Autor Wątek: Relax magazyn opowieści rysunkowych  (Przeczytany 344694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Odpowiedź #600 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 16:59:19 »
Skąd wiesz, że brak korekty i redakcji? Na podstawie tej jednej czy dwóch literówek? Ogarnij się , bo Ci żyłka pęknie.
Tak ma że musi sobie ponarzekać :)

Chyba nie trzeba dużo wysiłku żeby uniknąć tych błędów w kolejnych tomach więc może być całkiem fajnie.

Coś mi się obiło o ucho (do tego z dobrego źródła), że Empik jest już dogadany i "Relax" będzie do nabycia także w tej sieci.
A w Empiku to będzie tanie na tle innych pozycji.

Offline raj666

« Odpowiedź #601 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 17:12:42 »

Chyba nie trzeba dużo wysiłku żeby uniknąć tych błędów w kolejnych tomach więc może być całkiem fajnie.
A w Empiku to będzie tanie na tle innych pozycji.
W Empiku to będzie leżało z prasą, więc nie będzie wyglądało tanio w porównaniu do reszty.

Sądząc po spisie treści  ten magazyn to mydło i powidło, w sumie jak na magazyn przystało. Ale nie ma tam  nic konkretnego co by sprawiło że powiem łał, muszę to kupić. Jakaś euro konfekcja plus przypadkowo pozbierani Polacy na zasadzie co kto miał w szufladzie na zbyciu. I nakład 3000. Już to widzę wyprzedawane za parę miesięcy. Na moje oko trzeba być sporym frajerem żeby to kupować za pełną cenę. Chyba że komuś autentycznie zależy na sukcesie tego magazynu. Tylko trudno nie być cynicznym znając wydawcę, widząc jak przygotował całą akcję i jak cynicznie wyciągnął logo Relaxu. Ja postoję.

Online misiokles

« Odpowiedź #602 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 17:18:32 »
Mnie zależy by osiągnął sukces, jak prawie każda inicjatywa z komiksami związana. Cieszą mnie każde nowe wydawnictwa komiksowe i cieszy mnie reanimowany Relax i mam gdzieś czy jedzie na sentymencie czy nie. Zwyczajnie cieszy, sądzę że autorzy komiksów z pierwszego numeru nie są pokrzywdzeni.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #603 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 17:22:04 »
W Empiku to będzie leżało z prasą, więc nie będzie wyglądało tanio w porównaniu do reszty.
No i co z tego że będzie leżeć gdzie indziej? Na tle innych komiksów będzie tanio.

Offline Szekak

« Odpowiedź #604 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 17:22:47 »
A na tle prasy wsrod ktorej bedzie lezec bedzie drogo.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline turucorp

« Odpowiedź #605 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 17:27:12 »
No i co z tego że będzie leżeć gdzie indziej? Na tle innych komiksów będzie tanio.

Wiem, że Krzysztof to czyta, wiec jedynie wspomnę, że będzie leżeć (a właściwie stać, grzbietem do nabywcy) na półce np. ze Żbikiem za 12 pln. Zupełnie serio kombinowałbym nad jakimś standem (niestety za konkretną kasiorkę). Chyba, że znajdzie się kilku pasjonatów, którzy będą przekładać na bardziej eksponowane miejsce, jak np. fani W7 (za co im serdecznie dziękuję ;) )
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #606 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 17:28:36 »
A na tle prasy wsrod ktorej bedzie lezec bedzie drogo.
Tak samo jak był drogi Fantasy Komiks. Amerykę odkryłeś :)

Offline raj666

« Odpowiedź #607 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 17:33:55 »
Ja z zasady też kibicuję inicjatywom komiksowym. Ale ten wydawca nie wzbudza zaufania. Magazyn nie ma  zdefiniowanego profilu. Ot zebrane co było pod ręką i zrzucone do kupy. Ta inicjatywa jest mi obojętna. Jest duży wybór rzeczy do kupienia na rynku i nie sądzę żeby się to wyprzedało, szczególnie w perspektywie kilku numerów. Pożyję i zobaczę.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #608 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 18:04:28 »
Magazyn nie ma  zdefiniowanego profilu.

