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 17:47:26 »
Taka informacja na ostatniej stronie nowego relaxu :

Na zdjęciu jest jeszcze informacja że premiera przewidziana jest na 11 listopada 2021.

Czy są konkretniejsze informacje na ten temat ?
« Ostatnia zmiana: Wt, 14 Wrzesień 2021, 17:49:10 wysłana przez Klint »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #987 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 18:47:10 »
Ktos da jakis link do tej europejskiej wersji?

Offline Death

« Odpowiedź #988 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 18:55:47 »
To jest ta seria, której czwarty tom wydano w Relaxie.
https://m.bedetheque.com/serie-60536-BD-Conan-le-Cimmerien.html
Dzielili gotowe albumy? Trudno. Były tylko w magazynie, więc w końcu się przekonałem i wydałem 240 zł na 4 numery. Ale jeśli zaczną wychodzić w albumach czyli wyjdzie ten zimowy Conan, Andreas i Texas Jack + krótkie komiksy z Metal Hurlant będą się ukazywać w polskiej wersji magazynu to byt magazynu Relax będzie zagrożony. :)
Niech od razu powiedzą, że ten Valerian z czwartego oraz pewnie piątego i szóstego Relaxu wyjdzie też w albumie to odpuszczę magazyn. Kupiłem go tylko dla komiksów, których nigdzie indziej nie przeczytam. :)

Offline michał81

« Odpowiedź #989 dnia: Wt, 14 Wrzesień 2021, 18:59:43 »
Dzielili gotowe albumy?
Tak i wg mnie bardzo nie poradnie. Amerykańskie wydanie też było dzielone na zeszyty, ale w sposób bardziej przemyślany wg mnie.