Taaa, bo stary Relax miał jasno zdefiniowany profil. Już naprawdę nie masz co wymyślić?

Offline raj666

« Odpowiedź #609 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 18:22:31 »
W czasach Relaxu wybór był nieporównanie mniejszy, ale wciąż były tam ciekawe rzeczy, i mniej ciekawe też. Plus cała masa średniactwa. Teraz jednak wybór jest dużo większy, właściwie nieograniczony. I w takiej sytuacji dostajemy magazyn z jakimiś meh komiksami. Absolutnie nie ma tam nic co by naprawdę ruszyło. Relax w porównaniu do tego co było dostępne na rynku w tamtym czasie w Polsce oferował nową jakość. Co oferuje nowy" Relax"? Absolutnie nic. Może poza nową jakością w ortografii. I  w sumie nie mam nic przeciwko całej tej idei ale wykonanie jest marne, na chybcika.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #610 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 18:35:46 »
OK, a co Twoim zdaniem powinno się znaleźć w nowym Relaksie, żeby dorównał staremu?

Offline radef

« Odpowiedź #611 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 18:49:35 »
Tak samo jak był drogi Fantasy Komiks. Amerykę odkryłeś :)
Ile kosztował Fantasy Komiks w czasie bytności w Empiku? 20-30 zł. Ile kosztuje Relax? 60 zł.
Naprawdę, nie kompromituj się takimi wypowiedziami, ponieważ w większości Empików oferta komiksowa głównie składa się z Marvel Now, DC Odrodzenie, Asteriksów i innych komiksów dziecięcych, czyli komiks w cenie okładkowej do 50 zł. Oczywiście są droższe albumy, ale to jest już wyższa półka cenowa i na niej "Relax" się znajduje.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline freshmaker

« Odpowiedź #612 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 18:52:49 »
w7 mógłby puścić jakieś premierowe epizody w relax. w sumie to by był ukłon w stronę dawnych czytelników i do ra reklama. relaxu jest więcej w mediach, w7 głównie festiwale i marketing szeptany.

Offline raj666

« Odpowiedź #613 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 18:55:41 »
Ok łyknę przynętę tym razem.
Może jakieś komiksy od Polaków zrobione specjalnie dla magazynu. Może jakiś album zrobiony przez Polaków prepublikowany w magazynie w odcinkach. Albo coś starego, nawet ten Larkis ale czemu 2 str? To byłby wysiłek ale przynajmniej usprawiedliwiał by cenę.
Z zagranicy może coś bardziej ryzykownego, co nie ma szans ukazać się  normalnie w dystrybucji zamiast jakichś byle jakich frankofońskich komiksów środka które wyglądają jakby się wyrwały na wolność z katalogu Egmontu. Może jakieś króciaki Brecci? Może nawet jakaś manga? Coś spoza katalogu dla dzieciaków. Suehiro Maruo, Kamimura, Kazuo Umezu. Cokolwiek z biglem i jakimś charakterem. Możliwości jest mnóstwo.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #614 dnia: Pn, 21 Grudzień 2020, 19:13:55 »
Ile kosztował Fantasy Komiks w czasie bytności w Empiku? 20-30 zł. Ile kosztuje Relax? 60 zł.
Naprawdę, nie kompromituj się takimi wypowiedziami, ponieważ w większości Empików oferta komiksowa głównie składa się z Marvel Now, DC Odrodzenie, Asteriksów i innych komiksów dziecięcych, czyli komiks w cenie okładkowej do 50 zł. Oczywiście są droższe albumy, ale to jest już wyższa półka cenowa i na niej "Relax" się znajduje.
Ostatnie numery Fantasy Komiks były po 40 zł za 96/100 stron i format dużo mniejszy od Relaxu. W Empiku jest wszystko z Egmontu w tym Animal Man za 200 zł. Chyba normalne że jest więcej komiksów które mają większe nakłady? Sam się skompromitowałeś :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 21 Grudzień 2020, 19:20:09 wysłana przez JanT »